قبض باسکول چیست و چه کاربردی دارد؟
بهمن ۲۸, ۱۴۰۲آشنایی با انواع ماشین حمل بار سبک
اسفند ۱, ۱۴۰۲با این که آتش گرفتن کابین خودرو های باری مانند تصادفات جاده ای امری شایع نیست اما همواره یکی از سوانح خطر آفرین است که علاوه بر به خطر انداختن جان راننده و سایر کاربران جاده، موجب آسیب دیدن محموله نیز می شود. بنابراین آشنایی با دلایل آتش گرفتن کابین خودرو های باری و راه های جلوگیری از آن کمک زیادی به رانندگان می کند تا دچار چنین سوانحی نشوند. اما خوب است بدانید تنها یک دلیل باعث بروز چنین حادثه ای نمی شود، از این رو ما در ادامه به بیان مهم ترین دلایل آتش گرفتن کابین خودرو های باری می پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
دلایل آتش گرفتن کابین خودرو های باری
- نشتی درسیستم سوخت رسانی: یکی از اصلیترین دلایل آتش گرفتن کابین خودرو های باری نشتی در سیستم سوخت رسانی است، که در اثر این اتفاق سوخت به سرعت به بخش های مختلف کابین خودرو وارد می شود و با اولین عامل محرک با انفجار همراه است. از این رو رانندگان خودرو های باری باید در این خصوص بسیار هوشیار باشند و در صورتی که متوجه بوی سوخت در کابین شدند به سرعت از خودرو خارج شوند.
- وجود مشکل در سیستم الکتریکی: یکی از دیگر دلایل بروز این حادثه بی توجهی رانندگان نسبت به مشکلات و خرابی های سیستم الکتریکی خودرو است که امنیت خودرو باری را به خطر می اندازد؛ چرا که ممکن است اتصالی کند و سبب احتراق کابین خودرو شود. بنابراین در صورتی که متوجه کوچک ترینن اشکالی در سیستم الکتریکی خودرو خود شدید در اولین فرصت نسبت به رفع مشکل اقدام کنید. چرا که عدم توجه به این موضوع علاوه بر افزایش استهلاک، چنین خطراتی را نیز در پی دارد.
- پر بودن باک بیش از ظرفیت استاندارد: باک سوخت هر خودرو باری، ظرفیت به خصوص خود را دارد و اگر بیش از حد پر شود می تواند باعث نشتی سوخت به بیرون شود.
- حمل محموله قابل اشتعال: خودرو های باری محموله های مختلفی را حمل می کنند. البته که برای حمل مواد اشتعالزا مانند سوخت از خودرو های حمل بار مجهز به تانکر های مخصوص حمل مواد اشتعالزا استفاده می شود. اما همچنان باید رانندگان چنین خودرو هایی همواره هوشیار باشند و تانکر را به جهت هر گونه نشتی بررسی کنند، چرا که هر گونه سهل انکاری در این زمینه می تواند با کوچک ترین عامل محرکی موجب انفجاری بزرگ شود و حوادث نا گواری را به همراه داشته باشد.
- وجود عوامل محرک آتشسوزی: در این زمینه حتی وجود یک تکه شیشه و کمی انعکاس نور خورشید به آن می تواند یک آتش سوزی را رقم بزند بنابراین پیش از حرکت حتما داخل کابین را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و کابین خودرو را از وجود هر نوع عامل محرکی پاک کنید.
هنگام آتش گرفتن کابین خودرو باری چه کنیم؟
اولین کاری که باید در این خصوص انجام شود این است که راننده نباید به هیچ عنوان سرعت را زیاد کند چرا که با افزایش سرعت، اکسیژن بیشتری به آتش میرسد در نتیجه آتش سریع تر پخش می شود. بنابراین در چنین وضعیتی راننده باید سریعا ترمز بگیرد و فورا از خودرو حمل بار پیاده شود و بخش کابین حمل بار را از کابین راننده جدا کند تا آتش به دیگر بخش ها سرایت نکند. این کار باید با سرعت عمل بالایی انجام شود چرا که سرعت انتشار آتش بسیار بالاست. در پایان اگر خودرو حمل بار به کپسول اطفاء حریق مجهز است می توانید فورا اقدام به خاموش کردن آتش کنید. اما در صورتی که تجهیزاتی برای خاموش کردن آتش ندارید در جایی امن پناه بگیرید.
نکات مهم در اطفاء حریق
یکی از متداول ترین تجهیزات ایمنی در خودرو های باری کپسول های آتش نشانی هستند که باید همیشه در خودرو حمل بار وجود داشته باشد و شارژ باشد تا در صورت بروز آتشسوزی، راننده بتوانند آتش را خاموش کند و از آسیب ها و خسارات بیشتر جلوگیری کند. حال راننده برای اطفاء حریق باید حتما پشت به باد و آتش باشد. همچنین توجه داشته باشید که اگر آتش در قسمت زیر کاپوت باشد با باز کردن درب کاپوت اکسیژن بیشتری به آتش می رسد و آتش شعله ور تر خواهد شد. به علاوه ممکن است با داغ شدن بخش های داخلی خودرو به محض باز کردن درب کاپوت برای اطفاء حریق اسید باتری به بیرون بپاشد، که باید بسیار مراقب باشید، چرا که پاشیدن این اسید قطعا آسیب های جدی به شما خواهد زد.
سخن پایانی
در پایان نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که با آشنایی با دلایل آتش گرفتن کابین خودرو های باری می توان تا حدی از بروز این حادثه جلوگیری کرد اما به یاد داشته باشید که نمیتوان مطمئن شد که به هیچ عنوان این اتفاق نخواهد افتاد. بنابراین باید به محض بروز آتشسوزی به جای گشتن به دنبال دلیل سریعا کابین خودرو حمل بار را ترک کنید. همچنین لازم به ذکر است که در چنین شرایطی بیمه بودن محموله می تواند تا حد زیادی خیال شما را راحت کند.