۹ تکنولوژی جدید کامیون که باعث افزایش ایمنی می شود
خرداد ۱۰, ۱۴۰۳بونکر چیست و چه کاربردی دارد؟
خرداد ۱۳, ۱۴۰۳فرایند حمل بار دستی کاری دشوار است که نیاز به قدرت بدنی بالایی دارد. از طرفی هم اگر فرد با روش صحیح حمل بار سنگین و ترفند های جابجایی بارسنگین آشنا نباشد می تواند آسیب های غیر قابل جبرانی بر او وارد شود و وی را از کار بیاندازد. از این رو آشنایی با این آیین نامه به خصوص برای باربری ها و کارگران باربری ها امری ضروری است. لازم به ذکر است که این آیین نامه متشکل از ۳ فصل است که فصل های دوم و سوم به ترتیب شامل: قوانین، جرایم و مجازات ها می شود. در پایان نیز ۳ ضمیمه قرار داده شده است که شامل: حدود مجاز توصیه شده برای نیروی کشیدن و هل دادن در راستای افقی و عمودی و ﻧﺤﻮه ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ آنالیز بلند کردن دستی بار می شود.
آیین نامه حفاظتی حمل بار یدی، در سال ۱۳۹۰ تدوین شد که هدف از تدوین این آیین نامه ایمن سازی محیط کار و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی و پیشگیری از حوادث و بیماریهای ناشی از کار و ارتقاء سطح بهره وری در کلیه کارگاه هایی که حمل دستی بار و فرایندهای مرتبط با آن که به هر نحو ممکن انجام میگیرد میباشد. در زیر به برخی از مقررات این آیین نامه می پردازیم:
قوانین حمل دستی بار
ماده ۱ـ حمل یدی بار به صورت انفرادی در موارد ذیل ممنوع است:
الف) برای نوع کاری که انجام میگیرد سنگین باشد.
ب) در جایی بسیار بلند یا کوتاه (خارج از حدود بین ران پا و شانه) قرار گرفته باشد به گونهای که امکان بلند کردن ایمن آن وجود نداشته باشد.
ج) بسیار بزرگ، حجیم و یا دارای شکلی بوده که امکان دسترسی به آن مشکل باشد و یا جلوی دید شخص را بگیرد.
د) مرطوب، لغزنده و یا دارای لبههای تیز بوده به طوریکه گرفتن آن مشکل باشد.
هـ) بیثبات بوده و مرکز ثقل آن به دلیل حرکت محتویات آن تغییر نماید.
ماده۲ـ حمل دستی بار درصورت وجود شرایط نامناسب جوی، محیطی و کارگاهی که احتمال بروز حوادث و بیماریهای ناشی از کار میرود، ممنوع است.
ماده۳ـ کارگرانی که در فرایند شغلی خود به طور پیوسته یا ناپیوسته حمل دستی بار را انجام میدهند بایستی علاوه بر برخورداری از سلامت جسمی، روحی و روانی متناسب با نوع کار از نظر شرایط جسمانی نظیر قد و وزن و جنسیت نیز متناسب با وظیفه محوله باشند.
تبصره ـ بکارگیری کارگران مذکور منوط به انجام معاینات بدو استخدام و دورهای به ویژه از نظر آسیبهای اسکلتی ـ عضلانی مطابق قوانین کار و تأمین اجتماعی میباشد.
ماده۴ـ حمل دستی بار درصورتی مجاز است که امکان استفاده از وسایل یا تجهیزات مکانیکی مناسب و یا اصلاح شرایط کارگاهی نظیر چیدمان دستگاهها و تجهیزات و ایستگاههای کاری مقدور نباشد.
ماده۵ ـ کارفرما مکلف است تدابیر لازم جهت ارزیابی چگونگی وضعیت حمل دستی بار در کارگاه و شناسایی خطرات مربوطه را اتخاذ نموده و با استفاده از راهکارهای فنی ـ مهندسی و علمی به اصلاح وضعیت حمل دستی بار از نظر ارگونومی و ایمنی مبادرت نماید.
و …
در این بخش تنها ۵ مورد از قوانین حمل بار یدی را مطرح کردیم؛ برای مطالعه کامل این قوانین می توانید فایل PDF زیر را دانلود کرده و مطالعه کنید.