نحوه بسته بندی و حمل لباس در اسباب کشی
خرداد ۲۰, ۱۴۰۳آشنایی با دلایل قیچی کردن کامیون و تریلی + ۹ روش جلوگیری از آن
خرداد ۲۴, ۱۴۰۳امروزه حمل و نقل به روش های مختلفی در دنیا انجام می شود که یکی از رایج ترین نوع آن حمل و نقل زمینی است که توسط ماشین، قطار و غیره انجام می شود؛ اگر شما هم کنجکاو هستید و می خواهید بیشتر درباره حمل و نقل زمینی بدانید با ما همراه باشید چرا که به همین جهت قصد داریم در این مطلب انواع روش های آن را نام ببریم تا بدین صورت بتوانید با آن ها آشنا شوید و بهترین راه را برای حمل بار خود انتخاب کنید.
آشنایی با روش های حمل و نقل زمینی
اگر بخواهیم به ساده ترین روش ممکن بگوییم؛ حمل و نقل زمینی به حمل و انتقال کالا، انسان، حیوان و هر شیء از یک محیط به محیط دیگر می گویند که از طریق خشکی انجام می شود. از گذشته تا به امروز روش های مختلفی برای حمل و نقل زمینی مورد استفاده قرار گرفته است که قصد داریم در ادامه هر کدام آن ها را به صورت کامل برایتان توضیح دهیم.
۱. حمل و نقل با نیروی انسانی
یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های حمل و نقل که در کشورهای توسعه نیافته همچنان در حال انجام است حمل و نقل توسط نیروی انسانی است که یکی از اقتصادی ترین و ارزان ترین روش برای حمل بار محسوب می شود. از این روش حمل و نقل برای حمل از مسیرهای صعب العبور و نقاطی که نمی توان با ماشین حمل کرد استفاده می شود. از جمله مزایا و معایب آن می توانید لیست زیر را مطالعه کنید:
مزایا
- قیمت مناسب
- قابل استفاده برای مناطق کوهستانی و غیره
- دوستدار محیط زیست
معایب
- نمی توان بار زیاد و سنگینی را حمل کرد.
- سرعت انتقال پایین است.
- به خطر افتادن بار در زمین های شیب دار
- عدم استفاده از آن در شرایط جوی نامناسب
- فرسودگی زود هنگام نیروی انسانی
۲. حمل و نقل با حیوانات
همانطور که می دانید حیوانات نقش اساسی در زندگی انسان ها داشته اند و از آن ها برای تهیه غذا، حمل بار و یا گاها در کشاورزی استفاده می کردند. حیوانات نه تنها برای حمل کالا بلکه برای حمل انسان ها نیز به کار گرفته می شدند و این فرایند بدین صورت بود که حیوانات را به کالسکه یا یک تکه چوب بزرگ می بستند و بدین صورت بار مورد نظر را حمل می کردند. برخی از مزایا و معایب این روش حمل و نقل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا
- هزینه مناسب و مقرون به صرفه
- دوستدار محیط زیست
- سرعت بالاتر نسبت به حمل و نقل نیروی انسانی
- هزینه نگه داری تقریبا مناسب
- قابلیت حمل کالا و انسان ها
- ایمنی بالا
- مناسب برای مناطق روستایی و کشاورزی
معایب
- نیاز به رسیدگی
- محدودیت در مسافت های طولانی
- بروز بیماری و خستگی طی مسیر
- عدم استفاده در شرایط جوی نامناسب
- محدودیت در حمل برای برخی حیوانات
۳. حمل و نقل جاده ای
یکی از متداول ترین و مدرن ترین شیوه های حمل بار حمل و نقل به روش جاده ای است؛ جاده یک مسیر مشخص است که موانع را هموار کرده و به راحتی می توان از این طریق با کمک وسایل نقلیه نسبت به حمل بار اقدام کرد. این روش در بین روش های مختلف حمل بار یکی از محبوب ترین روش ها و ارزان ترین روش های حمل بار است و تقریبا می توان گفت هر کالایی را به جز کالاهای ممنوعه می توان از این طریق حمل کرد.
مزایا
- آسیب پذیری کمتر در هنگام جابهجایی کالا
- دسترسی به مناطق مختلف
- قابل دسترسی در هر ساعت از شبانه روز
- قابل استفاده در مسافت های نزدیک و دور
- ارائه خدمات تا مقصد مورد نظر
- قابلیت جابهجایی انسان، حیوان، کالا
- هزینه کمتر نسبت به حمل و نقل هوایی و ریلی
- قابلیت حمل سنگین ترین محموله های جهان
معایب
- احتمال خرابی بالا
- تاثیر پذیر در اثر آب و هوا و تغییر فصل
- آلوده شدن محیط زیست به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی
- سرعت پایین ترنسبت به حمل و نقل دریایی و هوایی
- آسیب پذیری بالای بار به دلیل احتمال تصادفات (امروزه بیمه های باربری از خسارت های وارد شده به صاحبان بار جلوگیری می کند.)
- حمل گران قیمت برای محموله های سنگین
انواع روش های حمل و نقل جاده ای
حمل و نقل زمینی با استفاده از روش جاده ای می تواند با وسایل نقلیه متفاوتی انجام شود از جمله وسایل نقلیه مناسب و پرکاربرد برای حمل و نقل جاده ای می توان به: کامیون، تریلی، اتوبوس، وانت، موتو، اتومبیل و غیره اشاره کرد که با توجه به حجم و وزن بار بهترین ماشین برای حمل بار انتخاب می شود.
لازم است بگوییم در صورتی که حجم و وزن بارتان زیاد است بهترین روش برای شما استفاده از ماشین های نیمه سنگین و یا سنگین مانند کامیون، تریلی و غیره می باشد؛ چرا که این ماشین ها تحمل وزن بار بالایی را دارند و به همین دلیل می توانند بارتان را به بهترین شکل حمل کنند.
اتوبوس ها برای حمل مسافران استفاده می شوند و با آن ها می توان بارهای سبک تا وزن ۲۰ الی ۵۰ کیلو گرم را جابجا کرد. در حالی که ماشین های شخصی، موتور سیکلت و دوچرخه برای حمل بار درون شهری و گاها حمل افراد استفاده می شود.
۴.حمل و نقل ریلی
یکی دیگر از مرسوم ترین روش های دیگر حمل و نقل زمینی، حمل و نقل ریلی است؛ این روش قبل از پیدایش شیوه حمل بار هوایی رونق گرفت و امروزه بسیار پیشرفت کرده است تا حدی که امروزه حمل خودرو با قطار نیز به سادگی انجام می شود. حمل و نقل ریلی امروزه به دو صورت درون شهری و بیرون شهری قابل انجام است و اگر بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم برای حمل و نقل درون شهری می توان به مترو اشاره کرد که از آن برای جابهجایی افراد استفاده می شود و سرعت بسیار بالایی دارد. حمل و نقل بیرون شهری هم همان قطار است که برای حمل بار و انسان ها از آن استفاده می شود. از جمله مزایا و معایب این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا
- قابلیت حمل بار سنگین به دلیل ظرفیت و تحمل وزن بالای آن
- هزینه مناسب
- سرعت قابل توجه در تحویل بار به مقصد
- ساماندهی منظم
- قابلیت استفاده در شرایط جوی مختلف
- قابل استفاده در مسافت های طولانی
- قابلیت اضافه کردن واگن بیشتر در صورت بار زیاد
معایب
- برای تاسیس زیر ساخت ها نیاز به سرمایه زیادی دارد
- غیر اقتصادی برای حمل بارهای سبک و حجم بار کم
- عدم انعطاف پذیری برای تغییر مسیر و یا زمان بندی
نحوه محاسبه کرایه حمل بار
محاسبه هزینه حمل بار به عوامل مختفی از جمله وزن بار، حجم بار، نوع بار، مبدا، مقصد، مسافت، شرایط جاده، شرایط آب و هوایی، نوع وسیله نقلیه و غیره بستگی دارد. بنابراین منطقی است که هر چه بار حساس تر و سنگین تر باشد هزینه حمل آن نیز بالاتر می رود؛ اما فراموش نکنید مسافت مهم ترین عامل تعیین کننده هزینه حمل بار است. در صورتی که قصد حمل بار در سطح بین المللی را دارید توجه داشته باشید که حمل بار بر اساس ارز کشور مورد نظر محاسبه خواهد شد و قطعا هزینه نهایی آن بسیار بیشتر از حمل بار درون شهری و یا برون شهری خواهد بود. چرا که به آن هزینه عوارض و مالیات گمرکی نیز تعلق می گیرد.
شرایط و الزامات حمل و نقل زمینی
حمل بار با ترانزیت به دو صورت داخلی و بین المللی انجام می شود. در حمل بار با ترانزیت های داخلی می توانید از رانندگانی که خودشان ماشین ترانزیت دارند خدمات بگیرید و شرکت باربری را حذف کنید اما فراموش نکنید که درحمل بار با رانندگان خصوصی، صفر تا صد چالش های آن بر عهده خودتان خواهد بود و خبری از بیمه باربری و بارنامه نخواهد بود. اما به یاد داشته باشید که چه از خدمات باربری ها کمک بگیرید یا از خدمات رانندگان خصوصی باید مدارک زیر را بررسی کنید.
۱. مدارک شناسایی شخصی و شرکتی
از جمله مهم ترین مدارک برای رانندگان خصوصی و باربری به همراه داشتن کارت شناسایی می باشد؛ رانندگانی که به عنوان راننده در شرکت ها و ناوگان ها مشغول به کار هستند دارای کارت شناسایی همان مجموعه هستند. امروزه علاوه بر کارت شناسایی، کارت شناسایی شخصی و کارت وابستگی صادر می شود که در آن نام شرکت باربری و یا مسافربری ذکر خواهد شد.
۲. دفترچه کار رانندگان
دفترچه کار رانندگان از جمله مدارکی است که باید بررسی شود؛ داشتن این دفترچه برای تمامی رانندگان الزامی بوده و توسط پلیس راه بررسی خواهد شد.
۳. دفترچه مدت کار
یکی دیگر از الزامات رانندگان ترانزیت داشتن دفترچه مدت کار و بازرسی است؛ این دفترچه به عنوان یک مدرک از سوی نیروی انتظامی صادر می شود که در آن مدت کار راننده ذکر شده است. لازم به ذکر است به شما بگوییم در این دفترچه میزان و نوع تخلف آن ها نیز ثبت می شود.
کلام آخر
همانطور که گفته شد حمل و نقل زمینی دسته بندی متفاوتی دارد و شما می توانید برای حمل بارتان با توجه به وزن، مسافت و میزان مبلغی که مد نظر دارید هزینه کنید بهترین روش را برای حمل بار خود انتخاب کنید و بدین صورت بارتان را حمل کنید. به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که قصد حمل بار از مشهد به روش جاده ای را دارید از بهترین باربری مشهد استفاده کنید تا با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به حمل بارتان اقدام کنید؛ ضمن اینکه باربری های خوب دارای بیمه نامه و بارنامه دولتی هستند و شما می توانید با خیال راحت بارتان را به آن ها بسپارید.