کاملترین چک لیست اسباب کشی
اسفند ۲۱, ۱۴۰۲آشنایی با خدمات و وظایف شرکت های باربری
اسفند ۲۴, ۱۴۰۲یکی از تجربه های تلخ دوران بارداری اسباب کشی است؛ شما به عنوان یک مادر یا یک همسر باید تا قبل از به دنیا آمدن فرزند خود اسباب کشی کنید تا تایم بیشتری برای چیدمان و نظافت داشته باشید. رعایت باید ها و نباید های باربری در هنگام بارداری بسیار اهمیت دارد و باید به تمامی نکات دقت کنید. در این مقاله نکاتی را برایتان تهیه کرده ایم تا بتوانید در هنگام بارداری بهترین و لذت بخش ترین اسباب کشی را داشته باشید.
نکات مهم اسباب کشی در بارداری
وجود یک نوزاد تازه متولد شده در اسباب کشی بسیار خسته کننده است، چرا که مادر نیاز به استراحت دارد و نوزاد نیاز به توجه و رسیدگی؛ از این رو بهتراست تا قبل از به دنیا آمدن نوزادتان کارهای مربوط به اسباب کشی را انجام دهید تا پس از متولد شدن نوزاد زمان کافی برای رسیدگی به او را داشته باشید. در ادامه فهرستی از کارهایی که باید در بارداری انجام دهید را برایتان تهیه کرده ایم تا اسباب کشی راحتی داشته باشید؛ بنابراین ادامه مطلب را از دست ندهید.
۱. برنامه ریزی و تهیه چک لیست
بارداری به خودی خود مرحله پر استرس و تنش زایی است؛ اکنون که در این دوره اسباب کشی نیز به آن اضافه شده است. باید چک لیست اثاث کشی تهیه کنید تا در آرامش کامل تمامی کارها دسته بندی و انجام شوند. در ادامه برخی از مراحل چک لیست اثاث کشی را برایتان آماده کرده ایم، اما شما باید با توجه به نیاز های خودتان، یک چک لیست اختصاصی تهیه کنید. برخی از موارد این چک لیست به شرح زیر است:
- دسته بندی وسایل خانه (کالاهای سبک، سنگین و متوسط)
- بسته بندی وسایل خانه (ظرف ها، لباس ها، مجسمه ها و غیره) هنگامی که بسته بندی می کنید روی هر کارتن برچسب شکستنی یا وسایل آتش زا بزنید تا در هنگام حمل و نقل نیز با احتیاط بیشتری جابهجا شوند و موقع چینش نیز هر وسیله سریع تر پیدا شود.
- دریافت کمک از افراد خانواده یا شرکت های باربری برای جابهجایی وسایل
- نظافت منزل جدید (در صورتی که بارداری سختی دارید می توانید از شرکت های نظافتی نیز کمک بگیرید.)
- چیدمان وسایل در منزل نو
این چک لیست خلاصه ای از کارهایی است که برای اسباب کشی در بارداری نیاز دارید اما باز هم با توجه به نیاز خود می توانید آن ها را کم یا مورد دیگری را به آن اضافه کنید تا همه کارها در بهترین حالت خود انجام شود. (بهتر است از بزرگ تر ها نیز کمک بگیرید و یا از آن ها بخواهید اگر تجربه ای در این زمینه دارند به شما نیز بگویند تا شما نیز از تجربه آن ها استفاده کنید.)
۲. توجه به سلامت خود برای اسباب کشی در بارداری
در هنگام اسباب کشی سلامتی مادر و جنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ مادران باردار باید در طول اسباب کشی مراقب سلامتی خود باشند و از تغذیه مناسبی برخوردار باشند تا انرژی رفته آن ها مجدد بازگردد. هر زمان که احساس خستگی کردید دست از کار بکشید و زمان خود را صرف استراحت کنید. در صورت خستگی مفرط از همسر یا خانواده خود درخواست کمک کنید تا شما را در این برهه زندگی کمک کنند. نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب در روزهای استرس زا اسباب کشی می تواند کمی شما را آرام کند و از استرس شما بکاهد؛ مصرف میوه و تغذیه مناسب بسیار اهمیت دارد و شما را تا پایان اسباب کشی سرحال نگه می دارد. همچنین حفظ خونسردی در اسباب کشی نیز از دیگر مواردی است که باید برای حفظ سلامتی مادر و جنین مد نظر داشته باشید.
۳. از شرکت های باربری کمک بگیرید
امروزه شرکت های باربری متعددی در شهرها و استان ها وجود دارد؛ که شما می توانید هر زمان که احساس نیاز کردید با آن ها تماس بگیرید و درخواست نیرو برای بسته بندی و حمل وسایل کنید. برای جابهجایی وسایل سنگین نکات زیر را رعایت کنید:
- حمل یخچال: یخچال ها به اندازه کافی سنگین هستند؛ هر قسمتی از یخچال را که قابلیت جدا سازی دارد جدا کنید مانند: درب، یخ ساز، قفسه ها، کشوهای فریزر و … یخچال را کاملا خالی کنید درب آن را با چسب پهن ببندید و دور تا دور آن را با نایلون حباب دار بپوشانید تا در صورت برخورد با در و دیوار خش نیوفتد. همچنین تا ۲۴ ساعت بعد از رسیدن آن به منزل جدیدتان از روشن کردن آن خودداری کنید.
- جابهجایی اجاق گاز و ماشین لباسشویی: برای جابهجایی اجاق گاز داخل فر را خالی کنید و درب گاز و فر را با چسب پهن ببندید و هنگام حمل ماشین لباسشویی نیز به خاطر داشته باشید که حتما باید آن را به صورت عمودی جابهجا کنید.
- کمد ها و دیگر وسایل سنگین و بزرگ را خالی کنید و تمامی کشوها و درب های آن را با چسب ببندید.
- برای بسته بندی ظرف ها نیز می توانید از روزنامه و یا پلاستیک های حبابدار استفاده کنید تا دچار لب پریدگی نشوند.
- تخت خواب تان را تکه تکه کنید تا هنگام جابهجایی سبک تر و راحت تر جابهجا شود.
۴. سیسمونی نخرید
در اسباب کشی ها به قدر کافی وسیله وجود دارد که نیاز به بسته بندی و جمع و جور کردن داشته باشد؛ بنابراین اگر تاکنون برای خرید سیسمونی اقدامی نکرده اید کمی دیگر صبر کنید تا به منزل جدید بروید و سپس برای خرید وسایل نوزادتان دست به کار شوید. زمانی که وسایل خود را در منزل جدید چیدید پس از آن به سراغ خرید وسایل نوزاد بروید.
۵. مدارک و اشیاء گران بها را همراه خود ببرید
در هنگام اسباب کشی مراقب مدارک و اشیا گران بهای خود مانند طلا، سند ازدواج، شناسنامه و غیره باشید و آن ها را همراه خود به منزل جدید ببرید. به جز این مدارک مدارک مهم دیگری هم وجود دارد که باید در نزد تان باشد تا در صورت زایمان زودرس و افت فشار در بارداری فورا به پزشک مراجعه کنید؛ برخی از این مدارک شامل موارد زیر می شوند:
- آزمایشات مربوطه به دوران بارداری
- آزمایشات مرتبط به نوزاد
- دفترچه بیمه
- در صورت مصرف دارو برداشتن و دم دست گذاشتن تمامی داروها
- پیدا کردن و یادداشت کردن شماره تلفن و آدرس پزشک زنان
۶. به هیچ عنوان وسایل سنگین را بلند نکنید
شما به عنوان یک خانم باردار به هیچ عنوان نباید وسایل سنگین را جابهجا کنید؛ این کار هم به خودتان و هم به جنین می تواند آسیب بزند و یا شما را درگیر زایمان زودرس کند. اسباب کشی در بارداری بسیار چالش برانگیز است اگر می خواهد در حمل و نقل کمک کنید باید نکات ایمنی مربوطه را رعایت کنید و از تکنیک های مناسب استفاده کنید تا این فرایند را برای خود به آسان ترین روش ممکن انجام دهید.
اسباب کشی در ماه های آخر بارداری کار درستی است؟
در ماه های آخر بارداری جنین در شکم شما رشد کرده و وزن سنگینی بر روی شما قرار دارد؛ در این ماه ها راه رفتن برایتان کمی دشوار می شود و گاها کمر درد های مقطعی به سراغ تان می آید. با این حال اگر مجبور به اسباب کشی شدید بهتر است مراحل زیر را انجام دهید تا از بروز مشکل جلوگیری کنید.
- آرام آرام به انجام کار ها بپردازید و از انجام کار در تایم طولانی بپرهیزید.
- پس از هر نیم ساعت استراحت کنید و مجدد شروع به کار کنید.
- کیف نوزاد را آماده کنید و آن را جایی قرار دهید که همیشه در دسترس باشد.
- برای خود کیفی تهیه کنید و در آن تمامی اقلامی که به آن نیاز دارید را قرار دهید تا خدایی نکرده اگر درد های زایمان به سراغ تان آمد بتوانید خود را به بیمارستان برسانید.
کلام آخر
همانطور که می دانید دوره بارداری بسیار دوره پرچالشی است مخصوصا اگر اولین بار است که مادر می شوید، باید در تمامی کارهایتان نهایت دقت را داشته باشید تا آسیبی به جنین وارد نشود؛ یکی از کارهایی که می تواند هم برای مادر و هم جنین خطرناک باشد جابهجایی وسایل است که مادر نباید به هیچ عنوان در جابهجایی اجسام سنگین دخالت داشته باشد. اگر باردار هستید و قصد اسباب کشی دارید با رعایت کردن مواردی که گفته شد می توانید اسباب کشی راحتی را برای خود رغم بزنید. (کمک گرفتن از اقوام درجه یک و دوستان یا استفاده از تیم باربری حرفه ای فرایند اساباب کشی را برایان راحت می کند.)