لیست مراکز باسکول و توزین بار مشهد
بهمن ۴, ۱۴۰۲آموزش بستن بار نیسان با طناب + تصویر
بهمن ۹, ۱۴۰۲ترکیدن لاستیک خودرو های باری یکی از اتفافات خطر آفرین است که می تواند کنترل رانندگی را بر هم بزند و به دلیل وجود محموله های سنگین، موجب بروز حوادث ناگواری شود. معمولا این اتفاق به خودی خود نمی افتد و دلایل مختلفی دارد که اگر رانندگان خودرو های باری با دلایل ترکیدن لاستیک و راه های جلوگیری از آن آشنا باشند می توانند از بروز آن جلوگیری کنند. بنابراین اگر می خواهید با دلایل ترکیدن لاستیک آشنا شوید، تا انتها همراه ما باشید.
۱. تنظیم نبودن باد لاستیک ها
یکی از دلایل اصلی بروز این اتفاق تنظیم نبودن باد لاستیک ها است. درست مثل یک بادکنک، اگر لاستیک های خودرو های باری زیاد باد شود هنگام که خودرو حمل بار پر از بار می شود تحت فشار بسیار بیشتری قرار می گیرد و ممکن است باعث ترکیدن لاستیک از قسمت های آسیب پذیر شود. همچنین اگر باد تایر های هر ۴ چرخ به یک میزان استاندار نباشد و یکی کمتر از بقیه پر شده باشد خودرو حمل بار به آن سمت متمایل می شود، در نتیجه فشار بیشتری روی این لاستیک می آید و احتمال ترکیدن لاستیک بسیار زیاد می شود.
۲. پایان عمر مفید لاستیک
هر چیزی عمر مفیدی دارد لاستیک ها نیز عمر مفیدی دارند و بعد از گذر از این دوره راننده باید اقدام به تعویض لاستیک ها کند چرا که ممکن لاستیک ها ب دلیل فرسودگی زیاد بترکد. با این اوصاف از آنجایی که عمدتا طول عمر لاستیک های خودرو های باری ۵ سال است. راننده ها باید بعد از ۵ سال اقدام به تعویض لاستیک های خودرو باری خود کنند حتی اگر لاستیک همچنان سالم باشد و کار کند، چرا که بعد از ۵ سال روغن آلی و زنجیره کربنی لاستیک از بین میروند و لاستیک ساختاری شکننده پیدا می کند و هر آن ممکن است لاستیک بترکد.
۳. گرمای زیاد
احتمالا برای شما هم این اتفاق افتاده است که یک بادکنک را باد کرده باشید و با افزایش دمای اتاق بادکنک به طور کاملا ناگهانی بترکد، دلیل آن هم این است که با افزایش دما جنبش مولکول های هوا افزایش پیدا می کند در نتیجه فشار وارد شده به سطح بادکنک بیشتر از حد تحمل آن می شود و می ترکد. برای لاستیک های خودرو هم این موضوع صدق می کند بنابراین در فصل تابستان به دلیل گرم بودن هوا برای جلوگیری از ترکیدن لاستیک ها باید آن ها را کمی کمتر از فصول سرد سال باد کنید.
۴. پارک کردن طولانی مدت خودرو باری
پارک کردن طولانی مدت خودرو های باری و جابهجا نکردن آن به دلیل فشار مداوم و وزن زیاد خودرو باری باعث تغییر حالت لاستیک و ایجاد ترک های ریزی در آن می شود. در نتیجه هنگامی که خودرو باری بعد از این مدت طولانی شروع به حرکت کند احتمال ترکیدن لاستیک ها زیاد می شود.
۵. رانندگی نامناسب
رانندگی بد و غیر استاندار نیز از دیگر دلایل ترکیدن لاستیک ها است. بنابراین سعی کنید در سرعت ها زیاد به خصوص زمانی که خودرو باری حامل بار است ترمز های ریز و نرم بگیرید و از ترمز گرفتن های ناگهانی بپرهیزید چرا که این کار باعث نازک شدن لاستیک و از بین رفتن آج های آن می شود در نتیجه احتمال ترکیدن لاستیک ها بالا می رود. همچنین هنگام عبور از سرعت گیر ها سرعت خود را کم کنید و از مسیر های آسفالت شده، صاف و هموار عبور کنید.
۶. بار زدن بیشتر از ظرفیت خودرو های باری
هر خودررو باری ظرفیت مشخصی دارد و اگر بیشتر از ظرفیت استاندارد آن را پر کنید استهللاک خودرو شما زیاد می شود به طوری که ممکن است علاوه بر ترکیدن لاستیک کمک فنر های خودرو شما نیز بشکند. به همین خاطر یکی از مهم ترین کار هایی که پس از بارگیری انجام می شود توزین بار است. به این صورت که خودرو باری حامل بار در ایست های بازرسی وزن می شود و اگر وزن آن از وزن استاندارد بیشتر باشد راننده جریمه خواهد شد. همچنین باید هنگام بارگیری و چیدن وسایل در خودرو باری با روش صحیح بار زدن آشنا باشید و حتما به ایجاد تعادل و تنظیم وزن در خودرو باری توجه کنید و همه وسایل سنگین را در یک قسمت خودرو باری جمع نکنید تا فشار بر روی یک لاستیک آنقدر زیاد نشود که منجر به انفجار شود.
۷.قرار گرفتن در معرض نور خورشید
نور خورشید به دلیل تابش فرابنفش به مرور هر چیزی را فرسوده می کند. بنابراین هرچه لاستیک خودرو باری شما مدت طولانی تری در معرض نور باشد سریع تر فرسوده می شود و عمر مفید آن دیگر ۵ سال نخواهد بود. چرا که تابش نور خورشید به لاستیک باعث از بین رفتن مواد روغنی لاستیک می شود و لاستیک ها را خشک و شکننده می کند، در این حالت رنگ لاستیک کمی زرد میشود که باید هر چه سریع تر نسبت به تعویض لاستیک ها اقدام کنید.
۸. استفاده از تایر تعمیری
هنگامی لاستیک های خودرو های باری پنچر می شود عمدتا نیازی نیست لاستیک را عوض کنید و می توان با پنچر گیری دوباره از آن استفاده کرد، البته اگر میزان سوراخ شدن لاستیک کم باشد. در این حالت تحمل لاستیک پنچر گیری شده از لاستیک نو کمتر است بنابراین باید به این نکته توجه کنید و بار کمتری بزنید و بیشتر مراقب باشید چرا که احتما ترکیدن لاستیک وجود دارد.