چگونه یک باربری حرفه ای، معتبر و قابل اطمینان انتخاب کنیم؟
خرداد ۷, ۱۴۰۳آیین نامه حفاظتی حمل دستی بار + PDF
خرداد ۱۲, ۱۴۰۳امروزه تکنولوژی روزانه در حال پیشرفت و توسعه است تا به مرور کار را برای انسان ها ساده تر کند. در این مطلب قصد داریم به بررسی تکنولوژی در کامیون و شغل رانندگی بپردازیم تا شما نیز با این تکنولوژی های عجیب و غریب آشنا شوید و در صورت لزوم از آن ها استفاده کنید. این تکنولوژی ها نه تنها سبب بهبود امنیت رانندگی بلکه باعث افزایش کارایی خودرویتان نیز می شود. با ما همراه باشید تا به بررسی ۹ تکنولوژِی جدید کامیون بپردازیم.
۹ تکنولوژی جدید کامیون
تاریخچه حمل و نقل بسیار گسترده بوده و از حدود ۲۰۰ سال پیش تاکنون این صنعت پیشرفت های بسیار چشم گیر و بزرگی داشته است که روزانه نیز در حال پیشرفت و بهبود است. در ادامه ۹ تکنولوژی جدید کامیون را برایتان تهیه کرده ایم تا پس از شناخت نسبت به تهیه و استفاده از آن ها اقدام کنید و از مزایای آن ها بهره مند شوید.
۱. سیستم هشدار انحراف از مسیر LDWS
این سیستم توسط خودرو بر روی جلو یا عقب ماشین نصب شده و با بررسی خطوط جاده راه درست را تشخیص داده و به راننده هشدار می دهد؛ دوربین خودرو در صورتی که راننده از مسیر خارج شود از طریق راه های مختلف از جمله صدای هشدار، لرزش صندلی یا فرمان، چراغ هشدار و غیره راننده را متوجه می کند. این سیستم برای جاده های برفی یا بدون خط کشی کارایی صحیحی ندارد.
۲. سیستم روشنایی تطبیق پذیر
فناوری AFS در زمان پیچیدن خودرو در جاده های شیب دار مسیر روبهرو راننده را روشن می کند تا از بروز خطرات ناشی از کمبود نور جلوگیری شود. همچنین تنظیم زاویه تابش نور در جاده های شیب دار علاوه بر روشن کردن مسیر موجب آزار ماشین روبهرویی نخواهد شد.
۳. سیستم ترمز اضطراری ABF
سیستم ترمز اضطراری بدین گونه طراحی شده است که تا در زمانی که راننده به دلایل مختلف دچار عدم تمرکز و یا دستپاچگی می شود ابتدا به راننده هشدار لحظه ای می دهد و سپس با کاهش سرعت و یا توقف کامل ماشین از بروز تصادفات خطرناک جلوگیری می کند. لازم به ذکر است این فناوری در صورتی که راننده نسبت به موقعیت ایجاد شده به موقع واکنش نشان دهد غیر فعال می شود. در صورتی که راننده خاب آلوده یا حساس به نور باشد استفاده از این فناوری برایش مناسب است.
۴. سیستم فرمان برقی EPS
امروزه نسل پیشرفته فرمان ماشین با عنوان فرمان برقی شناخته شده است که نسبت به سرعت حساس هستند و بدین گونه طراحی شده اند تا ضمن نرم بودن در سرعت های پایین، در سرعت های بالا سفت شده و از انحراف خودرو جلوگیری می کند.
۵. شیشه های هوشمند
این تکنولوژی جدید کامیون در شیشه های خودرونصب شده اند و دارای سنسور های حساس به نور هستند؛ بدین صورت هنگامی که در معرض نور خورشید قرار گرفته باشید به صورت خودکار تیره شده و از ورود نور به درون خودرو جلوگیری خواهد کرد.
۶. کامیون های خودران
یکی از تاثیر گذارترین فناوری ها در صنعت حمل و نقل بین شهری طراحی کامیون های خودران است؛ در طراحی این کامیون ها از هوش مصنوعی استفاده شده که در نتیجه سبب کاهش وظایف رانندگان می شود. لازم به ذکر است این فناوری تاکنون به خوبی عمل کرده است اما همچنان کار دارد تا تکمیل شود و بتواند در هر شرایط آب و هوایی و جاده ای به خوبی عمل کند. از جمله مزایای استفاده از این فناوری می توان به افزایش بهره وری در حمل و نقل، حرکت در ساعات کم ترافیک، ایمنی بالاتر و کاهش هزینه ها اشاره کرد.
۷. کنترل پایداری الکترونیکی
فناوری ESC همانند سیستم های هشدار دهنده بوده و می تواند نحوه حرکت لاستیک ها و عملکرد فرمان ماشین را ارزیابی و نظارت کند؛ استفاده از این تکنولوژی جدید کامیون سبب تشخیص نقص و عیوب کامیون ها شده و می تواند از انحراف جاده و وقوع هرگونه حادثه ای جلوگیری کند.
۸. مسیریابی پویا
استفاده از فناوری مسیریابی پویا قابلیت ارزیابی مسیر بین مبدا تا مقصد را داشته و با توجه به میزان ترافیک و آب و هوا زمان رسیدنمحموله به مقصد را به واقعی ترین حالت تخمین می زند.
۹. کارت امتیاز راننده
آخرین موردی که قصد داریم معرفی کنیم از تلفیق دیگر فناوری ها به دست می آید. امروزه سیستم های امتیاز دهی به رانندگان ارتقا یافته، استفاده از این کارت ها بدین صورت است که رفتار های ناهنجار راننده در هنگام رانندگی مانند ترمز های بی جا و یک مرتبه، سبقت های غیر مجاز و غیره همگی در این کارت ها ثبت می شوند.
معایب استفاده از این تکنولوژی ها
استفاده از این تکنولوژی ها همانند دیگر تکنولوژی جدید کامیون ها در کنار مزایای فوق العاده دارای معایب و چالش هایی نیز بوده که در این قسمت قصد داریم آن ها را در کنار شما مورد بررسی قرار دهیم:
- نقص حریم خصوصی: استفاده از این تکنولوژی ها سبب متوجه شدن رفتار راننده توسط کار فرما خواهد شد که برخی از رانندگان از این موضوع ناراصی هستند. استفاده از کارت امتیاز راننده شرکت باربری را از رانندگی افراد مطلع می کند و در صورت لزوم راننده جریمه خواهد شد که این موضوع نیز برای رانندگان خوشایند نیست.
- هزینه های بالا: برخی از این تکنولوژی ها دارای هزینه های هنگفت و بالایی هستند که برخی افراد از این موضوع ناراضی هستند. لازم است بدانید برای تولید و طراحی این تکنولوژی ها عوامل مختلفی از جمله توسعه نرم افزار، توسعه سخت افزار، زیر ساخت های ارتباطی و تجهیزات مرتبط برای تولید محصول اشاره کرد که همگی این ها بر روی قیمت نهایی آن تاثیر خواهد داشت.
- پیچیدگی تعمیرات آن: در صورتی که حین استفاده از این تکنولوژی ها به مشکل بخورید؛ باید به دنبال افراد مجرب برای تعمیر آن بگردید و بدانید که تعمیر آن ها کار ساده ای نبوده و در نتیجه هزینه های زیادی را روی دستتان خواهد گذاشت.
جمع بندی
پس از مطالعه این مقاله حال با تکنولوژی های مطرح صنعت کامیونداران آشنا شده اید؛ استفاده از این تکنولوژی ها کارتان را ساده تر خواهد کرد اما باید بدانید بر روی قیمت تمام شده بارتان تاثیر خواهد گذاشت. چرا که تهیه این تکنولوژی ها هزینه دارد و می تواند سبب افزایش هزینه های کامیونتان شود. شما می توانید با استفاده از این تکنولوژی ها رانندگی ساده تر و ایمن تری را تجربه کنید. در صورتی که پس از مطالعه این مقاله ابهاماتی دارید می توانید به سوالات متداول انتهای مقاله مراجعه کنید تا جواب سوالاتتان را بگیرید.
سوالات متداول
آینه های مجازی سبب کاهش کشش آیرودینامیکی می شود و دید راننده را بهبود می بخشد. استفاده از این دوربین ها مخصوصا در آب و هوای نامساعد بسیار لازم است.
تکنولوژی فرمان برقی حساسیت بیشتری دارد و نسبت به کنترل بهتر و ایمن خودرویتان به ویژه در سرعت های بالا کمک می کند.
بله همانطور که می دانید سیستم های هوشمند به همان میزان که کارتان را آسوده می کند هزینه های بالاتری نسبت به مدل های ساده آن دارد. به عنوان مثال هزینه فرمان برقی نسبت به فرمان های معمولی بیشتر است.
در حال حاضر کامیون های خودران و بدون راننده در مرحله آزمایش و تست هستند؛ اما کامیون های نیمه خودران را می توان امروزه در جاده ها مشاهده کرد.