آشنایی با کاربردی ترین اصطلاحات باربری
اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۳لیست باربری های تهران به همراه آدرس و شماره تماس
اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳امروزه سیستم حمل و نقل در سراسر جهان و البته کشور ما با تکیه به انواع ماشین های باربری انجام می شود و همه افراد از تولید کنندگان گرفته تا افراد عادی از انواع ماشین های حمل بار برای حمل محموله های خود استفاده می کنند. اما یکی از مهم ترین مقوله ها در باربری انتخاب ماشین حمل بار مناسب است که برای این منظور یکی از پارامتر های مهم تعیین دسته بندی درست بار بر اساس وزن است، چرا که هر ماشین حمل بار ظرفیت مشخصی دارد.
بنابراین از آنجایی که ماشین های حمل بار به سه دسته ماشین حمل بار سبک، نیمه سنگین و سنگین دسته بندی می شوند بار شما نیز از جهت وزن به سه دسته سبک، نیمه سنگین و سنگین دسته بندی می شود. بنابراین ما در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم بار شما در هر رنج وزنی، در چه دسته ای قرار می گیرد و کدام ماشین های حمل بار برای جابجایی آن ها مناسب هستند؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
بار سبک چیست؟
- بار سبک چیست؟ به بارهای که وزنشان خیلی کم و یا معمولی باشد بار سبک می گویند یا به زبان ساده تر به باری که کمتر از ۳ تن باشد بار سبک نام دارد.
- چه محموله هایی بار نیمه سنگین محسوب می شوند؟ این بار ها شامل: مواد غذایی، دام، مصالح ساختمانی، اثاثیه منزل و بارهایی که نیاز به حساسیت زیادی ندارند و به صورت درون شهری و بیرون شهری جابجا می شوند، می شود. معمولا اگر وزن بار بیشتر از ۳ تن نباشد در دسته بار های سبک قرار می گیرند و برای حمل چنین محموله هایی نیز باید از ماشین های باری سبک استفاده کرد.
- ماشین های باری سبک کدامند؟ وانت پراید (۷۰۰ کیلو گرم)، وانت آریسان (۹۰۰ کیلو گرم)، وانت پیکان (۷۰۰ کیلو گرم)، وانت مزدا (۱ تن)، وانت نیسان (۲ تن)، خاور مستقف، ۶۰۸ و بنز (۳ تن)، خاور مبلی (۳ تن)، خاور ایسوز و کامیونت(۳ تن)، مینی بار (۳ تن) و غیره.
- استهلاک این ماشین ها چگونه محاسبه می شود؟ استهلاک این ماشین ها نیز بر اساس مصرف سوخت، مسافت طی شده، مدل خودرو، سال ساخت، رنگ ماشین، وضعیت ماشین باربری، درصد ایمن بودن خودرو، قطعات استفاده شده از آن محاسبه می شود و این مقدار برای ماشین های مختلف متفاوت خواهد بود.
لازم است برای نگهداری بهتر از ماشین های باربری سبک نسبت به چک کردن روغن موتور، بررسی و تعویض به موقع روغن گیربکس، بررسی تسمه تایم و تعویض در صورت پارگی، چک کردن تایرهای ماشین و فشار باد آن، توجه ویژه به باطری خودرو، بررسی چراغ های راهنما و ترمز، بررسی لنت ترمز در فصل های گرم سال، تعویض فیلتر هوا، پولیش بدنه ماشین حداقل سالی یکبار، تعویض وایر شمع ماشین و غیره کوشا باشید.
اصول باربری صحیح خودرو های سبک باری
لازم است به هنگام باربری نسبت به اصول باربری پایبند باشید تا از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری کنید. برخی از این اصول عبارتنداز: معاینه فنی دوره ای خودرو، همراه داشتن لاستیک زاپاس، استفاده از زنجیر چرخ در فصل زمستان، استفاده از علائم هشدار دهنده، همراه داشتن تجهیزات پنچرگیری، بار حمل شده متناسب با ظرفیت وانت، چیدمان صحیح و اصولی هنگام بارگیری، استفاده از ابزارهای مهار بار در زمان بارگیری، تعمیر خودرو در مراکز و نمایندگی های مجاز، تعویض روغن موتور در صورت تغییر رنگ دادن.
بار نیمه سنگین
- بار نیمه سنگین چیست؟ به بارهایی که وزنشان بین بار سبک و سنگین باشد بار نیمه سنگین می گویند. به عبارتی، به محموله هایی که وزنشان بیش تر از ۳ تن تا حداکثر ۶ تن است بار نیمه سنگین می گویند.
- چه محموله هایی بار نیمه سنگین محسوب می شوند؟ محموله هایی چون: اثاثیه منزل، بار های عمده تولیدی ها، مصالح ساختمانی و غیره، معمولا اگر وزنشان بیشتر از ۶ تن نشود در دسته بار های نیمه سنگین قرار می گیرند و برای حمل چنین محموله هایی نیز باید از ماشین های نیمه سنگین استفاده کرد.
- ماشین نیمه سنگین چیست؟ ماشین های نیمه سنگین به ماشین هایی گفته می شود که کوچک تر از تریلی و بزرگ تر از وانت هستند و ظرفیت حمل بار تا حداکثر ۶ تن را دارند.
- ماشین های باری نیمه سنگین کدامند؟ کامیونت (۳، ۴ و ۶ تن)، بادسان (۴، ۵ و ۵.۵ تن)، هیوندا، ایسوزو (۵ و ۶ تن)، فوتون (۵.۵ و ۶ تن)، خاور (روباز، مسقف، بغل بازشو، مبلی، ۸۰۸، ۵۰۸، ۳۰۹ و مینی خاور)، کامیون ۹۱۱ و غیره.
بار سنگین و فوق سنگین چیست؟
- بار سنگین چیست؟ همانطور که در ابتدای این مطلب بیان کردیم دسته بندی بار بر اساس وزن آن است و بارهایی که تا وزن ۳ تن هستند در دسته بندی سبک، بارهایی که تا ۶ تن هستند در دسته بارهای نیمه سنگین و بارهایی با وزن بیش از ۶ تن را بارهای سنگین می نامند.
- چه محموله هایی در دسته بار های سنگین قرار می گیرند؟ به محموله هایی مانند: بار های عمده تولیدی ها، محموله ترافیکی، مصالح ساختمانی، حمل دستگاه های صنعتی، بیل مکانیکی، نوار نفاله، سازه های فلزی بزرگ، فلزات و آهن آلات در تناژ بسیار بالا، انواع ماشین آلات از جمله بولدوزر و لودر، تجهیزات و دستگاه های راهسازی، انواع تانکر، سنگ های معدنی با حجم بالا، انواع کانکس و خانه از پیش ساخته شده، دکل های مخابرات و غیره، که وزنشان بیشتر از ۶ تن باشد در دسته بار های سنگین قرار می گیرند و برای حمل چنین محموله هایی نیز باید از ماشین های مخصوص حمل بار سنگین و فوق سنگین استفاده کرد.
- به چه ماشین هایی ماشین حمل بار نیمه سنگین می گویند؟ فوتون (۸.۵ تن)، کامیون تک محور (۱۰ تن)، شش چرخ، تک چرخ (۱۰ تن)، شش چرخ کامیون اطاق دار (۱۰ تن)، جفت (۱۵ تن)، تریلی هجده چرخ کانتین آهنی ۴۰ فوت (۱۶ تن)، ده چرخ (۲۰ تن)، ده چرخ (۲۰ تن)، کامیون باری (۱۹ تن)، تریلی هجده چرخ کمپرسی، لبه دار بغل دار، ترانزیتی چادر دار (۲۲ تن)، ترانزیت یخچالی (۲۲ تن)، تریلی هجده چرخ کفی (۲۴ تن)، کمرشکن دو محور (۲۴ تن)، تریلی جامبو (۲۵ تن)، کمر شکن ۱۱ محور (۵۵ تن)،بوژی (۹۶ تن) و غیره.
لازم به ذکر است برای اینکه بتوانید با این ماشین ها رانندگی کنید نیاز به دریافت گواهینامه پایه یک دارید. جالب است بدانید از جمله ماشین های سنگین پر استفاده در ایران می توان به خاور تک محور، کامیون جفت (محور) یا ده چرخ، تریلی ترانزیت و تریلی کفی اشاره کرد. از نظر کاربری آن ها نیز می توان به انواع کامیون اطاق دار، کامیون بونکری، کامیون کمپرسی، تریلی لبه دار و بغل دار اشاره کرد.
اصول باربری خودرو های سنگین و فوق سنگین
برخی از اصول اولیه و چالش ها برای دسته بندی بار بر اساس وزن، حمل بار سنگین شامل موارد زیر می شود:
- مجوز های لازم: حمل بارهای سنگین و فوق سنگین معمولا نیاز به دریافت مجوز های خاص از مقامات دولتی و یا محلی دارد که گاها فرایند زمان بری می باشد.
- تجهیزات مناسب: انتخاب تجهیزات مناسب برای حمل بار از جمله وسایل بارگیری و تخلیه بار بسیار اهمیت دارد.
- مسیر حمل و نقل: برخی از مسیر ها به دلیل داشتن محدودیت های ارتفاعی، وزنی و یا پیچیدگی های جغرافیایی برای حمل مناسب نباشند.
- هزینه ها: هزینه های حمل بار سنگین و یا فوق سنگین بسیار بیش تر از دیگر بار ها هستند چرا که هزینه تجهیزات، نیروی انسانی، بیمه و مجوز های آن نیز بیشتر است.
- مسائل ایمنی: حمل بار سنگین ایمنی بالایی می خواهد؛ چرا که خطرات مرتبط با حمل بارهای سنگین می تواند شامل آسیب رساندن به تجهیزات، کارکنان و یا افراد عادی شود.
- برنامه ریزی و لجستیک: حمل بار های سنگین نیازمند برنامه ریزی دقیق تری است و شما باید تمامی جوانب آن را بررسی کنید تا در هنگام حمل بار با مشکلی مواجه نشوید.
کلام آخر
حمل و نقل جاده ای به منظور حمل کالا یکی از پر طرفدار ترین روش حمل بار در ایران است که نقش بسیار مهمی را در توزیع کالا و خدمات نیز ایفا می کند. اما با این حال هر ماشینی ظرفیت خاص خودش را دارد و شما باید با مشخص کردن وزن و ابعاد بارتان بهترین ماشین حمل بارتان را انتخاب کنید. همانطور که مطالعه کردید در این مقاله به دسته بندی بار بر اساس وزن پرداختیم تا بتوانید به سادگی بارتان را دسته بندی کنید و بدانید به سراغ حمل با کدام ماشین ها باید بروید. امیدواریم از این مقاله نهایت لذت را برده باشید در صورتی که هنوز ابهاماتی دارید می توانید به سوالاتی که در ادامه به آن ها پاسخ داده ایم مراجعه کنید یا سوالات خود را در بخش نظرات مطرح کنید.
سوالات متداول
شما می توانید انواع بار را بیمه کنید تفاوتی در سبک یا سنگین بودن بار ندارد؛ در صورت لزوم به شرکت باربری درخواست دهید تا آن ها پس از دریافت مبلغی بار شما را بیمه کنند بدین صورت در هنگام وارد شدن هرگونه آسیب بیمه خسارت احتمالی را به شما پرداخت کند.
این موضوع ارتباط مستقیم با نوع و ماشین باری دارد؛ چرا که هر چه هزینه بار بیشتر باشد در نتیجه زحمت و سختی کارتان هم بیشتر می شود. اما به صورت کلی اگر ماشین سبک داشته باشید و روزی ۲ مسیر بار ببرید می توانید به درآمد خوبی برسید و یا اگر ماشین سنگین دارید می توانید با پرکردن تایم زیادی از روزتان به درآمد چشم گیری برسید.
امروزه اغلب رانندگانی که به صورت درون شهری و بیرون شهری مشغول به کار هستند کارت سلامت دارند؛ داشتن این کارت، سلامت راننده را تضمین می کند.