حمل اثاثیه منزل به خارج از کشور
بهمن ۱۱, ۱۴۰۲نکات مهم رانندگی و حمل بار در جاده های برفی
بهمن ۱۴, ۱۴۰۲امروزه، یکی از مهم ترین دغدغه های افراد در مشاغل مختلف، داشتن بیمه پایه و تکمیلی است که در بسیاری از موارد، تمامی افرادی که در شغل های دولتی و اداری فعالیت می کنند، توسط شرکت یا سازمان مربوطه بیمه می شوند. با این حال، در برخی مشاغل مانند رانندگان حمل و نقل عمومی و جاده ای، مشکلات بیمه وجود داشته و این افراد، از سوی اتحادیه مورد نظر بیمه نمی شوند. به همین دلیل، بسیاری از رانندگان کامیون اقدام به ثبت نام و اخذ بیمه پایه و تکمیلی برای خود و خانواده شان می کنند. در این مطلب، شما را با شرایط بیمه تکمیلی این رانندگان و نحوه ثبت نام و بسیاری موارد دیگر آشنا می کنیم.
بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین چه نوع بیمه ای است؟
به طور کلی می توان گفت، بیمه تکمیلی رانندگان خودرو های سنگین با بیمه سایر مشاغل تفاوتی نداشته و شامل تامین و پرداخت هزینه های درمانی راننده و افراد تحت سرپرستی او خواهد شد. این بیمه، برای تمامی رانندگان خودرو های باری، و رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی بوده و همچنین، افرادی که به نحوی از طریق رانندگی امرار معاش می کنند نیز، می توانند از خدمات این نوع بیمه تکمیلی استفاده کنند. لازم است بدانید، ثبت نام این نوع بیمه کاملا اختیاری و بنا به میل افراد بوده و ممکن است بیمه گزار نیز در طی سال های مختلف، تغییر کند.
موارد تحت پوشش
به طور کلی، بیمه تکمیلی رانندگان موارد مختلفی را تحت پوشش قرار می دهد، که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- پرداخت هزینه های درمان در مراکز دولتی
- پرداخت هزینه های برخی اعمال جراحی مانند عمل قلب باز
- پرداخت هزینه های زایمان
- پرداخت هزینه های برخی اعمال جراحی سرپایی مانند بخیه، رادیولوژی و غیره
- درمان عیوب انکساری چشم
- پرداخت هزینه فوریت های پزشکی و آمبولانس
- پرداخت هزینه های دندانپزشکی
- پرداخت هزینه های مربوط به خرید لنز، عینک یا سمعک
شرایط بیمه تکمیلی رانندگان خودرو های سنگین
همان طور که گفته شد، در صورتی که رانندگان قصد انجام بیمه تکمیلی را داشته باشند، لازم است در مرحله اول، اقدام به اخذ گواهینامه پایه یک معتبر و کارت هوشمند راننده نمایند. کارت هوشمند یا همان دفترچه کار، نشان دهنده این است که فرد، دارای کارت سلامت راننده بوده و در صنف رانندگان مشغول به کار می باشد. به این ترتیب فرد اجازه استفاده از خدمات بیمه تکمیلی رانندگان را دارد. علاوه بر این، موارد دیگری نیز وجود دارد که همگی، جزو شرایط بیمه تکمیلی رانندگان خودرو های سنگین به شمار می رود. این شرایط عبارتند از:
- عدم داشتن بیمه تکمیلی از سایر ارگان ها
- داشتن کارنامه تاکسی رانی برای رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی
- ارسال مدارک پزشکی و درمانی به مدت یک هفته پس از تاریخ درمان
نحوه ثبت نام بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین
ثبت نام بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین توسط سایت سامانه جامع اتحادیه مسافر شهری کشور انجام شده و افراد می توانند با مراجعه به این سایت و وارد کردن اطلاعات خود، ثبت نام را انجام دهند. مدارک مورد نیاز برای ثبت نام حضوری بیمه تکمیلی و یا مراجعه به سایت، شامل موارد زیر می باشد:
- کارت ملی راننده
- شناسنامه راننده
- شماره شبا حساب بانکی راننده
- کارت ملی و شناسنامه همسر
نکات مهم قبل از ثبت نام بیمه تکمیلی
لازم است بدانید، بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین دارای شرایط و قوانینی است، که باید قبل از ثبت نام به آن ها دقت کرده و در رعایت آن ها بکوشید. برخی از این نکات شامل موارد زیر می باشند:
- لازم است فرد بیمه شونده بداند، که بیمه تکمیلی در دو نوع مختلف وجود دارد. در طرح یک، بیمه تکمیلی به شکل رایگان بوده و فرد هزینه ای پرداخت نخواهد کرد. در طرح دو که شامل پوشش بیشتری از هزینه های درمانی است، فرد باید هزینه مشخص شده ای را پرداخت نماید. به عبارت دیگر، در صورت انتخاب روش دوم، لازم است فرد مابه التفاوت آن را نسبت به طرح یک پرداخت کند.
- ثبت نام اعضای خانواده در بیمه تکمیلی اختیاری بوده و به ازای بیمه هر فرد، هزینه جداگانه ای پرداخت می شود.
- بهتر است در زمان وارد کردن اطلاعات ثبت نام دقت کنید، زیرا امکان ویرایش و تغییر آن ها وجود ندارد.
- لازم است بدانید، در صورتی که هزینه بیمه تکمیلی را به طور کامل پرداخت نمایید، امکان استفاده از خدمات این نوع بیمه را دارید.
نحوه استعلام بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین
روش های مختلفی برای استعلام بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین وجود دارد، که یکی از بهترین و رایج ترین آن ها استعلام با کد ملی است. برای انجام این کار، نیازی به مراجعه حضوری به ارگان یا سازمان خاصی نبوده و تنها با وارد شدن به سایت بیمه مرکزی و با استفاده از کد ملی، می توانید از سوابق بیمه خود استعلام بگیرید.
بعد از وارد شدن به سایت، روی پنجره واحد خدمات هوشمند کلیک کنید، اکنون صفحه ای باز می شود که از شما اطلاعاتی مانند کد ملی، سال تولد، شماره تلفن همراه و موارد دیگر را درخواست می کند. بعد از وارد کردن اطلاعات خواسته شده و تایید آن ها، سیستم به شکل خودکار تمامی بیمه های پرداخت شده توسط شما را نمایش داده و از آن ها استعلام می گیرد. علاوه بر این، می توانید به صورت مستقیم نیز وارد سایت بیمه تکمیلی درمان که در سایت بیمه مرکزی قرار دارد نیز بشوید.
هزینه بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین
به طور کلی باید گفت، هزینه ای که افراد برای بیمه تکمیلی پرداخت می کنند، بر اساس شرایط و عوامل مختلفی، متغیر است. مواردی مانند انتخاب بیمه گزار و تعداد افرادی که بیمه می شوند، در میزان این هزینه موثر است. اما به شکل تقریبی، میزان هزینه پرداختی برای بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین، در حدود ۱ میلیون و هفتصد هزار تومان به صورت ماهانه می باشد. برای اطلاع از قیمت دقیق بیمه تکمیلی، لازم است از شرکت های بیمه گزار که از نرخ تعرفه بیمه آگاهی کامل دارند، اطلاعات کسب نمایید.