تاخوگراف چیست و چه کاربردی دارد؟
بهمن ۲۰, ۱۴۰۲کاربرد زنجیر چرخ و آموزش ساده ترین روش بستن زنجیر چرخ
بهمن ۲۳, ۱۴۰۲امروزه با پیشرفت و گسترش تکنولوژی به ویژه در بخش حمل و نقل، فناوری های کاربردی روی کار آمده اند که صنعت حمل و نقل را متحول کرده اند، از جمله تاخوگراف، اینتاردر، تلماتیک و غیره. در بخش قبل شما را با تاخوگراف، نحوه کار، مزایا و کاربرد های آن در صنعت حمل و نقل آشنا کردیم. اما در این مطلب قصد داریم تا شما را با تلماتیک و مزایای آن آشنا کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
تلماتیک چیست؟
نام تلماتیک از ترکیب واژه تله، به معنای راه دور و انفورماتیک به معنای پردازش اطلاعات گرفته شده است. بنابراین می توان کارکرد تلماتیک را این گون تعریف کرد که تلماتیک، فناوری راه دوری برای پردازش اطلاعات یک سیستم و ارائه پیشنهاداتی در جهت بهبود عملکرد است. امروزه این فناوری در سیستم های متعددی از جمله سیستم حمل و نقل به کار رفته است که تاثیر چشمگیری در عملکرد این صنعت داشته است به طوری که در حال حاضر از این فناوری در خودرو های حمل باری چون، نیسان، وانت، خاور و غیره استفاده می شود.
کاربرد تلماتیک
تلماتیک یکی از فناوری های جدید است که تنها ۱۰ سال است که ظهور پیدا کرده و امروز به یکی از پرکاربردی ترین فناوری های دنیا تبدیل شده است و پا در دنیای صنایع بسیاری گذاشته است، از جمله: حمل و نقل، بیمه، ساختمان سازی، حفاری و غیره. تاثیر این فناوری در صنایع مختلف آنچنان زیاد بوده است که به سرعت باعث ارتقا سطح کیفی عملکرد آن ها و افزایش سود دهیشان شده است.
تلماتیک چگونه کار میکند؟
در صنعت حمل و نقل تلماتیک با دریافت داده های GPS های نصب شده روی خودرو های باری، امکان ردیابی، مشاهده مسیرهایی که خودرو باری از آن عبور کرده است، اطلاع از میزان سرعت، میزان سوخت مصرفی و غیره را به مدیر شرکت های باربری می دهد. حال تلماتیک با در اختیار داشتن ۲ سیستم، شامل یک GPS با کد های عیب یابی در خودرو حمل بار و یک نرم افزار در دست مدیران شرکت های باربری، ابتدا اطلاعات را جمع آوری و ذخیره می کند، سپس این اطلاعات را از طریق نرم افزار در اختیار مدیران شرکت های باربری می گذارد.
از این رو مدیران به کمک این فناوری می توانند از اطلاعاتی از قبیل:
- موقعیت مکانی لحظهای خودرو باری
- مقدار سوخت مصرفی
- مسیر حرکت خودرو باری
- میزان سرعت خودرو باری
- سلامت فنی خودرو باری
- دما خودرو باری
- رفتار راننده
- وضعیت ترافیک مسیر
- شتاب شروع حرکت
- ترمزهای ناگهانی
- تعداد انتخاب کلاچ و دنده در هر سرعت
- دور موتور در هر سرعت
مطلع شوند. البته تاخوگراف نیز در تکمیل این داده ها می تواند به مدیران کمک بسیاری کند.
مزایای تلماتیک در صنعت حمل و نقل چیست؟
همانطور که مشخص است یکی از بزرگترین مزایای این فناوری این است که مدیران با تجزیه و تحلیل این اطاعات می توانند مشکلات موجود را بیابند و در جهت رفع و بهبود آن تلاش کنند. از این جهت این اطلاعات می تواند به مدیران در زمینه های زیر کمک کند.
- تلماتیک می تواند میزان مسافت طیشده و مدت زمانی که برای طی کردن این مسیر صرف شده را به طور خودکار محاسبه کند و در اختیار مدیر باربری قرار دهد. در نتیجه مدیر باربری می تواند به کمک این اطلاعات بهترین، کوتاه ترین و ایمن ترین مسیر را تشخیص دهد تا زین پس خودرو های باری از این مسیر عبور کنند و محموله در سریع ترین زمان به سلامت به مقصد برسد.
- همانطور که گفته شده یکی از داده هایی که تلماتیک در اختیار مدیران می گذارد میزان سوخت مصرفی خودرو باری است. در نتیجه این اطلاعات به مدیران کمک می کند تا از نحوه رانندگی و سلامت فنی خودرو باری مطلع شوند.
- به کمک اطلاعات کسب شده از طریق این فناوری مدیران می توانند از مشکلات و حوادث احتمالی جاده با خبر شوند.
- همچنین مدیران از طریق این اطلاعات می توانند از تخلفات راننده مانند سرعت غیر مجاز با خبر شده و به راننده تذکرات لازم را بدهند.
- به علاوه با اطلاعات جمع آوری شده حتی می توان از نحوه رانندگی راننده ها نیز با خبر شد و در خصوص نقاط ضعف و اشتباهات رانندگیشان به آن ها آموزش های لازم را داد.
- شاید از بزرگترین مزایای استفاده از این تکنولوژی در خودرو های باری می توان به امکان کنترل از را دور خودرو های باری اشاره کرد. به این شکل که با این فناوری می توان در ها را قفل کرد و استارت را غیر فعال کرد، که این قابلیت به جلوگیری از سرقت خودرو های باری کمک زیادی می کند.
- از دیگر مزایای این فناوری همچنین می توان به این موضوع اشاره کرد که به کمک این فناوری می توان به کمک هشدار هایی که تلماتیک می دهد، از زمان تعویض قطعات و سرویس های دورهای خودرو های باری نیز مطلع شد و با اقدام های به موقع طول عمر خودرو های باری را افزایش داد.
کلام آخر
در پایان خوب است بدانید با این که کاربرد اصلی این فناوری در صنعت حمل و نقل است اما این فناوری تنها برای خودرو های باری نیست و خودرو های شخصی نیز می توانند از این فناوری و مزایای آن بهره مند شوند. به علاوه از این فناوری برای ردیابی کانتینر های حامل محموله نیز می توان استفاده کرد و از برخی از مزایای کاربردی ذکر شده در بالا بهره مند شد.