آشنایی با نقاط کور کامیون و ماشین های سنگین
تیر ۳۰, ۱۴۰۳بسته بندی مناسب و صحیح محموله و کالاها در حین حمل و نقل زمینی، باعث می شود تا از خراب شدگی، خراشیدگی، شکستگی، آب خوردگی و آلودگی آن ها پیشگیری شود. هر محصولی بسته به ویژگی های فیزیکی و شرایط حمل، به پوشش خاصی نیاز دارد تا در حین فرایندهای بارگیری، جابهجایی و تخلیه هیچ آسیبی به آن وارد نشود. به همین جهت قصد داریم در این مطلب تجهیزات بسته بندی بار را به شما معرفی کنیم تا بدین صورت بتوانید یک حمل بار ایمن برای کالاها و محموله های خود داشته باشید. اگر شما هم کنجکاو هستید و می خواهید در این زمینه اطلاعاتی به دست بیاورید؛ با ما همراه باشید.
انواع تجهیزات بسته بندی بار
در این قسمت تجهیزاتی که برای بسته بندی بار و افزایش ایمنی بار لازم است رامعرفی می کنیم تا بدین صورت بتوانید حمل بار ایمنی را تجربه کنید. برخی از این تجهیزات شامل موارد زیر می شود:
۱. پلاستیک حباب دار
بابل رپ یا همان نایلون های حباب دار یکی از بهترین تجهیزات بسته بندی بار هستند که از ترکیب پلاستیک و حباب های هوا ساخته می شوند. وجود هوا در این نایلون ها باعث می شود ضربه های وارد شده به بار خنثی شوند و هیچ آسیبی به کالا نرسد؛ ضمن اینکه از این پلاستیک ها می توان برای انواع لوازم بزرگ و سنگین تا لوازم کوچک و سبک استفاده کرد. این نوع از نایلون ها دارای دو نوع گردویی و نخودی هستند که تفاوت اصلی این دو در سایز حباب های روی پلاستیک است؛ معمولا نوع گردویی آن ها مقاومت زیادی در برابر ضربه دارد و در مسافت های طولانی و باربری بین شهری برای بار های سنگین و حساس بیشتر از پلاستیک حباب دار نخودی استفاده می شود.
۲. چسب پهن
استفاده از چسب های پهن برای تجهیزات بسته بار بسیار عالی است چرا که می تواند سطح وسیعی را پوشش دهد و قدرت نگهداری بسیار خوبی هم دارد. تا جایی که می توانید در بسته بندی بار با استفاده از کارتن و جعبه از چسب پهن استفاده کنید و از طریق آن ها درب و زیر کارتن را به خوبی محکم کنید. به این ترتیب در زمان جابهجایی وسایل دیگر نگران در رفتن زیر کارتن و یا ریختن لوازم نخواهید بود.
۳. دستگاه چسب کش
چسب زدن در زمان جابهجایی و حمل اثاثیه منزل یکی از سخت ترین مراحل است. دستگاه چسب کش به شما کمک خواهد کرد تا در کمترین زمان ممکن چسب پهن را روی کارتن ها و جعبه ها بچسبانید و دیگر به دنبال سر چسب نگردید و بتوانید چشب را به راحتی روی کارتن ها بزنید. این دستگاه به کارتان سرعت بخشیده و به شما کمک می کند تا در کمترین زمان ممکن حجم زیادی از کارتن ها را چسب زده و ایمنی بارتان را تکمیل کنید.
۴. سلفون بسته بندی
سلفون بسته بندی هم یکی دیگر از تجهیزات بسته بندی بار است که برای جلوگیری از آلودگی ها مانند گرد و غبار روی لوازم کاربردهای فراوانی دارد . این وسیله باعث می شود تا تمامی لوازم تمیز بمانند؛ ضمن اینکه امروزه برای فیکس کردن سلفون هم از پلاستیک حباب دار نیز استفاده می کنند و به دور لوازم می پیچند تا به بهترین شکل حمل بار اتفاق بیفتد.
۵. انواع کارتن
از اصلی ترین لوازم بسته بندی، کارتن است که در انواع مختلف در دسترس است. کارتن های ۵ لایه یکی از محکم ترین کارتن هایی هستند که برای اثاث کشی و حمل خرده ریز ها بسیار کاربردی هستند. این کارتن ها در سه سایز مختلف کوچک، متوسط و بزرگ وجود دارند که شما می توانید با توجه به اندازه وسایل خود از آن ها استفاده کنید.
۶. فوم
فوم ها نیز یکی دیگر از تجهیزات بسته بندی هستند که از آن ها معمولا برای بسته بندی ظروف شکستنی و جلوگیری از خراشیده شدن پایه مبل ها و غیره استفاده می شود. برای استفاده از آن ها کافی است به راحتی وسیله مورد نظر را با فوم بپوشانید و دور آن را با چسب پهن محکم کنید. این فوم ها در ضخامت های مختلفی وجود دارند که ضخامت های بیشتر محافظت بیشتر از وسایل شما در برار ضربه خواهند داشت.
۷. ضربه گیر
ضربه گیر ها برای پر کردن بخش های خالی داخل کارتن ها استفاده می شود تا در اثر تکان خوردن وسایل جابجا نشود و در اثر برخورد به هم دچار آسیب نشود. این ضربه گیر ها در اشکال مختلفی تهیه می شوند که شما می توانید با توجه به نوع وسیله خود از هر یک از آن ها استفاده کنید. البته برای جلوگیری از این موضوع می توانید از آکاستیف ها نیز برای پر کردن فاصه های خالی استفاده کنید.
انواع دستگاه بسته بندی براساس نوع دستگاه
دستگاه های بسته بندی با توجه به نوع اتوماسیون به چند دسته تقسیم می شوند که در این قسمت قصد داریم آن ها را به شما معرفی کنیم:
۱. دستگاه بسته بندی دستی
یکی از روش های سنتی برای بسته بندی محصولات، روش دستی است که نیازی به انجام تنظیمات خاصی نیست و می توان با استفاده از نیروی انسانی این کار را انجام داد. این دسته از دستگاه ها استفاده آسانی دارند و مقرون به صرفه هستند؛ همچنین فضای کمی را هم اشغال می کنند. البته کار با این دستگاه ممکن است به اپراتور آسیب برساند.
۲. دستگاه بسته بندی نیمه اتوماتیک
این دستگاه هم دارای حداقل تجهیزات اتوماتیک است و شما می توانید داده هایی مانند سرعت و نوع بسته بندی را در سیستم این دستگاه وارد کنید. اما قرار دادن و جمع آوری محصولات بسته بندی شده، به صورت دستی انجام خواهد شد. به همین دلیل است که به این دستگاه ها، دستگاه بسته بندی نیمه اتوماتیک می گویند.
۳. دستگاه بسته بندی اتوماتیک
در این دستگاه ها هم تمام مراحل بسته بندی همچون بارگیری، کل مرحله بسته بندی، جمع آوری محصولات و غیره به صورت خودکار و تمام اتوماتیک و بدون حضور نیروی انسانی انجام می گیرد.
نتیجه گیری
در این مقاله به معرفی تجهیزات باربری پرداختیم تا بدین صورت بتوانید حمل بار ایمنی را تجربه کنید؛ همانطور که گفته شد استفاده از ضربه گیر های مختلف و تجهیزات حمل وسایل سنگین به شما در حمل لوازم کمک کرده و بدین صورت هم از وارد شدن خسارت به وسایل جلوگیری کرده و هم سبب راحت تر شدن کارتان خواهد شد. استفاده از سلفون و پلاستیک های حباب دار نیز سلامت محصولتان را حفظ خواهد کرد.