نحوه استعلام و پرداخت عوارض آزادراهی
مهر ۳۰, ۱۴۰۲کمرشکن چیست؟ آشنایی با انواع کمرشکن
آبان ۱, ۱۴۰۲پیش از صدور کارت هوشمند رانندگان، دفترچه هایی وجود داشت که هر راننده ملزم به داشتن آن بود. اما امروزه با پیشرفت فناوری و ورود کارت های هوشمند در بخش های مختلف کارت های هوشمند رانندگان جایگزین این دفترچه ها شد. کارت هوشمند رانندگان برای حمل و نقل بار و مسافربری و نیز صدور بارنامه یکی از مدارک الزامی می باشد که توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای صادر می شود. در این کارت اطلاعاتی از جمله مدارک شناسایی راننده، فعال یا غیرفعال بودن راننده، مجوز های صدور بارنامه، لیست گردش کار راننده و تخلفات راننده ثبت می شود. بنابراین به دلیل ضرورت داشتن این کارت برای رانندگان در این مطلب به نحوه استعلام کارت هوشمند رانندگان می پردازیم پس تا انتها همراه ما باشید.
مزایای استعلام کارت هوشمند رانندگان
استعلام و دریافت کارت هوشمند رانندگان مزایای بسیاری برای رانندگان و شرکت های باربری دارد که به شرح زیر است:
- اطلاعات راننده به صورت الکترونیکی ذخیره می شود بنابراین به راحتی قابل مشاهده است.
- بارنامه به سرعت و به راحتی صادر می شود.
- کارفرما به راحتی به تخلفات رانندگان دسترسی دارد.
- شناسایی رانندگان به راحتی امکان پذیر است.
- می توان رانندگان فعال را از رانندگان غیر فعال تشخیص داد.
- نظم و انضباط در سیستم نوبت دهی پایانه ها برقرار می شود.
- اخذ مجوز باربری با پوشش بیمه امکان پذیر است.
- نصف هزینه های بیمه توسط دولت پرداخت می شود.
- رانندگان می توانند از مزایای بیمه تأمین اجتماعی، بیمه بیکاری، بیمه از کار افتادگی و بیمه تکمیلی استفاده نمایند.
- بازنشستگی رانندگان تا پنج سال زودتر از موعد، امکان پذیر می شود.
استعلام کارت هوشمند رانندگان از طریق سامانه
برای استعلام کارت هوشمند رانندگان می توانید به سامانه سیستم جامع سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای مراجعه کنید. پس از ورود به این سامانه در صفحهی اصلی با مراجعه به قسمت استعلام های الکترونیک گزینههای مختلفی چون استعلام کارت هوشمند راننده، استعلام کارت هوشمند ناوگان باری، استعلام کارت هوشمند ناوگان مسافری، استعلام کارت سلامت راننده، استعلام دورههای آموزشی راننده، استعلام فیشهای واریزی، استعلام پیمایش ناوگان و استعلام و ویرایش نیمه یدک را می بینید که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم.
استعلام تعداد بارنامه و کارت هوشمند راننده
پس از کلیک روی گزینهی استعلام کارت هوشمند راننده به صفحهی جدیدی وارد میشوید که باید اطلاعات خواسته شده را وارد کنید، این اطلاعات شامل:
- شماره پرونده یا شماره شناسنامه (پر کردن یکی از این دو فیلد کفایت می کند)
- کد ملی
- شماره موبایل
می باشد. پس از پر کردن فیلد های خواسته شده، عبارت امنیتی را نیز وارد کنید و در پایان روی گزینه جستجو کیک کنید. اکنون در این صفحه نتیجه استعلام را مشاهده می کنید.
استعلام کارت هوشمند رانندگان باری
برای استعلام کارت هوشمند رانندگان باری نیز در بخش استعلام های الکترونیک این سایت روی گزینه استعلام کارت هوشمند ناوگان باری کلیک کنید. اکنون در صفحه باز شده، اطلاعات فرم را تکمیل کنید. اطلاعات خواسته شده در این فرم شامل:
- شماره پرونده
- شماره کارت
- شماره پلاک
- سریال پلاک
- VIN
- موبایل مالک
می باشد. دقت داشته باشید که حتماً بخش های VIN و موبایل مالک را باید به درستی وارد کنید. همچنین لازم به ذکر است که از بین اطلاعات درخواستی در این فرم تنها وارد کرد مبایل مالک و VIN اجباری است و از بین دیگر فید ها کافی است تنها یکی از اطلاعات شماره هوشمند، شماره پلاک یا شماره پرونده را وارد کنید. در پایان کد امنیتی را نیز وارد کنید و روی جست و جو کلیک کنید تا نتیجه استعلام را مشاهده کنید.
استعلام کارت هوشمند رانندگان مسافری
رانندگان مسافربری نیز برای نوبت دهی پایانه به کارت هوشمند نیاز دارند تا رانندگان فعال و غیرفعال مشخص شود. رانندگان مسافربری نیز می توانند از طریق همین سامانه به بخش استعلام های الکترونیک مراجعه کنند و در این بخش با زدن گزینه استعلام کارت هوشمند ناوگان مسافری استعلام کارت هوشمند خود را بگیرند. با زدن این گزینه صفحه جدیدی برای شما باز خواهد شد که از شما می خواهد تا اطلاعات خود را وارد کنید. مانند استعلام کارت هوشمند راننده ناوگان باری برای استعلام کارت هوشمند ناوگان مسافری، این اطلاعات شامل:
- شماره پرونده
- شماره کارت
- شماره پلاک
- سریال پلاک
- VIN
- موبایل مالک
می شود. دقت داشته باشید که حتماً بخش های VIN و موبایل مالک را باید به درستی وارد کنید. همچنین لازم به ذکر است که از بین اطلاعات درخواستی در این فرم تنها وارد کرد مبایل مالک و VIN اجباری است و از بین دیگر فید ها کافی است تنها یکی از اطلاعات شماره هوشمند، شماره پلاک یا شماره پرونده را وارد کنید. در پایان کد امنیتی را نیز وارد کنید و روی جست و جو کلیک کنید تا نتیجه استعلام را مشاهده کنید.
استعلام تعداد بارنامه کارت هوشمند راننده
بارنامه قردادی بین صاحب کالا و راننده است که اطلاعاتی از فرستنده و گیرندهی بار و مشخصات راننده و وسیلهی حمل بار را در خود دارد. این سند مالکیت قانونی صاحب بار را مشخص میکند. در گذشته بارنامه به شکل کاغذی صادر می شد اما امروزه بارنامه ها به صورت اکترونیکی صادر می شوند که یک کد رهگیری قابل پیگیری نیز دارند. حال برای استعلام تعداد بارنامه راننده نیازی نیست کار خاصی انجام دهید، چرا که تعداد بارنامه راننده در استعلام کارت هوشمند راننده قابل مشاهده است. بنابراین اگر می خواهید تعداد بارنامه های رانننده را مشاهده کنید کافیست، استعلام کارت هوشمند راننده را بگیرید و در آن تعداد بارنامه را مشاهده کنید.
استعلام کارت هوشمند رانندگان از طریق پیامک
اگر به اینترنت دسترسی ندارید می توانید از طریق پیاک نیز اقدام به استعلام کارت هوشمند راننده کنید و از فعال بودن آن مطلع شوید. برای این کار باید شماره کارت هوشمند مورد نظر را به شماره ۳۰۰۰۱۴۱ پیامک کنید تا نتیجه استعلام برایتان از طریق پیامک ارسال شود. این روش هم برای رانندگان ناوگان باری و مسافری نیز قابل استفاده است.
تمدید کارت هوشمند رانندگان
از تاریخ پایان اعتبار کارت هوشمند رانندگان، آن ها تا یک سال مهلت دارند تا کارت هوشمند خود را مجددا تمدید کنند و استعلام بگیرند. در صورت گذشت بیش از یک سال، کارت هوشمند باطل می شود و امکان تمدید وجود مدارد. در این صورت رانندگان باید برای تمدید کارت هوشمند، دوباره اقدام به استعلام و ثبت نام کنند و همه مراحل را دوباره طی کنند و مجددا هزینه بپردازند. اما هزینه های تمدید کارت هوشمند به شرح زیر است:
نوع خدمات | مبلغ (تومان) |
---|---|
تمدید کارت سلامت | حدودا ۲۰۰.۰۰۰ |
آزمایش عدم اعتیاد | حدودا ۵۰.۰۰۰ |
تمدید کارت هوشمند راننده (هزینه دریافتی توسط مراکز ) | حدودا ۱۵۰.۰۰۰ تا ۲۰۰.۰۰۰ |
محدودیت های کارت هوشمند رانندگان
اما به یاد داشته باشید که پس از دریافت کارت هوشمند راننده، قوانین و محدودیت هایی وجود خواهد داشت:
- رانندگان باری باید حداقل ۲۴ فقره بارنامه داشته باشند باید حداقل ۱۰۰۰۰ کیلومتر مسافت طی کنند.
- رانندگان ترانزیت نیز باید حداقل ۶ فقره راهنامه یا CMR داشته باشند.
- رانندگان فعال در مسیرهای کوتاه، نیز باید حداقل ۶۰ فقره بارنامه داشته باشند اما نیاز به طی کردن حداقل مسافت برای آن ها نیست.
همچنبن راننده های باری می توانید به صورت آنلاین حد نصاب کارکرد خود را استعلام بگیرند. برای این کار مجددا وارد سایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای شوید در قسمت استعلام های الکترونیک روی گزینه استعلام پیمایش ناوگان کلیک کنید. سپس اطلاعات خواسته شده در این فرم ها را پر کرده و مراحل را طی کنید.