مقایسه نیسان دیزلی، بنزینی و دوگانه سوز کدام یک بهتر است؟
دی ۱۱, ۱۴۰۲لیست مراکز معاینه فنی خودرو های سنگین
دی ۱۳, ۱۴۰۲رانندگی فعالیتی است که باید با هوشیاری کامل انجام بگیرد و سالم بودن بدن در این فعالیت اهمیت زیادی دارد. از تصمیمات مهمی که کارشناسان مربوطه برای تایید سلامت رانندگان گرفته اند، بررسی وضعیت جسمی افراد و صدور کارت سلامت برای آن ها است. به این ترتیب رانندگان مطابق معیارهای مشخص شده مورد معاینه و بررسی قرار می گیرند. تایید سلامت رانندگان و صدور کارت برای آن ها احتمال حوادث جاده ای را کاهش می دهد و سبب ایجاد امنیت بیشتر خواهد شد. در این مقاله به مراحل صدور و استعلام کارت سلامت راننده خواهیم پرداخت پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
چه کسانی کارت سلامت رانندگی دریافت می کنند؟
فعالیت رانندگی به گونه ای است که راننده زمان طولانی را پشت فرمان می نشیند و با کمترین میزان تحرک، هدایت خودرو را به عهده می گیرد. در این صورت افرادی که درگیر بیماری های عضلانی، اسکلتی، بیماریهای مرتبط با قلب و عروق و… هستند ممکن است دچار مشکلاتی در حین رانندگی شوند. این موضوع به ویژه برای هدایت ماشین های سنگین مانند کامیون و تریلی اهمیت بیشترری دارد چرا که رانندگی ماشین های سنگین نیازمند دقت و هوشیاری بیشتری است و در صورت غفلت راننده و بروز حادثه خسارت جانی و مالی زیادی به همراه خواهد داشت. از این رو بنابه دستورالعمل سازمان حمل و نقل جاده ای کلیه رانندگان حرفه ای شاغل در جاده های کشور (سواری، وانت، مینی بوس، اتوبوس، کامیون و تریلی) موظف به اخذ کارت سلامت راننده هستند. رانندگانی که باید برای دریافت کارت سلامت رانندگان اقدام کنند در دو دسته بندی قرار می گیرند:
افراد زیر چهل سال که هر دو سال یک بار ملزم به گذراندن مراحل معاینه شنوایی سنجی، بینایی سنجی و روانشناسی هستند. و دسته دوم افراد بالای چهل سال بوده که هر سال باید علاوه بر معاینات نام برده، برای نوار قلب نیز اقدام می کنند. مراکز صدور کارت سلامت رانندگی و بیماری های شغلی برای رانندگان کلاس های آموزشی ویژه ای برگزار می کند تا در مورد بیماری ها و روش های درمانی، اطلاعاتی در اختیار رانندگان قرار دهد. پس از اتمام دوره های آموزشی، افراد در سایت ثبت نام کرده و با ارائه مدارک لازم، برای دریافت کارت سلامت رانندگان درخواست می دهند.
اقدامات لازم برای دریافت کارت سلامت رانندگان
- پذیرش
- تشکیل پرونده پزشکی زیر نظر کارشناسان بهداشت حرفه ای
- معاینات بینایی سنجی
- معاینات شنوایی سنجی
- آزمایش خون و ادرار
- معاینه توسط پزشک
- تست روانشناسی
- تست خواب
- مشاوره های پزشکی تخصصی در صورت لزوم
- تایید نهایی پرونده سلامت رانندگان توسط متخصص
- صدور کارت سلامت رانندگان در قالب کارت هوشمند
مدارکی که برای صدور کارت سلامت لازم است
- اصل و کپی گواهینامه پایه یک
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
- کارت حمل و نقل بین شهری در صورت لزوم
- دو قطعه عکس پرسنلی
- اصل کارت پایان خدمت برای افراد زیر ۵۰ سال
- پرداخت هزینه معاینات و آزمایش
مراحل استعلام کارت سلامت رانندگان
رانندگان پس از ثبت درخواست صدور کارت می توانند اقدام به استعلام کارت سلامت راننده کنند. برای استعلام کارت سلامت می توان مانند استعلام کارت هوشمند رانندگان از شماره ملی استفاده کرد.
۱. ابتدا وارد سایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای شوید و از بخش خرمات الکترونیک، گزینه خدمات کارت هوشمند را انتخاب کنید.
۲. اکنون در صفحه باز شده و در بخش استعلام های الکترونیک گزینه استعلام کارت سلامت راننده را انتخاب کنید.
۳. حال در کادر مشخص شده کد ملی را وارد کرده و کد امنیتی را نیز وارد کرده و روی گزینه جست و جو کلیک کنید. حال در صورتی که صدور کارت از سوی سازمان جامع راهداری انجام شده باشد اطلاعات قابل مشاهده خواهد بود.