نحوه مشاهده و استعلام مانده سهمیه سوخت در سامانه سماس
دی ۱۷, ۱۴۰۲آموزش روش صحیح بار زدن نیسان
دی ۲۱, ۱۴۰۲همه ما به خوبی می دانیم که اهمیت استفاده از مواد غذایی تازه و باکیفیت تا چه اندازه در سلامت ما مهم است. بنابراین این موضوع کاملا طبیعی است که برای محصولاتی همچون میوه، سبزیجات و صیفی جات تازه، تقاضای بیشتری در بازار باشد. با توجه به اهمیت این قضیه، شرکت هایی که در زمینه واردات و حمل و نقل میوه و صیفی جات فعالیت می کنند موظف هستند که تمام تلاش خود را به کار گیرند تا در فاصله ارسال بار از مبدا به مقصد، آسیبی به محصولات وارد نشده و کیفیت و تازگی آن ها از بین نرود. در این مطلب قصد داریم نکات مهم حمل میوه، سبزیجات و صیفی جات برای به سلامت رسیدن به مقصد را در اختیارتان قرار دهیم.
مهم ترین نکات حمل میوه و سبزیجات
در طول سال، کشاورزان و مزرعه داران تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا شرایط کاشت، داشت و برداشت محصولات را به بهترین شکل ممکن فراهم کنند تا تولیدات با بالاترین کیفیت ممکن روانه بازار داخلی شوند. اما در این مورد تنها تلاش و سخت کوشی کشاورزان کافی نیست. شرکت های باربری و حمل و نقلی که قرار است محصولات را به دست مصرف کنندگان برسانند نیز نقش موثری در این زمینه دارند.
در واقع در فاصله بین مبدا تا مقصد، ممکن است اتفاقات زیادی رقم خورده و سبب پلاسیدگی محصولات زراعی گردد. از همین رو مهارت، توانمندی و تجربه شرکت های باربری لازمه این امر است تا با در اختیار داشتن خودروهای مجهز و تحویل به موقع بار از خراب شدن محصولات جلوگیری کنند. یکی از مهم ترین بخش ها در حمل مواد غذایی مربوط به حمل میوه، سبزیجات و صیفی جات است که باید با شرایط خاصی انجام شود. در ادامه نکاتی که می توانند در به سلامت رسیدن سبزیجات و صیفی جات تاثیرگذار باشند را مورد بررسی قرار می دهیم.
انتخاب خودروی باربری مجهز
در حمل میوه، سبزیجات و صیفی جات، نکته مهم حفظ تازگی و طراوت محصولات است. بنابراین شرکت های باربری باید از خودروهای مخصوصی برای حمل و نقل این محصولات استفاده کنند تا شرایط برای به سلامت رسیدن آن ها فراهم باشد. این خودروها باید کاملا تمیز، بهداشتی و عاری از هر گونه آلودگی باشند. معمولا برای مسافت های زیاد از کامیون های مجهز به یخچال برای حمل محصولات استفاده می شود. این یخچال ها قابلیت تنظیم دما دارند تا از پلاسیدگی، خرابی و افت کیفیت محصولات جلوگیری شود.
آشنایی باجدول زمانبندی برای تحویل محصولات
میزان ماندگاری میوه ها، سبزیجات و صیفی جات متفاوت است. به همین دلیل معمولا یک جدول زمانبندی برای تحویل محصولات از قبل آماده می شود تا شرکت های باربری بتوانند براساس آن هر محموله را در زمان مقرر به مقصد برسانند. به عنوان مثال، موز از آن دست میوه هایی است که اگر حتی یک روز از زمان تحویل آن بگذرد و در واقع دیرتر به دست مصرف کننده برسد، سیاه شده و طراوت خود را از دست می دهد. این موضوع برای دیگر انواع میوه و سبزیجات صدق می کند و اگر نسبت به آن بی توجهی شود، کشاورزان و فروشندگان بسیار متضرر خواهند شد.
بسته بندی اصولی محصولات
مورد بعدی که در حمل میوه، سبزیجات و صیفی جات بسیار حائز اهمیت است، بسته بندی آن هاست. بسته بندی کردن این محصولات به این دلیل است که در فرایند جابجایی از ورود آسیب به آن ها جلوگیری به عمل آید. البته روش بسته بندی برای هر نوع محصول متفاوت است. برای آن دست از میوه ها و صیفی جاتی که نرم و حساس هستند باید از جعبه های بسیار محکم و مقاوم استفاده شود.
قرار دادن میوه ها درون کارتن ها و جعبه ها نیز باید به نحوی باشد که به آن ها فشار زیادی وارد نشود. معمولا برای سالم و تازه ماندن میوه ها و سبزیجات از گاز اتیلن استفاده می شود. اینگونه میوه ها تا زمان رسیدن به مقصد کاملا شاداب و باکیفیت باقی می مانند.
توجه به استاندارد دما در حمل و نقل محصولات
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، یخچالی که در خودروهای باربری استفاده می شود قابلیت تنظیم دما دارد. اما افرادی که مسئولیت حمل و نقل بار را برعهده دارند باید بدانند که متناسب با هر محصول، چه دمایی برای نگهداری و حمل آن ها تا مقصد مناسب است. معمولا قبل از شروع بارگیری، بارنامه محموله که شامل اطلاعات هر محصول است در اختیار رانندگان قرار می گیرد.
دمای استاندارد برای حمل میوه، سبزیجات و صیفی جات معمولا بین ۲- تا ۱۵ درجه سانتی گراد است. اما رانندگان اطلاعات دقیق تر را از طریق بارنامه می توانند کسب کنند. به عنوان مثال، دمای مناسب برای حمل گلابی بین ۱.۷- تا ۰.۵ درجه سانتی گراد است. دمای استاندارد برای حمل سیب بین ۱- تا ۴ درجه سانتی گراد و دمای استاندارد برای حمل پیاز بین ۰ تا ۱ درجه سانتی گراد است.
به همین شکل برای هر کدام از انواع میوه، سبزیجات و صیفی جات یک جدول دمایی در نظر گرفته شده که افراد با اطلاع از داده های این جدول و شرایط هر محصول می توانند به دمای استاندارد برای حمل و نقل آن ها پی ببرند.
چیدمان صحیح بار
پس از بسته بندی کامل محصولات باید آن دسته از جعبه هایی که احتمال له شدگی محتوای آن ها بیشتر است را در بالاترین قسمت بار قرار داد. در واقع باید جعبه ها و کارتن های محکم که دارای میوه یا سبزیجات مقاوم تر هستند را در پایین ترین قسمت و به همین ترتیب جعبه های دیگر را روی آن ها قرار داد. همچنین بهتر است هیچ فاصله خالی بین جعبه ها وجود نداشته باشد تا در حین جابجایی و بر اثر تکان خوردن های شدید خودروی حمل بار، جعبه ها سقوط نکنند و دچار آسیب نشوند.
تخلیه اصولی بار
برای تخلیه بار نیز استانداردها و ضوابطی وجود دارند که مسئولین مربوطه باید به این قوانین کاملا اشراف داشته باشند. در مرحله تخلیه بار سلامت و کیفیت محصولات، وزن و دیگر مشخصات ظاهری آن ها به طور دقیق مورد بررسی قرار می گیرد. شرکت های حمل و نقل معتبر برای بسته بندی، جابجایی، بارگیری، چیدمان و تخلیه بار از بهترین نیروها استفاده می کنند. به این شکل می توان از سلامت محموله تا زمان رسیدن به مقصد اطمینان کامل داشت.