آشنایی با انواع سوخت ماشین های حمل بار
اسفند ۱۱, ۱۴۰۲راه های کاهش هزینه اسباب کشی
اسفند ۱۵, ۱۴۰۲جابهجایی و بلند کردن وسایل سنگین یکی از دغدغه های مهمی است که همه ما در مواقع مختلفی از زندگی خود با آن مواجه می شویم. بدون شک هر فردی نیز به نوبه خود راهکاری برای آن پیدا می کند. اما متأسفانه در برخی مواقع این راهکار ها درست نیستند وعلاوه بر ایجاد آسیب های دائمی به بدن، خسارت های سنگینی به بار می آورند. از آن جایی که این حادثه به کرات اتفاق افتاده و عواقب بدی داشته است ما قصد داریم در ادامه به صورت اختصاصی روش های صحیح حمل یخچال و دیگر وسایل سنگین را برای شما توضیح بدهیم و اصول درست آن را به اطلاع شما برسانیم. از این رو پیشنهاد می کنیم که تا پایان با ما همراه باشید تا مهم ترین اصول حمل اشیاء سنگین را یاد بگیرید و بتوانید از آن ها استفاده کنید.
روش صحیح جابهجایی وسایل سنگین
طبیعتاً اگر جابهجایی اجسام سنگین و بلند کردن آن ها، به صورت اصولی انجام شود ضرر چندانی برای فرد نخواهد داشت. اینک برای این که اهمیت این موضوع بهتر برای شما روشن شود ما مهم ترین نکاتی که در حین بلند کردن وسایل سنیگن باید رعایت شوند را به اطلاع شما می رسانیم که آن ها عبارتند از:
- بلند کردن تدریجی: زمانی که قصد بلند کردن وسایل سنیگن را دارید، به هیچ وجه عجله نکنید و به صورت تدریجی آن را تکان دهید چرا که احتمال دارد نتوانید وزن آن را تحمل کنید و به شدت آسیب ببنید. برای این کار ابتدا یک طرف وسیله را بلند کرده، حمل کنید و سپس طرف دیگر را حرکت دهید.
- محاسبه اندازه وسایل: یکی از مهم ترین و اصلی ترین نکاتی که هنگام جابهجایی وسایل سنگین باید رعایت شود، محاسبه درست اندازه این وسایل است. این ترفند به شما کمک می کند تا آمادگی بیشتری برای انجام کار خود داشته باشید و کمتر اذیت شوید.
- خم نکردن کمر هنگام برداشتن بار: نکته دیگری که در هنگام جابهجا کردن وسایل سنگین باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که فرد به هیچ وجه نباید کمر خود را خم کند. در چنین مواردی فرد باید زانو هایش را خم کند و آرام آرام پایین بیاید. رعایت این نکته هم حمل بار را راحت تر می کند هم احتمال آسیب دیدن ستون فقرات را به حداقل می رساند.
- نزدیک نگه داشتن بار به بدن: بعد از این که جسم سنگین را از روی زمین بلند کردید سعی کنید آن را نزدیک بدن خود نگه دارید چرا که هر چه فاصله آن از بدن شما بیشتر باشد، سنگین تر می شود و کنترل آن سخت تر خواهد بود.
- صاف حرکت کردن: در طول مدتی که بار سنگین جابهجا می کنید به هیچ وجه خم نشوید، به طور ناگهانی به اطراف نچرخید و کمر خود را صاف نگه دارید. عدم رعایت این نکته نه تنها حمل بار را برای شما سخت تر می کند بلکه به شدت نیز خطرناک است و می تواند به صورت جدی به ستون فقرات شما آسیب بزند.
- استفاده از تجهیزات مناسب : در حین جابهجایی وسایل سنگین بهتر است از تجهیزاتی مثل غلتک استفاده کنید تا هم فشار وارده به fدن شما کم تر شود، هم پروسه جابهجایی سریع تر انجام شود. به طور مثال هنگام جابهجایی وسایل سنگین از پله ها می توانید از یک تخته به عنوان یک سطح شیب دار استفاده کنید و آرام و با حتیاط آن را به سمت بالا یا پایین هل دهید. همچنین برای جابهجای وسایلی مانند یخچال که سنگینی زیادی دارند می توانید از پایه های چرخ دار استفاده کنید.
- کمک گرفتن از دیگران : اگر باری که قرار است جابهجا شود بیش از حد سنگین است و نمی توانید آن را هندل کنید بهتر است برای جابهجایی آن ها از دیگران کمک بگیرید. شک نکنید که سهل انگاری در مورد این موضوع به شدت به شما آسیب می زند و غیر قابل جبران خواهد بود. در این زمینه همچنین می توانید از کارگران شرکت های باربری کمک بگیرید.
- آمادگی و استراحت: پیش از جابهجای وسایل کمی حرکات کششی انجام دهید تا بدنتان آمادگی لازم را پیدا کند. همچنین به خاطر داشته باشید برای کاهش آسیب های بدنی نیاز است تا بعد از ۱ تا ۲ ساعت کار، حتما ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کنید.
- کاهش اصطکاک: اصطکاک همواره کار حمل وسایل را موقع هل دادن و کشیدن دشوار می کند از این رو می توانید از کاغذ هایی که سطح براق و سری دارند استفاده کنید و آن ها را به گوشه هایی از وسیله که با زمین تماس دارند وصل کنید. به علاوه با این کار احتمال ایجاد خط و خش روی کفپوش و وسیله کمتر خواهد شد.
- خالی کردن وسیله: اگر امکان خالی کردن وسیله و جدا کردن اجزای آن را دارید حتما این کار را انجام دهید تا وسیله سبک تر شود. به طور مثال هنگام جابهجایی یخچال وسایل داخل آن را خالی کنید و در صورت امکان تمام کشو ها و طبقات را نیز بیرون بیاورید و درب یخچال را نیز چسب بزنید و سیم یخچال را نیز جمع کنید تا زیر پا نیاید.
تذکر: زمانی که قصد دارید اشیاء سنگین را جابهجا کنید اطراف آن را تمییز کنید و هر شیء اضافه ای که نزدیک آن است را دور کنید، چرا که ممکن است در حین جابهجایی، با این اشیاء برخورد کنید و تعادل خود را از دست بدهید.