شرایط بیمه تکمیلی رانندگان ماشین های سنگین چیست؟ نحوه ثبت نام و استعلام + هزینه
بهمن ۱۲, ۱۴۰۲نیسان برگشتی چیست و چه مزایایی دارد؟
بهمن ۱۵, ۱۴۰۲معمولا رانندگان کامیون و سایر وسایل نقلیه حمل و نقل مجبور هستند در هر شرایط آب و هوایی وارد جاده ها شوند. در طول زمستان هم بارش برف و هم دمای بسیار پایین هوا می تواند باعث ایجاد یخ و لغزنده شدن جاده ها شود. ریسک این که در این شرایط کامیون های بزرگ و وانت های حمل بار که وزن زیادی دارند وارد جاده شوند، بسیار زیاد است و می تواند پیامدهای خطرناکی را به دنبال داشته باشید. اما رانندگان می توانند با رعایت نکات ایمنی حمل بار و رانندگی با سرعت مطمئنه و آگاهانه مخاطرات را کاهش دهند. در این مطلب قصد داریم در مورد حمل بار در جاده برفی صحبت کنیم و نکات ایمنی آن را به شما بگوییم؛ پس با ما همراه باشید.
۱. آمادگی برای موقعیت های مختلف
مهم است قبل از شروع سفر و حمل بار در جاده برفی راننده بخش های مختلف خودرو باری را بررسی کند و تجهیزات مناسب را همراه داشته باشد. در واقع راننده باید مطمئن شود که برای هر موقعیتی که ممکن است در طول جاده پیش بیاید، آماده باشد. از جمله مواردی که باید قبل از شروع سفر به آن ها رسیدگی کرد، موارد زیر هستند:
- شیشه های جلو و عقب باید قبل از حرکت، از برف و یخ به طور کامل پاک شوند.
- سعی کنید یک بیل و یک کیسه شن یا نمک در وسیله نقلیه خود داشته باشید.
- حتما از ضد یخ استفاده کنید.
- کابل های جامپر یکی دیگر از تجهیزاتی هستند که باید در تمام وسایل نقلیه حمل بار وجود داشته باشد. این وسیله می تواند کمک کند تا اگر کامیون شما یا دیگری روشن نشد، با این کابل آن را به کمک یک کامیون دیگر بکشید.
- چراغ قوه، پتو گرم و لباس اضافی از جمله وسایل ضروری هستند که کامیون باید هنگام حمل بار در جاده برفی به آن ها مجهز باشد.
- دقت کنید که حتما بیشتر از نصف باک بنزین، کامیون شما بنزین داشته باشد. چرا که در بعضی از مواقع که جاده های اصلی راه بندان می شوند، می توان از راه های فرعی که کمی دورتر هستند عبور کرد که طبیعتا در این زمان نیاز به بنزین بیشتری است.
- بستن زنجیر چرخ یکی از مهم ترین نکات ایمنی در زمان حمل بار در جاده برفی است. بنابراین حتما یک زنجیر با خود به همراه داشته باشید.
۲. بررسی فنی خودرو های باری
حتما در فصل زمستان وسایل نقلیه حمل بار خود را به طور مرتب بررسی کنید و آن را جدی بگیرید و به هیچ عنوان فراموش نکنید. هنگام بررسی حتما نکات زیر را در نظر بگیرید:
- لاستیک ها را از نظر سایش، فشار و تعادل بررسی کنید تا هنگام حمل بار در جاده برفی به مشکل نخورید.
- باتری کامیون را از نظر نیرو و سیستم شارژ و وضعیت ولتاژ بررسی کنید.
- تیغه های برف پاک کن را کاملا چک کنید و مطمئن شوید که سالم هستند و کار می کنند.
- سطح مایعات وسیله نقلیه را از نظر پر بودن بررسی کنید.
- چک کنید که تمام چراغ ها سالم هستند.
- لوله اگزوز را چک کنید تا دچار گرفتگی نشده باشد.
۳. رانندگی آرام و با سرعت مطمئن
وسایل نقلیه ای همچون کامیون، وانت، تریلی و غیره به دلیل اندازه و وزن زیاد خود بیشتر در معرض مخاطراتی همچون سر خوردن و تصادف قرار می گیرند. این وسایل نقلیه معمولا تکانه های بالاتری دارند و از این رو ممکن است توقف ناگهانی آن ها در جاده های برفی دشوارتر باشد. اگر یک تکه یخ زدگی یا یک پشته برفی در سطح جاده وجود داشته باشد، ممکن است کامیون نتواند به موقع سرعت خود را کاهش دهد تا مانع از برخورد با آن شود.
بنابراین رانندگان وسایل نقلیه حمل بار در جاده برفی باید تمام اقدامات احتیاطی را انجام دهند، فاصله خود را با سایر خودرو های درون جاده حفظ کنند و با سرعت پایین حرکت کنند تا در صورت لزوم خودرو حمل بار به راحتی متوقف شود.
دو نکته مهم برای رانندگان وسایل نقلیه حمل بار در جاده برفی
نکاتی را که در این قسمت برای شما عنوان می کنیم حتما رعایت کنید:
- از چند روز قبل، پیش بینی آب و هوا را چک کنید: بهتر است چند روز قبل از حرکت پیش بینی آب و هوا را بررسی کنید تا در شرایطی که لازم بود از جاده های عبور و مرور دیگری برای حمل بار استفاده کنید. در صورت امکان سعی کنید روزهایی را برای حمل انتخاب کنید که شرایط جوی بهتر است.
- از جاده باریک و شیب دار دوری کنید: حمل بار در جاده برفی به خودی خود خطرات زیادی را به همراه دارد. در چنین مواقعی سعی کنید مسیرهایی را انتخاب کنید که کمترین شیب و پیچ و خم را دارند و جاده های آن پهن و عریض است. چرا که پیچیدن در جاده های پیچ در پیچ برای وسایل نقلیه حمل بار سنگین کار سختی است.
- چینش صحیح بار: در جاده های برفی حتما به چینش بار در کابین خودرو باری توجه داشته باشید و باری بیشتر از ظرفیت خودرو باری خود نزنید بلکه در این زمان باید بار حتی از ظرفیت خودرو باری هم کمی کمتر باشد تا کنترل بهتری روی خودرو باری داشت باشید. به علاوه سعی کنید وسایل سنگین تر را نزدیک به کابین راننده بچینید و حواستان به مقدار وزنی که به هر چرخ وارد می شود باشد.