باربری آنلاین و مزایا و معایب آن + لیست باربری های آنلاین
آبان ۲۸, ۱۴۰۲حمل بار حساس، گرانقیمت و آسیب پذیر
آبان ۲۹, ۱۴۰۲امروزه شرکت های خودروسازی بزرگ دنیا همچون تسلا، گوگل و غیره در تلاش هستند تا نسل جدیدی از کامیون های حمل بار را طراحی کنند. این کامیون ها که تحت عنوان کامیون های بدون سرنشین شناخته می شوند بخش مهمی از سیستم های حمل و نقل هوشمند دنیای آینده را تشکیل خواهند دارد. طبق پیش بینی هایی که انجام شده، چنین فناوری بزرگی باعث می شود تا حمل و نقل کالاها سرعت بیشتری بگیرد و خطرات ناشی از تصادفات کاهش یافته و ایمنی حمل بار افزایش چشمگیری پیدا کند. در این مطلب قصد داریم در مورد فناوری کامیون های خودران صحبت کنیم و بگوییم که قرار است چه اتفاقی برای آینده حمل و نقل رخ دهد. با ما همراه باشید.
کامیون خودران چیست؟
یکی از شرکت های آمریکایی به نام توسیمپل که در حوزه طراحی و توسعه فناوری های ماشین های خودران مشغول به فعالیت است، تست کامیون های خودران را شروع کرده است. این شرکت کامیونی را طراحی کرده است که توانسته یک فاصله ۱۵۳۰ کیلومتری را طی ۱۴ ساعت بدون راننده و به صورت خودکار طی کند. مدیر این شرکت ادعا کرده است که این زمان طی شده، ۴۲ درصد سریع تر از زمانی است که یک انسان با کامیون رانندگی می کند.
این آزمایش و تست روی کامیون های بدون سرنشین نشان داد که چگونه می توان با پیشرفت فناوری در صنعت خودروسازی و وسایل نقلیه حمل بار، به ویژه صنعت توزیع و انتقالات، کارایی و بهره وری را به میزان قابل توجهی افزایش داد. امروزه شرکت های زیادی دست به تولید کامیون های خودران زده اند، اما هنوز هم اشکالات و ایراداتی در مسیر تولید این خودروها وجود دارد که باید برطرف شوند.
مزایای استفاده از کامیون های خودران
کامیون خودران اگر به طور کامل و درست تولید شود، می تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد که در ادامه چند مورد از مهم ترین آن ها را برای شما عنوان می کنیم:
۱. کاهش مصرف سوخت و انرژی
از جمله مهم ترین و اصلی ترین مزایای کامیون خودران این است که می تواند تا میزان زیادی مصرف انرژی و سوختی که برای حمل و نقل کالاها انجام می گیرد را کاهش دهد. در واقع طبق مطالعاتی که صورت گرفته و بیان شده، این کامیون ها توانستند ۲۰ الی ۴۰ درصد از هزینه های مربوط به سوخت های حمل و نقل را کاهش دهند. این کامیون ها به صورت گروه هایی پشت سر هم حرکت می کنند و به صورت هوشمند با اندازه گیری دقیق سرعت، شیب جاده و میزان نیروی لازم برای حرکت، می توانند مصرف سوخت را به خوبی کنترل کنند.
۲. کاش هزینه های شرکت های ترابری
یکی از موضوعاتی که برای آن در شرکت های حمل و نقل بسیار بحث می شود، موضوع هزینه هایی است که به نیروهای کار داده می شود. در این کامیون ها چون عملا نیروی کار انسانی حذف می شود، می توان هزینه زیادی را برای شرکت حفظ و ذخیره کرد. طبق پیش بینی هایی که انجام شده، هزینه ای که برای آموزش و دستمزد نیروی کار برای کار کردن با سیستم های رایانه ای این کامیون ها در نظر گرفته شده، بسیار کمتر از هزینه ای است که باید برای راننده های کامیون پرداخت کرد.
۳. کاهش تصادفات جاده ای
طبق آمار و اطلاعاتی که از فناوری کامیون های بدون سرنشین به دست رسیده، این کامیون ها کاملا بدون خطا و ضد تصادف نیستند و عملکرد آن ها بیشتر به شرایط جاده و آب و هوا بستگی دارد. اما با این وجود، طراحان کامیون های خودران ادعا می کنند که با حذف خطاهای انسانی می توان به کاهش بیشتر تصادفات جاده ای کمک کرد و حتی آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات را هم تا ۹۰ درصد کاهش داد.
۴. کاهش ترافیک
معمولا این کامیون ها را به گونه ای طراحی می کنند که برای حمل و نقل از مسیری استفاده کنند که کمترین ترافیک و شلوغی را دارد. بنابراین چنین برنامه و سیستمی باعث خواهد شد تا ترافیک جاده و بزرگراه ها به میزان زیادی کاهش یابد. ضمن اینکه این کامیون ها نیاز به استراحت یا توقف پیدا نمی کنند و همیشه با یک سرعت متوسط در حال حرکت هستند. تجربه ثابت کرده توقف و یا حرکت کردن کامیون ها با سرعت کمتر از سرعت ترافیک، معمولا باعث ایجاد ترافیک های سنگین و ایجاد تصادفات می گردد.
آینده کامیون های خودران در دنیا
حدود ۹ میلیون نفر در دنیا هستند که شغل آن ها رانندگی کامیون و حمل و نقل بار از شهرهای مختلف است. از جمله نگرانی و دغدغه این افراد تولید و افزایش کامیون های خودران در سراسر دنیا و ایجاد مشکل در معیشت این رانندگان است که احتمالا در آینده ای نزدیک بیکار خواهند شد. بعضی از کمپانی های بزرگ دنیا اعلام کرده اند تا پایان سال ۲۰۲۵ کامیون های خودران و بدون دخالت نیروی انسانی خود را به جاده ها می فرستند. در نتیجه احتمالا با تغییرات بزرگی در فناوری کامیون ها مواجه خواهیم بود. اما به هر حال زمان و نحوه واکنش بازار جهانی هنوز مشخص نیست و احتمالا حداقل تا سال ۲۰۳۰ زمان خواهد برد تا دقیقا مشخص شود قرار است چه اتفاقاتی برای بازار خودرو و رانندگان رخ دهد.
آنچه مشخص است این است که بالاخره تکنولوژی مسیر خود را خواهد پیمود و همانطور که در تاریخچه حمل و نقل، گاریچی ها و درشکه چی ها جای خود را به رانندگان اتوموبیل و کامیون دادند، احتمالا در سال های نه چندان دور نیز باید منتظر این باشیم که سیستم های هوشمند و خودران، جای رانندگی سنتی را پر کنند. البته حتی با فراگیر شدن کامیون های خودران، هنور به تجربه رانندگان جاده ای نیاز خواهد بود. چراکه هر آن ممکن است شرایط جاده، آب و هوا، اختلال در سیستم های ماهواره ای و ارتباطی، اختلال در سیستم های داخلی خودرو و صدها مورد دیگر، شرایطی را به وجود بیاورند که برای سیستم کاملا نا آشنا بوده و نیاز به دخالت نیروی انسانی برای برطرف کردن آن باشد.
به این ترتیب می توان گفت که کامیون های خودران همچون سیستم اتوپایلوت در هواپیماهای باری و مسافربری، در خدمت رانندگان خواهند بود تا سفرهای جاده ای با ایمنی بیشتر، نیروی انسانی کمتر، فرسایش کنترل شده و سرعت بالاتر، قابل انجام شوند.