اینتاردر چیست و چه مزایا و کاربرد هایی دارد؟
بهمن ۲۵, ۱۴۰۲مهمترین دلایل آتش گرفتن کابین خودرو های باری
بهمن ۳۰, ۱۴۰۲در زمان حمل و نقل کالاها و بارهای مختلف، مدارک مختلفی صادر میشوند که یکی از آنها قبض باسکول است. این قبض جز مهمترین و پراهمیتترین قبضها شناخته میشود و در آن اطلاعاتی راجع به وزن باری که قرار است حمل شود، درج شده است. یکی از قوانین حمل بار این است که رانندگان قبل از شروع پروسه حمل کالا، این قبض را دریافت کنند. در این مطلب قصد داریم در مورد قبض باسکول و انواع آن صحبت کنیم و بگوییم که این قبض دقیقا چه کارایی ای دارد؛ پس با ما همراه باشید.
قبض باسکول چیست؟
زمانی که کالا بارگیری شد، راننده باید این بار را از مبدا به آدرسی که در بارنامه قید شده، برساند. اما قبل از شروع حرکت و بارگیری ابتدا رانند باید خودوری خود را روی باسکولهای بزرگ قرار دهد. ابتدا باید یک بار وزن خودروی خالی را اندازه بگیرد. در مرحله بعد هم بعد از بارگیری کالا باید مجددا وزن خودرو را به همراه بار اندازه بگیرد تا وزن بار به صورت دقیق اندازه گیری شود. در واقع هر دو این وزنها روی قبض باسکول نوشته خواهد شد تا با تفاوت این دو وزن، وزن کلی بار به دست بیاید.
این قبض مهم باید توسط انباردار صادر شود و در اختیار راننده قرار گیرد. در قدم بعدی هم رانند باید کالا را کاملا سالم و بدون کم و کسری، تا مقصد حمل کرده و آن را تحویل گیرنده دهد. به همین دلیل است که قبض باسکول به عنوان یکی از قبضهای مهم شناخته میشود و در سراسر جهان هم از آن استفاده میکنند.
اطلاعات درج شده در قبض باسکول
حالا که با قبض باسکول آشنا شدیم و متوجه شدیم که این قبض چه کاربردی دارد، بهتر است به این موضوع بپردازیم که چه اطلاعاتی روی این قبض نوشته شده است. اطلاعاتی که در این قبض درج میشود شامل وزن، تاریخ ورود و خروج هستند که این اطلاعات از باقی نوشتهها مهمتر هستند. علاوه بر آن اطلاعات دیگری هم روش قبض باسکول نوشته میشود که در این قسمت برای شما عنوان میکنیم:
- موقعیت مکانی انبار: فرقی ندارد که کالای شما از انبار گمرکی و یا انبار عادی خارج شده باشد. در هر صورت باید موقعیت مکانی انبار به صورت دقیق روی قبض نوشته شود.
- تاریخ رسید قبض: تاریخ رسید قبض هم در واقع همان تاریخی که کالا به انبار مقصد تحویل داده میشود می باشد. این تاریخ بیشتر برای حسابرسیهای دورهای کاربرد دارد.
- نحوه ذخیره و قرارگیری در انبار: اینکه کالا به چه شکلی در انبار قرار گرفته شده است باید روی قبض باسکول ذکر شود.
- اطلاعات کامل در مورد کالا: در این قبض باید اطلاعات کاملی راجع به نحوه بسته بندی بار، تعداد بستهها، وزن علامتهای مرتبط و غیره هم نوشته شود.
- هزینه رسیدگی به کالا: زمانی که کالا به انبار مقصد تحویل داده میشود، باید هزینههایی برای نگهداری و مراقبت از کالاها پرداخت که این هزینه باید روی قبض درج شود.
- امضای انباردار و نماینده قانونی او: بعد از اینکه تمام اطلاعاتی روی قبض درج شد، نوبت به این میرسد که انباردار یا نماینده قانونی او، این قبض را با مسئولیت خودش امضا کند. در صورتی که قبض امضا نداشته باشد، هیچ ارزش قانونی نخواهد داشت.
انواع قبض باسکول
برای قبض باسکول انواع مختلفی وجود دارد که در ادامه هر یک از آن ها را به طور کامل به شما معرفی خواهیم کرد:
- قبض اولیه: این نوع قبض در واقع در همان هنگام ورود کالا به انبار بعد از ثبت مشخصات کالا توسط انباردار صادر میشود.
- قبضهای تفکیکی: زمانی که به دلایل مختلفی کالاها ترخیص نمیشود، از کالاهای قابل ترخیص، جدا میشوند و یک قبض جداگانه به نام آورنده یا صاحب کالا صادر میشود.
- قبضهای قابل معامله: این قبضها قابلیت معامله دارند و به زبانی ساده میتوان گفت که این نوع قبضها برعکس دو قبض قبلی، غیر قابل واگذاری هستند و با رعایت قوانینی قابل خرید و فروش خواهند بود.
نوع دیگری از تقسیم بندی برای قبض باسکول وجود دارد که در ادامه آن ها را هم به شما معرفی میکنیم:
- رسید موقت انبار: تمام ویژگیهای قبض باسکول اصلی در این نوع قبض وجود دارد با این تفاوت که قبض باسکول موقت در مبنای حسابداری قرار نمیگیرد.
- رسید دائم انبار: این رسید هم زمانی صادر خواهد شد که پس از کنترل نهایی و تطبیق کالاها توسط واحد بازرسی، بخواهیم آنها را هم به موجودیهای انبار اضافه کنیم. با توجه به این موضوع که قبض باسکول باعث میشود کالای موجودی به انبار اضافه شود، در اسناد حسابداری مورد استفاده قرار میگیرد. فرقی هم نمیکند که این کالا خریداری شده باشد و یا قبل از انتقال به انبار به واحد درخواست دهنده منتقل شده باشد.
- رسید مستقیم کالا: زمانی که یک مجموعه کالای ضروری خریداری میشود و قبل از انتقال به انبار، به واحد درخواست دهنده منتقل میشود، برای آن قبض صادر میشود که تحت عنوان رسید مستقیم کالا آن را مینامند.
اهمیت دریافت قبض باسکول
هیچ تفاوتی بین کالاهایی که از انبار خصوصی بارگیری میشوند با کالاهایی که از انبار عمومی بارگیری میشوند، وجود ندارد. در هر شرایطی داشتن قبض باسکول برای همه نوع باری مهم است. از جمله دلایلی که میگوییم که این قبض اهمیت زیادی دارد، موارد زیر هستند:
- طرفین تحویل دهنده و تحویل گیرنده میتوانند نسبت به یک دیگر دید تجاری بهتری داشته باشند.
- در بحث مالیات مشکلی به وجود نمیآید.
- هزینههای سازمانی کاهش پیدا خواهد کرد.
- میزان درآمد و سود تقریبی کالاها را میتوان پیش بینی کرد.
- امور مربوط به حسابداری راحتتر انجام میگیرد.
- انبارگردانی هم راحتتر انجام خواهد شد.
- میتوان کسری بار و یا اضافه بار را راحتتر پیگیری کرد و اگر مغایرتی در اسناد بار وجود داشت، زودتر متوجه آن شد.
پس با ذکر این دلایل متوجه شدید که قبض باسکول تا چه حد برای مراکز باسکول و مراکز تحویل بار اهمیت دارد. این قبض باعث میشود تا انجام مور برای انبارداران، رانندگان و حتی فرستندگان یا دریافت کنندگان کالا راحتتر شود.