بهترین ساعت، روز، ماه و زمان اسباب کشی
آبان ۲۴, ۱۴۰۲روش های مهار بار و تجهیزات مورد نیاز آن
آبان ۲۷, ۱۴۰۲همه ما به خوبی می دانیم که این روزها بخش اعظمی از درآمد کشورها از راه واردات و صادرات بدست می آید. در این زمینه صنایع حمل و نقل و باربری نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. این صنایع با ارائه تجهیزات پیشرفته باربری به شرکت های وارد کننده امکانی را فراهم می آورند تا محموله هایی در حجم و اندازه های مختلف در کمترین زمان ممکن از کشوری به کشور دیگر و از شهری به شهر دیگر انتقال پیدا کنند. بنابراین می توان گفت بدون فعالیت این سازمان ها عملا چرخه اقتصادی بسیاری از کشورها لنگ می ماند. در این مطلب قصد داریم در خصوص تاریخچه حمل و نقل و باربری صحبت کرده و تحولات ایجاد شده از زمان پیدایش آن تا عصر کنونی را بررسی کنیم.
تاریخچه صنعت حمل و نقل
برای اطلاع از تاریخچه حمل و نقل باید به دوران باستان رجوع کنیم. در واقع همه چیز از همان ایام شروع شده است. ایامی که در آن افراد برای حمل و جابجایی انواعی از اقلام و کالاهای موردنیاز خود از تجهیزات ساده ای همچون ارابه و گاری استفاده می کردند یا به کمک حیوانات عملیات جابجایی را انجام می دادند. شاید نتوان در این مورد به طور قطع اظهار نظر کرد که دقیقا از چه تاریخ و چه زمانی حمل و نقل و باربری شکلی تجاری به خود گرفت. اما آنچه که مشخص است این موضوع می باشد که ارابه ها یا قایق های ساده پارویی نزدیک به ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح وجود داشته اند و مورد استفاده قرار می گرفتند.
در میان روش های مختلف حمل و نقل نیز اولین روش ابداعی مربوط به حمل و نقل جاده ای است که با ساده ترین تجهیزات چوبی این عملیات انجام می شد. مسلما با گذشت زمان هر ابداع و اختراعی دستخوش تحولاتی می شود. این موضوع در خصوص صنعت حمل و نقل نیز کاملا صحت دارد. رفته رفته با گذشت زمان مردم به این موضوع پی بردند که برای تسریع بخشیدن به فرایند جابجایی به تجهیزات پیشرفته تر و سریع تری نیاز دارند. همین احساس نیاز بود که باعث شد در سال های ۱۴۹۲ تا ۱۹۷۰، تغییرات بزرگی در صنعت حمل و نقل رخ دهد.
روند پیشرفت صنعت حمل و نقل در گذر زمان
- سال۱۴۹۲: ایجاد طرح هایی از یک ماشین پرنده (هواپیما) توسط لئوناردو داوینچی که البته چندان مورد توجه قرار نگرفت اما تبدیل به ایده ای برای آیندگان شد.
- سال ۱۶۲۰: طراحی و اختراع ساده ترین نوع زیردریایی توسط کورنلیس دربیل
- سال ۱۷۶۹: طراحی و تولید اولین خودروی موتوری
- سال ۱۷۸۳: طراحی و اختراع کشتی موتور بخار برای حمل و نقل دریایی
- سال ۱۷۹۰: طراحی و ساخت اولین دوچرخه در دنیا
- سال ۱۸۰۱: طراحی و ساخت اولین لوکوموتیو بخار یا همان قطار امروزی
- سال ۱۸۰۷: طراحی و اختراع اولین خودرو با موتور احتراق داخلی
- سال ۱۸۳۰: اختراع اولین اتوبوس
- سال ۱۸۶۳: راه اندازی اولین مترو در لندن
- سال ۱۸۸۶: اختراع اولین خودرو با سوخت بنزین
- سال ۱۸۷۳: طراحی و تولید ماشین های برقی
- سال ۱۸۸۵: اختراع رسمی موتور
- سال ۱۸۸۹: اختراع کشتی هوایی
- سال ۱۹۰۳: طراحی و ساخت اولین هواپیما
- سال ۱۹۲۱: طراحی، اختراع و ساخت اولین نوع اسکوتر
- سال ۱۹۴۰: طراحی و ساخت اولین هلی کوپتر
- سال ۱۹۵۹: طراحی و ساخت اولین هوانو
- سال ۱۹۶۹: طراحی و ساخت اولین آپولو
- سال ۱۹۷۰: طراحی و ساخت اولین جامبو جت
همانطور که پیداست می توان کاملا به پیشرفت و تحول صنعت حمل و نقل در قرن ۲۰ پی برد. در این قرن پیشرفته ترین و خاص ترین انواع خودروهای حمل بار طراحی و اختراع شدند و تحول بزرگی را در این صنعت ایجاد کردند.
صنعت حمل و نقل در عصر کنونی
حال که با تاریخچه حمل و نقل آشنا شدیم، بهتر است شرایط آن را در عصر کنونی نیز مورد تحلیل قرار دهیم. امروزه صنعت حمل و نقل از نظر تجهیزات و خودروهای باربری بسیار پیشرفت کرده است. شما می توانید در لیست خودروهای باربری انواع کامیون های خودران و خودروهای الکتریکی را مشاهده کنید که طبق جدیدترین تکنولوژی روز دنیا طراحی و ساخته شده اند. این تجهیزات، صنعت حمل و نقل و باربری را به مسیر تازه ای وارد کرده اند. به گونه ای که تولیدکنندگان بزرگ جهانی می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن با پیشرفته ترین خدمات و امکانات باربری، محموله های حساس، گرانبها، سنگین و فوق سنگین را به هر نقطه از دنیا که بخواهند ارسال کنند.
این تغییر و تحولات در تمامی جنبه های صنعت حمل و نقل کاملا قابل لمس است. استفاده از بهترین قطارهای تندرو، هواپیماهای غول پیکر باربری، کامیون های پیشرفته، کشتی های فوق مجهز و… سبب شده تا این صنعت به رشد چشمگیری برسد. علاوه بر این، استفاده از فناوری هایی همچون GPS یا ردیابی آنلاین، فناوری های ضد برخورد در ماشین های باربری، تجهیزات و ناوگان برقی، امکانات و فناوری های مبتنی بر فضای ابری، دیگر حرفی برای گفتن باقی نگذاشته اند. اینگونه است که صنعت حمل و نقل به رشد اقتصادی کشورها و افزایش درآمدزایی آن ها کمک می کند.