شهرک صنعتی مشهد کجاست؟
اسفند ۲۶, ۱۴۰۲حمل خودرو با قطار و آشنایی با قوانین و مقرات آن
اسفند ۲۷, ۱۴۰۲یکی از عواملی که از قیمت و ارزش خودروی شما می کاهد و شما را با هزینه های بالایی رو به رو می کند تعمیر خودرو و استهلاک خودرو است؛ حتما برای شما هم سوال شده است که استهلاک خودرو چیست؟ و یا چه عواملی باعث بالا رفتن استهلاک خودرو می شود؟ چگونه استهلاک خودرو را پایین بیاوریم؟ چگونه به کاهش هزینه کامیون کمک کنیم؟ اگر شما نیز این سوالات را دارید این مقاله را دنبال کنید چرا که قرار است به تمامی سوالات شما پاسخ بدهیم و شما را از دست هزینه های تعمیر و استهلاک خودروی تان نجات دهیم.
استهلاک خودرو به چه معنایی است؟
استهلاک به کاهش و یا افت کیفیت قطعات ماشین می گویند یا به زبان ساده تر به تمام شدن عمر مفید لوازم و قطعات خودرو می گویند که باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. اگر تعویض قطعات خودروی تان را به تعویق بیندازید ممکن است مشکلات بیشتری را برای شما به وجود بیاورد. استهلاک خودرو سبب می شود تا با هزینه هایی مانند تغییر و یا تعمیر قطعات خودرو مواجه شوید. در نتیجه یکی از راه هایی که می توانید برای کاهش هزینه های خودرو انجام دهید کاهش دادن هزینه های استهلاک ماشین است. اگر راننده کامیون هستید با کاهش هزینه های کامیون می توانید در کاهش هزینه های اثاث کشی و تعرفه آن نیز تاثیر داشته باشید.
چه عواملی باعث استهلاک خودرو می شود؟
برخی افراد در رعایت کردن قوانین رانندگی مقاومت می کنند یا به خاطر نداشتن آگاهی یک سری کارهایی انجام می دهند که برای وسیله نقلیه مضر است در این قسمت مقاله قصد داریم به ای موارد بپردازیم پس با ما همراه باشید. برخی از این کارها شامل موارد زیر می شوند:
۱. قبل از توقف کامل ماشین دنده عقب نگیرید
زمانی که خودرو در حال حرکت است اگر دنده عقب برانید بر روی گیربکس فشار زیادی وارد می شود و این کار موجب می شود تا پس از چند سال مجبور باشید گیربکس ماشین تان را تعویض کنید.
۲. نگه داشتن پدال گاز و کلاچ
معمولا ۹۵ درصد افراد عادت دارند زمانی که پشت چراغ قرمز ایستاده اند پایشان را بر روی پدال گاز و ترمز نگه دارند؛ این کار منجر به افزایش استهلاک لنت های ترمز ماشین می شود و شما مجبور می شوید زود تر از موعد نسبت به تعویض آن اقدام کنید. بهتراست خودرو را در حالت خلاص قرار دهید تا از حرکت ماشین جلوگیری کنید.
۳. استفاده نکردن از ترمز دستی هنگام پارک خودرو
برخی از رانندگان عادت دارند ماشین را در حالت دنده خاموش کنند؛ این کار برای خودروهایی که در یک سطح شیب دار قرار گرفته اند مشکل ساز می شود و فشار زیادی به گیربکس آن وارد می شود. در نتیجه زودتر از موعد باید نسبت به تعویض گیربکس اقدام کنند.
۴. فشار دادن پدال کلاچ در حین رانندگی
یکی دیگر از کارهای رایج بین رانندگان این است که در هنگام حرکت خودرو، نیم کلاچ می کنند. این کار علاوه بر آسیب رساندن به صفحه و دیسک کلاچ خودرو سبب افزایش سوخت ماشین تان نیز می شود. این عمل سبب افزایش استهلاک صفحه کلاچ خودروی شما نیز می شود.
۵. ترمز ناگهانی و شدید یا حرکت پرشتاب
یکی دیگر از کارهایی که نباید در هنگام رانندگی انجام دهید ترمز گرفتن ناگهانی است. شتاب گیری و ترمز ناگهانی منجر به فرسوده شدن چرخ های خودرو، سیستم تعلیق، قدرت انتقال و سیم ترمز می شود. بهتر است قبل از رسیدن به مانع نسبت به ایست خودرو اقدام کنید تا مجبور به ترمز گرفتن ناگهانی نشوید.
۶. گاز دادن ماشین قبل از خاموش کردن آن
گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو منجر می شود که مقداری سوخت مشتعل نشده در سیلندر و انژکتور باقی بماند و پس از مدتی دچار خوردگی، خراب شدن سوزن های انژکتور و بد کار کردن موتور می شود.
روش های کاهش استهلاک خودرو
در بخش قبل به بررسی مواردی که می تواند باعث استهلاک انواع ماشین از جمله: خودرو، تریلی، وانت، نیسان و کامیون شود پرداختیم؛ حال زمان آن رسیده که به شما ترفندهایی را یاد بدهیم تا از استهلاک خودروی تان جلوگیری کنید. با استفاده درست و به جا از این روش ها می توانید از استهلاک زود هنگام ماشین تان جلوگیری کنید و به افزایش طول عمر قطعات آن بیفزایید.
۱. نگهداری درست از لاستیک خودرو
یکی از عواملی که ماشین شما را فرسوده می کند لاستیک های آن است. امروزه با توجه به شرایط اقتصادی هزینه های ماشین بسیار سرسام آور شده است؛ یکی از این هزینه های سرسام آور تعویض کردن لاستیک های ماشین است. شما به عنوان یک راننده باید اقدامات لازم نسبت به بالانس، تنظیم باد و جابهجایی تایرها را انجام دهید تا بر افزایش طول عمر لاستیک ماشین تان بیفزایید و از خراب شدن و ترکیدن لاستیک جلوگیری کنید.
- جابهجایی تایر: پس از طی کردن ۱۰ کیلومتر مسافت باید تایرهای جلو و عقب ماشین تان را جابهجا کنید تا علاوه بر افزایش ایمنی خودرو به افزایش طول عمر لاستیک ماشین تان نیز بیفزایید.
- بالانس کردن لاستیک: حتما زمانی که می خواهید شتاب گیری کنید متوجه لرزش در بدنه و فرمان خودرویتان شده اید! دلیل این لرزش بالانس نبودن تایرهای اتومیبل شماست. بالانس بودن لاستیک های ماشین در کیفیت رانندگی شما بسیار موثر است و شما به عنوان یک راننده باید مراقبت های لازم را از ماشین تان بکنید.
- تنظیم باد لاستیک: چک کردن باد لاستیک ماشین یکی از راه های مراقبت کردن و جلوگیری از فرسودگی ماشین است که بر دیگر بخش های ماشین مانند: فنر بندی آن، هندل بودن آن و مصرف سوخت تاثیر مستقیمی دارد.
۲. بررسی کردن روغن خودرو
یکی دیگر از روش هایی که بر افزایش طول عمر ماشین تان تاثیر مستقیمی دارد بررسی روغن خودرو است. بهتر است هر دو سال یکبار روغن موتور و روغن کلاچ ماشین تان را عوض کنید؛ زیرا پس از مدتی در ترمز گیری و سیستم کلاچ رطوبت ایجاد می شود و قطعات ماشین تان را دچار مشکل می کند.
۳. تعویض کردن فیلترهای خودرو
کار فیلتر هوای خودرو جلوگیری از ورود گرد و غبار، خاک و سایر آلودگیهای محیطی به موتور خودرو است. با گذشت زمان فیلتر هوا کثیف و منافذ آن با آلودگی بسته میشوند؛ به همین خاطر هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض دارد. فیلتر خودرو جزء مهمی از خودرو شماست که به هیچ وجه نباید از آن غافل شد چرا که موجب خرابی موتور خودرو می شود.
۴. استفاده نکردن طولانی مدت از ماشین
بله کاملا حق با شماست کمتر استفاده کردن از خودرو باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود اما اگر به مدت طولانی خودرویتان را روشن نکنید برای اگزوز و باطری آن مشکلاتی پیش خواهد آمد و برای رفع آن مشکلات نیاز به پرداخت هزینه های زیادی دارید. توصیه می شود هر دو الی سه روز یکبار حتما ماشین تان را روشن کنید تا باطری آن اصطلاحا نخوابد.
از جمله دیگر مواردی که می تواند به کاهش اصطحلاک خودروی شما کمک کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رانندگی صحیح
- استفاده از سوخت های مناسب
- ریگلاژ کردن کلاچ ماشین
- بررسی و تعویض تسمه تایم
- و غیره
کلام آخر
در این مقاله اشتباهات رانندگی و روش های کاهش اسطحلاک ماشین را برایتان تهیه کردیم؛ سعی کنید موارد گفته شده را رعایت کنید تا نسبت به کاهش هزینه کامیون و استهلاک آن قدمی مثبت برداشته باشید. همچنین از سرویس های ضروری خودرو مانند: تعویض لنت، تعویض روغن، تعویض لاستیک، رسیدگی به مایع رادیاتور و غیره نیز غافل نشوید. در صورتی که در زمان مناسب نسبت به ماشین تان رسیدگی های لازم را داشته باشید؛ از عمر مفید قطعات ماشین تان نهایت استفاده را برده اید. امیدواریم از این مقاله نهایت لذت را برده باشید و آموزش های لازم را دیده باشید.