حمل بار کارخانه و تولیدی ها از مشهد به سراسر کشور
مهر ۱۳, ۱۴۰۲حمل اثاثیه منزل از مشهد به تمام شهرهای ایران با قیمت مناسب و ایمنی کامل
مهر ۲۳, ۱۴۰۲همانطور که می دانید راه های مختلفی برای حمل و جابهجایی بار وجود دارد، شامل: حمل بار به صورت دریایی، هوایی، ریلی و جاده ای. اما هر یک از این روش های حمل بار قوانین خاص خود را دارند. بنابراین پیش از هر اقدامی نیاز است تا با ممنوعیت ها و قوانین موجود در خصوص روش حمل بار مد نظر خود اطلاعات کسب کنید. چرا که عدم آگاهی از قوانین موجود در این زمینه می تواند برای شما جریمه هایی را در پی داشته باشد. از این رو در این مطلب نیز ما لیست بار های ممنوعه در حمل و نقل جاده ای را ارائه کرده ایم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
قوانین سازمان راهداری در خصوص بار های ممنوعه اتوبوس
مسافران هنگام سفر معمولا وسایلی را به همراه دارند که ممکن است برای مصارف خود یا به عنوان سوغات چیزی را همراه خود داشته باشند که در لیست بار های ممنوعه جاده ای قرار داشته باشد اما از این موضوع بی اطلاع باشند. در این شرایط ممکن است چنین محموله هایی در طول مسیر خطر آفرین باشد و جان مسافران را به خطر بیاندازد. گاهی هم مسافران از ممنوع بودن محموله مطلع هستند اما همچنان نسبت به این موضوع بی توجهی می کنند که در این صورت از بار زدن چنین محموله هایی با اتوبوس خودداری می شود و مسافر نیز جریمه خواهد شد. اما بر اساس ماده ۲۵ قوانین حمل و نقل جاده ای حمل محموله هایی با شرایط زیر ممنوع است:
- محموله هایی که آسایش مسافران را مختل کند.
- محموله های خطرناک که ایمنی مسافران را به خطر بیاندازد مانند مواد منفجره، مواد قابل اشتعال، مواد رادیو اکتیو و …
- محموله های غیر بهداشتی، عفونی و سمی مانند: انواع سموم، احشام (مرده یا زنده)، جنازه و …
- مواد مخدر و روان گردان
- سلاح گرم ، سرد و مهمات
- کالا های قاچاق
- مشروبات الکلی
- مواد خوراکی بودار یا فاسد شدنی
- حیوانات
- محموله های سرقت شده و…
قوانین حمل و نقل جاده ای در خصوص بار های ممنوعه ماشین های باری
همیشه برای تمامی فعالیت های اقتصادی در کشور یک سری قوانین و الزامات وجود دارند که مسئولین و فعالان باید به تمام این قوانین اشراف کامل داشته و خود را موظف به رعایت آن ها کنند. حمل و نقل جاده ای نیز از این قاعده مستثنی نیست. کامیون ها و به طور کلی تمامی خودرو های باربری تحت هیچ شرایطی نباید از این قوانین سرپیچی کنند. هر گونه دور زدن قانون و حمل بار ممنوعه مستحق مجازات و جریمه نقدی است. بنابراین بهتر است به لیست بارهای غیرمجاز و ممنوعه ناوگان های باری اشاره کنیم تا بیشتر با این محموله ها آشنا شوید.
حمل بار های این لیست برای تمامی خودرو های باری اعم از نیسان، تریلی، خاور، کامیون و غیره ممنوع بوده و در صورت رعایت نکردن آن جریمه های سنگینی شامل حال راننده و باربری خواهد شد. برخی از موارد ذکر شده در لیست زیر را نیز در بخش قبل دیده اید اما بیایید در ادامه به لیست بار های ممنوعه برای ماشین های باری بپردازیم. بر اساس قوانین حمل و نقل جاده ای، حمل محموله های زیر توسط ماشین های باری اکیدا ممنوع است، به جز برخی موارد خاص که حمل آن ها تنها با اخذ مجوز های خاص امکان پذیر است:
- حمل و جابجایی هر نوع کالای قاچاق
- حمل و جابجایی محموله هایی که به هر دلیلی بدون بارنامه هستند.
- محموله های خطرناک و مغایر با اصول ایمنی
- حمل و نقل فرآورده ها و محموله های گوشتی که مجوز قانونی ندارند.
- جابهجایی انواع دام و طیور که فاقد مجوز هستند.
- جابهجایی هر نوع ماده شیمیایی خطرناک که برای حمل آن ها هیچ مجوزی دریافت نشده است.
- جابهجایی تجهیزات پزشکی، بیمارستانی، عفونی، غیر بهداشتی یا مواد شیمیایی و…
- جابهجایی سوخت بیش از ظرفیت تعیین شده برای هر خودرو باری
- جابهجایی هر نوع ماده مخدر
- حمل مشروبات الکلی
- جابهجایی مواد اشتعال زا که قابلیت انفجار و آتش سوزی دارند.
- جابهجایی جنازه
- جابهجایی احشام مرده
- جابهجایی مواد عفونی و غیر بهداشتی
- سلاح گرم، سرد و مهمات
- و …
خدمات شرکت های باربری
زمانی که قصد دارید محموله مورد نظر خود را به کمک یک شرکت باربری به مکانی خاص ارسال کنید، باید در انتخاب شرکت باربری نهایت دقت را داشته باشید. مجموعه های زیادی در این زمینه فعالیت می کنند که لزوما همگی آن ها شرایط ایده آلی ندارند و قابل اطمینان نیستند.
برخی از این مجموعه ها تنها با دریافت مبالغ بیشتر حاضرند هر نوع محموله ای چه بسا غیر مجاز و ممنوع را جابهجا کنند که این کار یک عمل غیر قانونی است و در صورت شناسایی ممکن است شما را با مشکلات زیادی روبرو کند. پس باید یک سری فاکتورها را در انتخاب شرکت باربری در نظر بگیرید و براساس این فاکتورها پیش بروید تا نهایتا ارسال بار بدون هیچ مشکلی پیش برود. این فاکتورها به شرح زیر هستند:
- آگاهی کامل شرکت باربری از تمامی قوانین مربوط به باربری مجاز. این موضوع باعث می شود تا در صورت وجود هر گونه مغایرت بین محموله و قوانین باربری، شرکت از قبول بار خودداری کند. این موضوع قطعا از بروز بسیاری خسارات مالی جلوگیری خواهد کرد.
- تهیه بارنامه به صورت مجزا برای هر بار که قطعا از ضروریات کار است.
- در نظر گرفتن بهترین و مجهزترین انواع کامیون باربری به گونه ای که بتوان ظرفیت کافی را برای حمل و نقل بار تامین کرد.
- رعایت تمامی الزامات و نکات ایمنی در حمل بارهای حساس
- پیگیری بار تا زمان به سلامت رسیدن به مقصد
- قرارداد با شرکت های بیمه معتبر برای بیمه کردن محموله ها
- در نظر گرفتن بهترین و مستعدترین رانندگان برای حمل بار که می تواند امنیت بار را به مراتب بیشتر کند و این اطمینان را به صاحب بار بدهد که محموله به سلامت به مقصد خواهد رسید.
- تعهد و مسئولیت پذیری بالا برای تامین امنیت بار و به موقع تحویل دادن آن به گیرنده
جریمه های حمل بار ممنوع با کامیون
همانطور که در بخش های گذشته اشاره کوتاهی داشتیم، حمل بار ممنوع با کامیون در داخل کشور می تواند مجازات مختلفی برای شرکت های باربری به دنبال داشته باشد. در واقع جریمه هایی که در آیین نامه ها تعیین شده، در درجه اول برای شرکت های باربری در نظر گرفته می شوند. چرا که این مجموعه ها باید در حوزه کاری خود با تمامی قوانین کار آشنا باشند.
جریمه هایی که در نظر گرفته شده اند نیز با توجه به نوع تخلف می توانند متفاوت باشند. در بخش های ابتدایی با لیست بارهای غیرمجاز و ممنوعه برای کامیون های باربری آشنا شدیم. جابجایی و حمل و نقل هر کدام از این محموله ها با کامیون می تواند مجازات مختلفی را به دنبال داشته باشد.
به عنوان مثال مجازات حمل و نقل کالای قاچاق، پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان جریمه نقدی است. البته جریمه نقدی با توجه به نوع بار و حجم آن می تواند متغیر باشد. علاوه بر این، یکی از مهم ترین جریمه هایی که به دلیل حمل بار ممنوع متوجه شرکت های باربری است، توقیف و به اصطلاح خواباندن ماشین باربری است.
اینگونه در یک مدت زمان معین، شرکت باربری نمی تواند از خودرو برای حمل و نقل و جابجایی استفاده کند. البته اگر شرکت های باربری از قاچاقی بودن بار اطلاعی نداشته باشند و بتوانند این موضوع را به مسئولین ذیربط اثبات کنند، می توانند کمی مجازات در نظر گرفته شده را شکسته و آن را سبک کنند. در این خصوص قوانین سخت گیرانه ای در نظر گرفته شده است. بنابراین توصیه می شود از هر گونه دور زدن قانون پرهیز شود.