نکات مهم در اسباب کشی اداره ها و شرکت ها
دی ۳۰, ۱۴۰۲لیست مراکز باسکول و توزین بار مشهد
بهمن ۴, ۱۴۰۲تاجران و بازرگانانی که در صنعت تجارت بین المللی فعالیت می کنند، باید با تمام تکنیک ها و روش های باربری آشنا باشند تا بتوانند به تناسب شرایط موجود، بهترین روش حمل و نقل را انتخاب کنند. حمل و نقل ترکیبی یکی از روش های رایج در حمل و نقل بین المللی است که معمولا در آن از چند روش مختلف و متنوع برای جابجایی بار استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با این روش در ادامه با ما همراه باشید.
حمل و نقل ترکیبی یا چند وجهی چیست؟
همیشه پیدا کردن بهترین روش حمل بار برای بازرگانان و تاجران کار به نظر چالش برانگیزی به نظر می رسد. البته این موضوع برای آن دسته از تاجرانی که در حوزه تجارت به تبحر و تجربه زیادی دست یافته اند صدق نمی کند. حمل و نقل ترکیبی یا چند وجهی یکی از روش های متداول در صنعت واردات و صادرات است.
در این روش همانطور که از نامش پیداست، قرار است برای ارسال بار از کشور مبدا به کشور مقصد از مجموعه یا ترکیبی از روش های حمل و نقل بهره ببریم. بنابراین بسته به شرایط بار، ممکن است در پروسه جابجایی از دو یا چند وسیله نقلیه مختلف استفاده شود.
از جمله این وسایل می توان به وسایل حمل و نقل هوایی، زمینی، ریلی و دریایی اشاره کرد. این روش باعث شده تا تاجران به روشی موثر و کارآمد محموله خود را به مقصد موردنظر ارسال کنند. در ادامه با مزایا و کاربردهای این روش بیشتر آشنا می شویم.
مزایا و کاربردهای حمل و نقل ترکیبی یا چند وجهی
از مهم ترین مزایا و کاربردهای حمل و نقل ترکیبی می توان به لیست زیر اشاره کرد:
- تاجرانی که می خواهند هزینه حمل و نقل را تا جای ممکن کاهش دهند، از روش حمل و نقل چند وجهی استفاده می کنند. بنابراین این روش صرفه جویی چشمگیری در هزینه ها می کند.
- به هر اندازه که هزینه حمل و نقل کالاهای وارداتی کاهش پیدا کند، قیمت تمام شده آن ها در بازار داخلی نیز کاهش خواهد یافت.
- مبارزه با قاچاق کالا و کنترل این موضوع
- در حمل نقل ترکیبی، تاجران بهترین و سریع ترین مسیرها را برای ارسال بار انتخاب می کنند. بنابراین مسیر طی شده نسبت به حالت عادی بهینه تر بوده و سرعت ارسال بار بیشتر می شود. پس آن دسته از افرادی که می خواهند پروسه جابجایی بار را تسریع ببخشند، می توانند از روش حمل و نقل ترکیبی یا چند وجهی استفاده کنند.
- کاربرد برای افزایش کیفیت خدمات
- صرفه جویی در زمان
- کاهش سطح خسارت و آسیب وارد شده به محموله ها و همچنین جلوگیری از سرقت یا غارت کالا در مسیر حمل و نقل
- در روش حمل و نقل چند وجهی، ظرفیت بارگیری نسبت به روش های تک حالته بیشتر است.
- در این روش کافیست فقط با یک شرکت حمل و نقل قرارداد تنظیم شود که این موضوع باعث می شود تا مسئولیت صاحبین بار و مشتریان تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
معایب حمل و نقل ترکیبی
یکی از معایب این روش حمل و نقل بحث هزینه هاست هرچند گاهی ترکیب برخی روش های حمل و نقل هزینه ها را کاهش می دهد ترکیب برخی دیگر از روش های حمل و نقل مثل هوایی هزینه ها را افزایش می دهد. از طرفی در حمل و نقل چند وجهی، ایجاد هماهنگی بین وسایل حمل بار مختلف دشوار، زمان بر، هزینه بر و پیچیده است. عوامل دیگری مانند خرابی وسایل نقلیه، تأخیر در ارسال و انتقال بار، لزوم استفاده از برگهها و مجوزهای جداگانه برای هر شیوه حمل و نقل، برخورداری از محدودیتهای زمانی متفاوت در روش ارسال با وسایل نقلیه متفاوت را نیز باید به عنوان معایب این روش حمل و نقل محسوب کرد.
عوامل موثر بر هزینه حمل و نقل ترکیبی
برای محاسبه هزینه حمل و نقل چند وجهی باید به عوامل مختلفی توجه داشت. از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در این مورد می توانیم به لیست زیر اشاره کنیم:
- مسافت بین مبدا و مقصد نهایی بار
- تعداد روش ها و مسیرهای انتخابی برای حمل و نقل بار
- نوع کالا و حجم و وزن آن
- شرایط آب و هوایی
- زمان در نظر گرفته شده برای تحویل بار به مقصد
- هزینه های مربوط به تعمیرات وسایل نقلیه
- هزینه های مربوط به بارگیری و تخلیه بار در هر مرحله
- هزینه بیمه بار
- هزینه های مربوط به ترخیص بار از واحد گمرک
- هزینه مربوط به مالیات بار و…
با توجه به این موارد نمی توان برای حمل و نقل ترکیبی، تعرفه مشخصی عنوان کرد. شرکت های حمل و نقل معمولا پس از در نظر گرفتن تمام شرایط، هزینه نهایی را برآورد می کنند.