دوربین خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟
اسفند ۱۰, ۱۴۰۲روش صحیح بلند کردن وسایل سنگین
اسفند ۱۳, ۱۴۰۲ماشین یکی از مهم ترین دستاورد های عصر امروزی است که به دلیل برخورداری از قابلیت های منحصر به فرد و جدید از زمان تولید تاکنون به شدت مورد استقبال قرار گرفته و نقش بسیار مهمی در زندگی انسان بازی می کند. از این رو ما قصد داریم در ادامه به صورت اختصاصی در مورد انواع سوخت ماشین های حمل بار صحبت کنیم و یکی از مهم ترین ارکان خودرو را به طور دقیق مورد بررسی قرار بدهیم. به شما نیز پیشنهاد می کنیم که تا پایان با ما همراه باشید تا با پر کاربرد ترین انواع سوخت ماشین های حمل بار آشنا شوید و در صورت لزوم بتوانید بهترین نوع آن را انتخاب کنید.
آشنایی با سوخت ماشین های حمل بار
از آن جایی که در حال حاضر ماشین های حمل بار در نمونه های مختلفی به بازار عرضه می شوند و از لحاظ ساختاری تفاوت قابل ملاحظهای میان این مدل خودرو ها وجود دارد، تاکنون سوخت های متفاوتی برای این مدل ماشین ها تولید شده است که به طور مثال نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گاز طبیعی
یک نمونه از جدید ترین سوخت ماشین های حمل بار، گاز طبیعی است که به ال ان جی یا بیوگاز نیز می گویند. این نوع سوخت پتانسیل فوق العاده ای دارد و از لحاظ کارایی خیلی شبیه گازوئیل است. البته بد نیست بدانید که ساختار گاز طبیعی به گونه ای است که آلودگی ناشی از آن خیلی کمتر از سایر انواع سوخت است و با انتخاب آن آلودگی های محیط زیست به حداقل می رسد.
بنزین
نمونه دیگری از سوخت های ماشین های حمل بار، بنزین است که امروزه جزء پر کاربرد ترین و محبوب ترین انواع سوخت به شمار می آید. این نوع سوخت برای موتور های چهار تا شش سلیندره تولید شده است، به همین دلیل علاوه بر خودرو های حمل بار، در خودرو های دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. البته بد نیست بدانید که این نوع سوخت خودرو، معایبی نیز دارد که مهم ترین آن ها آلودگی کربن و عدم ثبات قیمت است. این معایب که هر کدام اهمیت ویژه ای دارند، باعث شده است که کارشناسان این حوزه به فکر پیدا کردن سوخت های جایگزین باشند و موارد دیگری را نیز برای سوخت ماشین های حمل بار پیشنهاد کنند.
مزایای بنزین:
- بالا بودن میزان احتراق و کند سوز بودن: این سوخت به دلیل بالا بودن میزان احتراق و مطلوب بودن سرعت احتراق و کند سوز بودن، گزینه مناسبی برای خودرو های شهری می باشد تا بتوانند با سرعت حرکت کنند.
- بالا بودن میزان شتاب: شتاب سوخت بنزین بسیار بیشتر و بهتر است دیگر سوخت های وسایل نقلیه می باشد.
گازوئیل
نوع دیگری از سوخت های ماشین سنگین در بازار وجود دارد که به آن گازوئیل یا سوخت دیزل نیز می گویند که عمدتا به عنوان سوخت اکثر خودرو های باری دیزلی از آن استفاده می شود. این نوع سوخت برای خودروهایی که خارج از شهر تردد دارند مناسب است. البته بد نیست بدانید که ساختار این سوخت می تواند راندمان کاری خودرو های باری را به صورت مشهودی ارتقا دهد. در کشور ما سوخت تقریبا تمام خودرو های باری گازوئیل است.
البته استفاده از این سوخت تنها به خودرو های باری ختم نمی شود و از آن برای قطار ها، خودرو های مورد استفاده در عملیات های ساختمان سازی مانند بولدوزر و جرثقیل، قایق ها، کشتی ها، اتوبوس ها، ماشین آلات کشاورزی مانند تراکتور، ژنراتور های تولید برق، هواپیما ها، صنایع نظامی مانند تانک ها و غیره. احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که چرا این سوخت نسبت به دیگر سوخت ها استفاده می شود؟ برای پاسخ به این سوال نیاز است تا با مزایای این سوخت برای خودرو های باری آشنا شوید. اما از مهم ترین مزایای سوخت گازوئیل عبارتند از:
- پایین بودن میزان آلودگی هوا: سوخت گازوئیل تجدید ناپذیر است، اما میزان دی اکسید کربن و اکسید نیتروژنی که تولید می کند بسیار کمتر از دیگر سوخت های تجدید ناپذیر است.
- بازدهی بالا: عمده دلیلی که باعث شده است تا اکثر رانندگان خودرو باری به سراغ این سوخت بیایند این است که بازدهی این سوخت تا ۳۰ درصد بیشتر از سوخت های دیگر است.
- افزایش طول عمر وسایل نقلیه: گازوئیل به دلیل داشتن آلودگی نسبتا کمتر از دیگر سوخت ها باعث می شود تا وسایل نقلیه ای که از این نوع سوخت استفاده می کنند طول عمر بیشتری داشته باشند.
- قیمتی بسیار مقرون به صرفه نسبت به دیگر سوخت ها
گاز طبیعی فشرده (CNG)
آخرین سوختی که برای ماشین های حمل بار تولید شده گاز طبیعی فشرده یا همان گاز سی ان جی است. این نوع سوخت در واقع یک نوع گاز شفاف و بدون بو است که در عین سالم بودن بسیار قدرتمند است و کارایی خیلی خوبی دارد. به همین دلیل نیز امروزه اکثر خودرو های شهری به فناوری استفاده از این نوع سوخت مجهز شده اند و حالت دو گانه سوز پیدا کرده اند.
مزایا ی گاز CNG:
- خورنده نبودن
- شفاف و بدون بو بودن
- این سوخت مشکلات کمتری در زمان احتراق برای موتور ایجاد می کند.
- پایین بودن میزان آلودگی و آسیب به محیط زیست
سهمیه سوخت ماشین های حمل بار
از زمان سهمیه بندی سوخت، سهمیه سوخت ماشین های حمل بار به روش های مختلفی تعیین می شود. به طور مثال نیز می توان به سهمیه سوخت کامیون اشاره کرد که هر ساله بر اساس معیار های متفاوتی محاسبه می شود. البته در حال حاضر دولت تمام قوانین مربوط به پروسه تعیین مقدار سوخت ماشین های حمل بار را در سایت های مراجع ذی ربط منتشر می کند تا رانندگان از چند و چون روند سهمیه بندی سوخت اطلاع داشته باشند و بتوانند از مزایای این طرح استفاده کنند.
عوامل موثر بر میزان مصرف سوخت ماشین های حمل بار
یکی از مهم ترین مباحثی که در مورد سوخت ماشین های حمل بار وجود دارد این است که این نوع ماشین ها به چه مقدار سوخت نیاز دارند؟ در حین بررسی این مسأله باید این نکته را در نظر داشته باشید که مقدار سوخت مورد نیاز این نوع خودرو ها، به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن ها نیز به شرح ذیل است:
- مدل ماشین: یکی از عوامل مهمی که بر میزان مصرف سوخت ماشین های حمل بار تأثیر می گذارد، مدل این نوع ماشین ها است. هر چه مدل این نوع ماشین ها جدیدتر باشد میزان مصرف آن ها کمتر خواهد بود و به صورت بهینه تر از انرژی استفاده می کنند.
- رانندگی: اگر با خودرو های حمل بار کار می کنید این نکته را حتماً در نظر داشته باشید که سبک رانندگی شما به صورت مستقیم بر میزان مصرف این نوع خودرو ها تأثیر می گذارد.
- ظرفیت: یکی دیگر از نکاتی که میزان مصرف سوخت خودرو های حمل بار را تحت تأثیر قرار می دهد، ظرفیت این نوع خودرو ها است. طبیعتاً میزان مصرف سوخت خودرو های سنگینی که روزانه بار زیادی را جابهجا می کنند با میزان مصرف سوخت ماشین های کم کارتر متفاوت است.
- شرایط جاده ای: از دیگر نکاتی که مقدار سوخت خودرو های حمل بار را تحت شعاع قرار می دهد، می توان به شرایط جاده ای اشاره کرد. بدون شک رانندگی در جاده های غیر استاندارد و خراب می تواند میزان سوخت مصرفی این نوع خودرو ها به صورت قابل ملاحظه ای افزایش بدهد. البته رانندگی در چنین جاده های علاوه بر افزایش میزان مصرف سوخت، موجب مستهلک شدن زود هنگام خودرو نیز می شود و مدام به راننده خسارت وارد می کند.
سوالات متداول
زیرا خودرو های باری نیاز به انرژی زیادی دارند و از آنجایی که بنزین هم سوخت گران تری به نسبت بقیه سوخت هاست به صرفه نیست و توصیه می شود برای آن ها از گازوئیل استفاده شود.
هر چه قدر که سوخت استفاده شده آلایندگی کمتری داشته باشد طول عمر موتور خودرو حمل بار بیشتر خواهد شد.