آشنایی با خدمات و وظایف شرکت های باربری
اسفند ۲۴, ۱۴۰۲شهرک صنعتی مشهد کجاست؟
اسفند ۲۶, ۱۴۰۲یکی از سخت ترین اقداماتی که هنگام اسباب کشی باید انجام دهید جابهجایی وسایل سنگین است؛ پایین آوردن یا بالا بردن وسایل سنگین از پله ها و آسانسور اگر به درستی انجام نشود می تواند مشکلات و خسارت های جبرا ناپذیری را برای شما به وجود بیاورد. به کار گیری روش های اصولی در زمان اسباب کشی و یا تغییر محل زندگی می تواند تاثیر مستقیمی بر سلامت اسباب و اثاثیه شما بگذارد به همین دلیل مقاله را تهیه کردیم تا در آن به معرفی روش های جابهجایی وسایل سنگین بپردازیم تا با خیال راحت نسبت به حمل وسایل سنگین تان اقدام کنید؛ با ما همراه باشید.
برای جابهجایی وسایل سنگین خلاقیت و ابتکار داشته باشید
در گذشته پدران ما هنگام اسباب کشی وسایل منزل را دو الی سه نفری بدون هیچ اهرمی از طبقه ۴ تا پارکینگ از پله بالا و یا پایین می بردند و بدین ترتیب پس از ۱۰ الی ۱۵ سال دچار درد های گردن، شانه و دیسک کمر می شدند. امروزه به کمک اهرم ها و وسایل کمکی می توانید به سادگی و بدون وارد شدن کوچک ترین فشار به بدن تان در سریع ترین زمان ممکن نسبت به جابهجایی وسایل اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه به شما چند ترفند معرفی می کنیم تا دیگر در اسباب کشی هایتان نگران جابهجایی وسایل سنگین نباشید.
اصول اولیه و مراحل جابهجایی وسایل سنگین
حساس ترین و اساسی ترین لوازم منزل وسایل سنگین است؛ که باید نسبت به بسته بندی و حمل درست آن ها کوشا باشیم. در زمان های نه چندان دور کالاهای سنگین در هنگام جابهجایی ضربه می خوردند یا دچار خراشیدگی و در نتیجه از بین رفتن زیبایی و گاها کارایی کالا می شد. اما امروزه با استفاده از روش های نوین و کارآمد شما می توانید به سادگی کالاهای سنگین تان را حمل کنید و از سلامت آن اطمینان داشته باشید. از جمله وسایل گران قیمت و سنگین که باید هنگام اسباب کشی به آن توجه کنید شامل: یخچال فریزر، گاو صندوق، پارتیشن های حجیم و بزرگ، ماشین لباسشویی، مبل سه نفره (مبلمان)، گاز فردار، تخت خواب، کمد، دراور و غیره می باشد.
۱. وسایل را دسته بندی کنید
دسته بندی کردن وسایل در هنگام اسباب کشی ارتباط مستقیم با وزن آن ها دارد؛ جابهجایی وسایل سنگین در زمان باربری، شامل وسایلی می شود که یک فرد قادر به جابهجایی آن نیست و حداقل به دو الی سه نفر نیرو نیاز است. بنابراین وسایل سبک یا وسایلی که وزن متوسطی دارند را از وسایل سنگین جدا کنید؛ چرا که هزینه باربری اجسام سنگین بیشتر است.
۲. وسایل را بسته بندی کنید
بر اساس وزن کالا آن ها را دسته بندی کنید و هر کدام را به روش ایمن خود بسته بندی کنید تا کمترین آسیب به آن ها برسد. به عنوان مثال ظرف و ظروف را با روزنامه محکم کاری کنید (مراقب لبه های ظرف ها باشید تا لب پر نشوند.). برای بسته بندی کردن یخچال از پلاستیک های حباب دار استفاده کنید تا اگر به دیوار کشیده شد دچار خراشیدگی و رنگ پریدگی نشود. با بسته بندی مناسب و دور ریختن وسایلی که استفاده نمی کنید می توانید درجهت کاهش هزینه اثاث کشی اقدام کنید.
۳. از چرخ ها و مجله های براق استفاده کنید
برای جابهجا کردن وسایل سنگین حتما نکات لازم را برای حمل بار آن ها رعایت کنید تا دچار مشکلات و بیماری هایی از جمله دیسک کمر، درد در دست و پا و غیره نشوید. همچنین برای این منظور می توانید از چرخ های متحرکی که در بازار وجود دارند استفاده کنید. برای این کار می توانید ابتدا یک سمت وسیله را بلند کنید و چرخ ها را زیر وسیله قرار دهید. سپس این کار را برای سمت دیگر تکرار کنید و به آرامی آن را حرکت دهید. همچنین می توانید برای جابهجایی وسایل سنگین از کاغذ های براق در زیر وسایل سنگین خود استفاده کنید تا سطح اصطکاک کمتر شود و بتوانید به راحتی آن را حرکت دهید.
۴. عجله نکنید
قبل از جابهجایی وسایل سنگین ابتدا جایی که می خواهید کالا را قرار دهید را مشخص کنید و سپس برای بلند کردن آن اقدام کنید. در حین جابهجایی عجله نکنید و دست هایتان را در بهترین جایی که می توانید زیر کالا قرار دهید و سپس کالا را بلند و جابهجا کنید. هنگام جابهجایی وسایل بد حمل (حمل یخچال) حتما از دو تا پنج نفر کمک بگیرید تا در ایمن ترین حالت ممکن جا به جایی صورت گیرد.
۵. از تخته های چوبی استفاده کنید
یکی از ابزار های مناسب برای جابهجایی وسایل سنگین استفاده از تخته های چوبی است که برای حمل بار روی پله بسیار توصیه می شود. خانه هایی که کمتر از سه طبقه هستند مجوز استفاده از آسانسور را ندارند و برای اسباب کشی یا جابهجا شدن در طبقات بهتر است از تیم باربری استفاده کنید تا در هنگام جابهجایی در طبقات کمترین آسیب به وسایل تان وارد شود. اگر تازه عروس هستید یا روی وسایل منزل تان حساس هستید می توانید یک پتو بر روی تخته چوبی پهن کنید تا به ایمن ترین حالت ممکن کالا جابهجا شود.
۶. از تسمه های مخصوص کمک بگیرید
این مدل تسمه ها در جابهجایی وسایل سنگین به شما کمک می کنند تا فشار کمتری به شما وارد شود؛ شما می توانید برای حمل مبل، بوفه، کمد، یخچال، لباسشویی و هر جسم سنگین دیگری از این تسمه استفاده کنید تا بدون وارد کردن فشار و زور زدن، نسبت به جابهجا کردن کالا اقدام کنید. تسمه ها معمولا از جنس بزنتی هستند و به صورت ضربدری زیر کالا قرار می گیرد و وزن آن بین دو نفر تقسیم می شود؛ بدین صورت کار جابه جایی وسایل منزل برای خانم ها نیز راحت تر می شود.
هزینه حمل و نقل کالاهای سنگین چگونه محاسبه می شود؟
حمل و نقل اجسام سنگین در اسباب کشی هزینه ای سوای هزینه حمل و نقل با ماشین است و شما باید هزینه حمل را به نفراتی که هستند بدهید. یخچال های دو قلو، پیانو، بوفه، گاوصندوق و غیره از جمله وسایل خیلی سنگین و حساسی هستند که باید حمل آن توسط افراد مجرب انجام بگیرد. این هزینه توسط شرکت های حمل و نقل و بر اساس تعرفه محاسبه می شود.
نکات کلی که هنگام جابهجایی وسایل سنگین باید رعایت کنید
- آشنایی با روش صحیح بلند کردن اجسام سنگین به شما کمک می کند فشاری به ستون فقرات تان وارد نشود.
- از افراد مجرب و تیم حرفه ای و با تجربه استفاده کنید تا از سلامت باربری شان اطمینان داشته باشید.
- حتما دور ماشین لباسشویی، اجاق گاز و دیگر وسایل گران قیمت را با پلاستیک های حباب دار بپوشانید تا احتمال وارد شدن ضربه به آن را به حداقل برسانید.
- ماشین لباسشویی، کمد و غیره را حد المکان خالی کنید و درب آن ها را با چسب بچسبانید.
- برای بلند کردن اجسام سنگین ابتدا جای دست خوبی را پیدا کنید و سپس نسبت به بلند کردن آن اقدام کنید.
- از چرخ حمل، تسمه و یا هر روش مطمئن دیگر استفاده کنید تا کمترین میزان فشار به بدن شما و کمترین میزان آسیب به کالا وارد شود.
- اگر می خواهید کالای سنگینی را جابهجا کنید حتما از دو الی سه نفر کمک بگیرید و به هیچ عنوان سر خود و تنهایی نسبت به جابهجا کردن آن اقدام نکنید.
- برای بالا بردن کالا یا پایین آوردن کالا از پله جای پایتان را محکم کنید و اگر چیزی زیر پایتان هست آن را کنار بزنید تا سر نخورید.
- برای جابهجایی وسایل سنگین به گونه ای وسایل را بلند کنید که جلوی چشم تان را نگیرد.
- خطرات و آسیب های بدنی هنگام جابهجایی وسایل سنگین را جدی بگیرید؛ چرا که می تواند مشکلات جبران ناپذیری را برای شما به وجود بیاورد.
نکاتی برای جابهجایی یخچال
حمل یخچال بسیار دردسر ساز است زیرا وزن آن سنگین است و باید با رعایت اصول اولیه حمل یخچال انجام شود؛ در غیر این صورت هم برای خودتان مشکل ساز می شود و هم ممکن است آسیبی به آن وارد شود.
- کشوهای فریزر را خالی و خارج کنید و یا با چسب به بدنه بچسبانید تا هنگام جابهجایی خارج نشود. اما بهتراست هر گونه اهرم اضافه مانند یخ ساز، طبقات و کشو های آن را خارج کنید تا از وزن یخچال کم شود.
- یخچال فریزر را خالی کنید و درب آن ها را با چسب ببندید تا در هنگام حمل و نقل درب آن باز نشود.
- از پلاستیک حبابدار استفاده کنید و دور تا دور ان را بپوشانید تا از آن در مقابل ضربه ها محافظت کند.