بیجک باربری چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد؟
تیر ۲۱, ۱۴۰۳نکات مهم در اسباب کشی با کودکان
تیر ۲۷, ۱۴۰۳به طور کلی باید گفت، جابهجایی و اسباب کشی، یکی از کارهای سخت و چالش برانگیز برای بسیاری از خانواده ها می باشد و نیاز به رعایت نکات مهمی در زمان انجام اسباب کشی وجود دارد. وجود این چالش ها، هنگام اسباب کشی با سالمندان بسیار بیشتر بوده و لازم است با برنامه ریزی دقیق تر و در نظر گرفتن تمامی محدودیت های جسمی و فیزیکی آن ها انجام شود. در این مطلب، شما را با برخی نکات مهم و مراحل اسباب کشی برای سالمندان آشنا خواهیم کرد تا بدین صورت حمل بار خوبی داشته باشید.
۱. صحبت کردن با سالمندان
اولین نکته و به نوعی اولین مرحله در اسباب کشی و سالمندان، صحبت و گفتگو با سالمند در مورد جابهجایی و اسباب کشی است. از آن جایی که آن ها، سال های طولانی در خانه فعلی زندگی کرده و رابطه احساسی قوی با آن برقرار کرده اند، به سختی قادر به دل کندن و جدا شدن از منزل خود هستند. از این رو، لازم است به آن ها زمان داده تا نسبت به تغییرات موجود فکر کنند. در این شرایط، توصیه می شود ضمن صحبت کردن و توضیح شرایط جدید، اجازه خلوت کردن آن ها با خودشان را نیز داده تا بتوانند تصمیم درستی بگیرند. انجام این کار، کمک بزرگی به آن ها کرده و نگرانی های آن ها را برطرف خواهد کرد.
۲. برنامه ریزی دقیق
دومین نکته بسیار مهم در زمینه اسباب کشی با سالمندان، انجام یک برنامه ریزی دقیق و موثر قبل از شروع مرتب کردن و بسته بندی و حمل اثاثیه منزل است. توصیه می شود برای این کار، ابتدا تصویری از خانه جدید را برای سالمندان مجسم کرده و نوع چیدمان اتاق ها و دکوراسیون منزل را به شکل یک برنامه، برای آن ها توضیح دهید. سپس، نظرات آن ها را نیز پرسیده و با توجه به تفکرات و پیشنهادات آن ها، برنامه ریزی را انجام دهید. انجام این کار، موجب ایجاد حس راحتی نسبت به شرایط جدید شده و در نتیجه، ارتباط با خانه جدید نیز راحت تر شکل خواهد گرفت.
۳. دسته بندی وسایل
نکته مهم دیگر در زمینه اسباب کشی با سالمندان، دسته بندی وسایل و اثاث خانه است. از آن جایی که بسیاری از لوازم خانه سالمندان، در بردارنده یک عمر خاطرات تلخ و شیرین است، لازم است در انجام این کار با دقت و وسواس بیشتری عمل شود. در اغلب موارد، جابهجایی وسایل سالمندان، نیاز به کم کردن و حذف لوازم اضافه دارد و لازم است ابتدا پس از بررسی کامل وسایل خانه، آن ها را در موارد زیر دسته بندی نمایید:
- تمامی وسایل ضروری که نیاز به جابهجایی دارند.
- جداسازی وسایل و بسته بندی یادگارهای خانوادگی
- تمامی وسایلی که برای فروش یا اهدا به خیریه مناسب هستند.
- تمامی وسایل غیر قابل استفاده و دور ریختنی
۴. مطلع کردن سالمند از زمان اسباب کشی
یکی از نکات مهم در زمینه اسباب کشی با سالمندان، اطلاع زمان اسباب کشی به آن ها بوده که شامل اطلاعات دقیقی از تاریخ و ساعت اسباب کشی می باشد. با انجام این کار، سالمندان در عمل انجام شده قرار نگرفته و دچار استرس نیز نخواهند شد. علاوه بر این، فرصت و زمان کافی برای خداحافظی از خانه فعلی نیز برای او باقی می ماند.
۵. انتخاب یک پزشک جدید برای سالمندان
از دیگر موارد و نکات بسیار مهم در زمینه اسباب کشی با سالمندان، مانند اسباب کشی در بارداری، انجام مراقبت های بهداشتی مربوط به آن ها می باشد. در صورتی که قرار است سالمند به شهر یا استان دیگری نقل مکان کند، در سریع ترین زمان ممکن، یک پزشک جدید در آن محل برای او پیدا کرده و از چند ماه قبل از اسباب کشی، با دکتر در مورد او گفتگو نمایید.
۶. آشنایی با خانه جدید
یکی از موارد و نکات مهم در زمینه اسباب کشی با سالمندان این است که، حتما یک بار قبل از آغاز اسباب کشی، سالمندان را به خانه جدید برده تا با محیط آشنا شوند. انجام این کار موجب می شود، با مشاهده هرگونه کم و کاستی در امکانات زندگی، تا قبل از انجام اسباب کشی آن ها را برطرف نمایید. مواردی مانند نصب آسانسور، پله برقی، وان حمام، وجود یک چهار پایه برای نشستن در وان حمام، تعویض سردوش با سردوش دستی و غیره، از جمله مواردی هستند که وجود آن ها برای تسهیل در زندگی فرد سالمند، بسیار مهم و ضروری می باشد.
در این شرایط، می توانید نظر سالمند را نیز جویا شده و حس مالکیت نسبت به خانه جدید را نیز در او خلق کنید. علاوه بر این، توصیه می شود سالمند را در محله جدید نیز گردانده تا با وقت گذراندن در پارک یا خیابان های محله، دوستان جدیدی نیز پیدا کنند.
۷. انتخاب شرکت باربری مناسب
پس از گذراندن تمامی مراحل گفته شده و نزدیک شدن به روز اسباب کشی، لازم است برای انتخاب یک شرکت باربری مناسب اقدام نمایید. وجود یک شرکت باربری معتبر و مناسب با نیروهایی جوان و مجرب، موجب می شود میزان خسارت و شکستگی وسایل منزل سالمندان بسیار کاهش پیدا کرده و لوازم، دچار آسیب های کمتری شوند. زیرا این گونه شرکت ها، تمامی وسایل و لوازم خانه سالمندان را به صورت کاملا اصولی و درست بسته بندی کرده و آن ها را به شکل مطمئن و به بهترین نحو، انتقال خواهند داد. علاوه بر این، از آن جایی که نیروی جوان نسبت به افراد مسن توانایی فیزیکی بیشتری نیز دارند، برای حمل اثاثیه و لوازم منزل نیز مناسب تر عمل کرده و اسباب کشی با دقت و وسواس بیشتری انجام خواهد شد.
۸. تهیه چک لیست اسباب کشی
داشتن یک برنامه و چک لیست برای اسباب کشی با سالمندان نیز یکی از نکات بسیار مهم و ضروری بوده که موجب می شود موردی فراموش نشود. برخی از موارد و اقدامات مهم موجود در این چک لیست، شامل موارد زیر است:
- انتخاب خانه مناسب برای سالمندانی که نیاز به آسانسور برای دسترسی به واحد مورد نظر دارند.
- مرتب کردن لوازم به منظور کمک به سالمند و راحتی او پس از اسباب کشی
- انتخاب به موقع تیم اسباب کشی به خصوص در فصول شلوغ سال و هماهنگی با آن ها
- تهیه لیست وسایل مهم و ضروری که لازم است به منزل جدید منتقل شوند.
- انجام بسته بندی وسایل و لوازم مهم به ترتیب میزان استفاده ای که دارند.
- بسته بندی داروها و اقلام ضروری سالمندان در روز های نزدیک به جابهجایی برای دسترسی راحت تر آن ها
- تغییر آدرس منزل قبلی به آدرس جدید برای ارسال نامه یا خدمات بیمه
- بازدید از منزل جدید و مطمئن شدن از وضعیت آن جا
- انجام اسباب کشی به کمک تیم باربری و انتقال سالمند به خانه جدید
۹. باز کردن بسته بندی ها و چیدمان لوازم
یکی از سخت ترین مراحل در زمینه اسباب کشی و سالمندان، باز کردن بسته بندی لوازم و چیدمان آن ها می باشد. لازم است این کار، با باز کردن وسایل اتاق های پرکاربرد شروع شده تا لوازم مورد نیاز سالمند، هر چه سریع تر در اختیار او قرار گیرد. به طور مثال، ابتدا لوازم آشپزخانه و سپس وسایل اتاق خواب و سالن پذیرایی باز شود. در نهایت نیز اقدام به باز کردن وسایل اتاق میهمان یا سرویس بهداشتی نمایید.
دقت کنید در طول انجام این کار، پس از هر بار باز کردن یک کارتن، لوازم را چیده و سپس به سراغ کارتن بعدی بروید. توصیه می شود برای چیدمان لوازم منزل، از سلیقه سالمندان نیز در این کار استفاده کرده و از نظرات آن ها در مورد نحوه قرار گیری تخت، کمد، اشیای تزئینی، لوازم منزل و غیره استفاده نمایید. علاوه بر این، می توانید از دوستان، فامیل یا همکارانتان نیز کمک گرفته تا به این ترتیب، زحمت اسباب کشی با سالمندان کمتر شود.