راه های رفع خواب آلودگی هنگام رانندگی
اسفند ۱۹, ۱۴۰۲نکات مهم اسباب کشی در دوران بارداری
اسفند ۲۴, ۱۴۰۲هر چند اسباب کشی، موجب ایجاد تغییرات دلنشین و جدیدی برای افراد می شود، با این حال در برخی موارد، با پیچیدگی هایی همراه بوده و می تواند خسته کننده باشد. در این شرایط، داشتن یک برنامه منظم و مشخص، به افراد کمک خواهد کرد، تا بدون اضطراب و عجله، امور مربوط به اسباب کشی را انجام دهند. یکی از موارد بسیار مهم و ضروری برای داشتن یک برنامه ریزی درست، چک لیست اسباب کشی است که در آن، تمامی کار هایی که لازم است برای اسباب کشی انجام شود، گردآوری شده است. در این مطلب، شما را با کامل ترین چک لیست اثاث کشی و موارد مربوط به آن آشنا می کنیم.
چک لیست اسباب کشی چیست؟
چک لیست اسباب کشی نیز، مانند تمامی چک لیست های دیگری چون: چک لیست روز های کاری، چک لیست مسافرت و غیره بوده و دارای نقاط مشترکی می باشد. وجه اشتراک تمامی این چک لیست ها، تنظیم بازه های زمانی مختلف و اولویت بندی کار ها است. چک لیست اثاث کشی، شامل یک بازه زمانی ۶ تا ۸ هفته بوده که از بررسی منزل جدید تا بسته بندی و حمل وسایل به آن مکان را در بر می گیرد. از آن جایی که، تعداد وسایل و کار های لازمی که در اسباب کشی وجود دارد بسیار زیاد است، بدون داشتن چک لیست اثاث کشی، بسیاری از این موارد فراموش خواهد شد. به این ترتیب، بهتر است برای انجام اسباب کشی در زمان مشخص، از چند روز قبل برای تنظیم چک لیست خود اقدام نمایید.
مزایای استفاده از چک لیست اسباب کشی
به طور کلی، استفاده از چک لیست اسباب کشی، علاوه بر افزایش بهره وری و جلوگیری از مشکلات احتمالی، دارای مزایای فراوان دیگری نیز می باشد که شامل موارد زیر است:
- مدیریت زمان: در اغلب موارد، از چک لیست اسباب کشی به عنوان یک ابزار، برای مدیریت زمان استفاده شده که می توان با تعیین زمان مشخص، از آن به بهترین شکل استفاده کرد.
- جلوگیری از اشتباهات: با داشتن چک لیست اثاث کشی، می توان از بروز اشتباهات احتمالی نیز جلو گیری کرد. به این ترتیب، هیچ موردی فراموش نشده و اشتباهی نیز رخ نخواهد داد.
- امکان افزودن موارد جدید: در برخی موارد، می توان به چک لیست موجود، موارد جدیدی را نیز اضافه کرد. در این صورت، می توان همه چیز را در نظر گرفته و از انجام امور بیهوده جلوگیری کرد.
موارد مهم در تهیه چک لیست اسباب کشی
با دانستن اهمیت و ضرورت داشتن چک لیست اسباب کشی، لازم است با روش نوشتن آن نیز آشنا شوید. لازم است بدانید، اولین و مهم ترین اصل در نوشتن چک لیست اثاث کشی، اولویت بندی است. با انجام این کار، همه مراحل به درستی انجام شده و هیچ کاری فراموش نمی شود. به طور کلی، انجام اولویت بندی کار ها در اسباب کشی، شامل موارد زیر می باشد:
- بررسی منزل جدید از نظر امور فنی مانند نقاشی، تاسیسات، تعمیرات و غیره
- انتخاب یک شرکت باربری مناسب و تنظیم قرارداد
- بسته بندی کردن اثاثیه و لوازم
- حمل و جابهجایی اثاثیه، توسط کارگران باربری به محیط جدید
- باز کردن وسایل و جعبه های لوازم و مرتب کردن آن ها
مراحل مختلف اسباب کشی
همان طور که گفته شد، ارائه چک لیست اسباب کشی، دارای ۵ مرحله مختلف است که بر اساس اولویت های گفته شده، تقسیم بندی شده است. در ادامه، به بررسی هر کدام از موارد مهم در چک لیست اسباب کشی می پردازیم:
بررسی منزل جدید
اولین مرحله از چک لیست اسباب کشی بر اساس اولویت بندی، بررسی منزل جدید از نظر فنی است. بنابراین لازم است قبل از شروع اسباب کشی، تمامی موارد فنی مانند بررسی و سرویس شیر آلات، پکیج، کولر، در و پنجره و غیره را توسط یک متخصص انجام دهید. این بررسی ها، از بروز مشکلات مختلف در زمان اسباب کشی جلوگیری کرده و دیگر نیازی به صرف وقت برای رفع این موارد نخواهد بود.
نظافت منزل جدید
یکی دیگر از موارد مهم در چک لیست اسباب کشی، انجام فعالیت های مربوط به نظافت و سمپاشی منزل جدید است. نظافت منزل، شامل شستشوی کف ساختمان، تمیز کردن کابینت ها و در و پنجره، نظافت سرویس های بهداشتی و غیره می باشد. به ویژه در زمان نقل مکان به ساختمان جدید، انجام امور نظافتی بسیار ضروری بوده تا بقیه کار ها، به مراتب سریع تر و بهتر انجام شوند.
انتخاب شرکت باربری مناسب
یکی دیگر از فاکتور های مهم در چک لیست اسباب کشی، انتخاب یک شرکت باربری مناسب و تماس با آن ها می باشد. بهتر است برای انجام این کار، هرگز سراغ آگهی های روی دیوار ها و منازل نروید و با جستجو در اینترنت، یک شرکت باربری معتبر را پیدا کنید.
بسته بندی وسایل منزل
یکی از سخت ترین و زمان بر ترین موارد در چک لیست اسباب کشی، بسته بندی وسایل و لوازم خانه است. انجام این کار، علاوه بر جمع کردن وسایل، شامل بررسی هر کدام از آن ها از لحاظ سالم بودن نیز می باشد. علاوه بر این، بهتر است وسایلی که دیگر نیازی به آن ها ندارید را، به منزل جدید منتقل نکنید. پس از انجام تمامی این موارد، کار بسته بندی وسایل انجام می شود که در آن، لازم است لوازم هر اتاق را در بسته های جداگانه ای قرار داده و نام مکان مربوطه را روی آن بنویسید.
به طور مثال، دقت کنید که لوازم آشپزخانه و لوازم پذیرایی با یکدیگر در یک جا جمع آوری نشده باشند، تا در زمان باز کردن دچار سر در گمی نشوید. علاوه بر این، می توانید لوازم را از نظر ترتیب استفاده و وزن هر کدام نیز بسته بندی نمایید. به طور مثال، از آن جایی که در آشپزخانه لیوان های متنوعی وجود دارد، می توانید این لیوان ها را به همان ترتیبی که چیده شده است بسته بندی کرده تا پس از باز کردن جعبه، راحت تر به مرتب کردن آن ها بپردازید.
باز کردن و چیدمان لوازم منزل
مورد آخر در چک لیست اسباب کشی، باز کردن وسایل از جعبه ها و چیدن آن ها می باشد. لازم است بدانید، چیدمان وسایل یک روزه انجام نشده و باید مراحل قبلی به درستی طی شود. بهتر است ابتدا، از چیدمان آشپزخانه شروع کرده و سپس، سراغ وسایل اتاق ها و سالن پذیرایی بروید.
نحوه زمان بندی چک لیست اسباب کشی
پس از دانستن مراحل و موارد مختلف در چک لیست اسباب کشی، لازم است زمان بندی هر یک از مراحل را نیز بدانید. در ادامه، به بررسی این مورد مهم می پردازیم:
۶ تا ۸ هفته مانده تا اسباب کشی
- لازم است منزل جدید را، از نظر موارد فنی و تاسیسات موجود بررسی نمایید.
- در صورت نیاز، با سرویس کار مربوط به خدمات تعمیر پکیج، کولر، شیر آلات و غیره تماس بگیرید.
- آدرس و نشانی منزل جدید را، به بانک، مدرسه، محل کار و دیگر افراد ضروری اطلاع دهید.
- شرکت های باربری مختلف را بررسی کرده و از میان آن ها، یک شرکت معتبر را انتخاب نمایید.
- لیستی از وسایل منزل تهیه کنید.
۴ تا ۶ هفته مانده تا اسباب کشی
- در این بازه زمانی، سعی کنید خوراکی ها و مواد غذایی باقی مانده در یخچال را مصرف کرده و هیچ ماده غذایی جدیدی، برای نگهداری در یخچال یا فریزر خریداری نکنید.
- وسایل و لوازمی که به آن ها نیاز ندارید را، به نیازمندان هدیه دهید یا بفروشید.
- لوازم مورد نیاز برای انجام بسته بندی، مانند کارتن، چسب، ضربه گیر و غیره را تهیه کنید.
- هماهنگی های لازم را با قالیشویی و خشکشویی انجام دهید.
- می توانید، امورات مربوط به بسته بندی وسایل را شروع کنید.
۲ تا ۳ مانده تا اسباب کشی
- لوازم قیمتی و مدارک خود را در جای امنی قرار داده و یا در صورت لزوم، همراه خود داشته باشید.
- سعی کنید تمامی موارد مربوط به بسته بندی لوازم و وسایل خانه را، در یک هفته مانده به اسباب کشی تمام کنید.
روز ۱ تا ۵ اسباب کشی
- در این محدوده زمانی، لوازم برقی آشپزخانه را از برق کشیده و تمیز نمایید.
- برخی از اتصالات و تاسیسات قدیمی منزل را کنترل نمایید.
- وسایل بزرگ تری مانند مبلمان را، برای روز حمل و جابهجایی لوازم آماده کنید.
- هماهنگی های نهایی را با شرکت های باربری انجام دهید.
روز اسباب کشی
- در این روز، بار دیگر جعبه ها و تعداد آن ها را بررسی نمایید.
- لازم است درون کشو ها، کمد ها و اتاق های مختلف منزل قدیمی را کنترل نمایید، تا چیزی جا نمانده باشد.
- انجام دادن کار ها طبق چک لیست اسباب کشی
- تحویل دادن کلید خانه قدیمی به مشاور املاک یا صاحب خانه