کامل ترین لیست پایانه های باربری کشور
فروردین ۳۱, ۱۴۰۳تعرفه دستمزد کارگر باربری
اردیبهشت ۶, ۱۴۰۳طبق گزارش همشهری آنلاین، محموله فوق سنگین به دست مهندسان ماشین سازی اراک ساخته شده و قرار است به عنوان سنگین ترین، پهن ترین، مرتفع ترین و بزرگترین جابجایی محموله ایران به شرکت فولاد بوتیای ایرانیان کرمان تحویل داده شود. این بار فوق سنگین توسط یک بوژی ۳۶۰ درجه در حال جابهجایی است. مسیری که طی کردن آن حدود ۱۰ ساعت زمان می برد برای حمل این بار چند ماه ها طول خواهد کشید.
اما یکی از مشکلاتی که حمل این محموله دارد ابعاد بزرگ آن است که ناچار می شوند برای تردد سیم های برق را جمع آوری و برق های فشار قوی را قطع کنند؛ پس از گذشت مسیر مجدد تمامی کابل ها وصل خواهند شد. در طول مسیر در روستای بیاضه شهرستان خور و بیابانک بار برای اولین بار متوقف شد چون بار از روستا رد نمی شد، در نتیجه برای عبور محموله مسیری در پشت روستا ایجاد شد. در محدوده شجاع آباد نطنز نیز محموله بار دیگر حدود ۱۱ روز متوقف شد تا یک رمپ روی ریل راه آهن ساخته شود.
سرپرست تیم جابهجایی این محموله غول پیکر به همشهری آنلاین گفت: “روال این طور است که ما در طول مسیر قبل از رسیدن به هر شهرستانی با پلیس راهور و حوزه استحفاظی برای قطع برق و یا جابهجایی تجهیزات جاده هماهنگ می کنیم گاها پل های عابر پیاده، دوربین های راهنمایی و رانندگی و غیره را در طول مسیر باز و مجدد نصب می کنیم. جاده ها تحمل وزن این بار را دارند اما پل ها خیر، در طول مسیر گاها مجبور به راهسازی کنار پل ها می شویم لازم به ذکر است قطع کردن برق های فشار قوی گاها هربار مبلغ های چند صد میلیونی برایمان به دنبال دارد.”
داوود محمدی افزود: تاکنون تمامی شهرستان ها همکاری های لازم را با ما داشته اند و حتی با وجود اینکه گاها مجبور به جاده سازی برای طی کردن مسیر شده ایم؛ اما از ۵ روز قبل با وجود مکاتبه های مکرر با مسئولان طبس و استان کرمان هماهنگی های صورت گرفته در این شهرستان زمین گیر شده ایم.
پرسش و پاسخ های مسئولین حمل محموله
بوژی (بوژی به نوعی کف تریلی حمل با ارابه شبیه کمرشکن با چرخ های خیلی بیشتر می گویند.) حمل این بار توسط ۲ سایت با ۲۱ محورانجام می شود که مجموع آن ۴۲ محور با حدود ۳۶۰ لاستیک می شود. وزن این محموله ۵۱۰ تن است؛ که با وزن بوژی و متعلقات در مجموع ۷۲۱ تن در حال حمل است؛ این محموله به عنوان چهارمین محموله فوق سنگین در دنیا محسوب می شود اما سه محموله قبلی در اروپا جابهجا شده بود به همین دلیل می گویند برای اولین بار است که جاده های ایران شاهد چنین جابهجایی بوده است. جالب است بدانید حمل چنین باری در ایران سابقه نداشته و برای اولین بار جاد ها بزرگترین جابجایی ایران را تجربه کرده اند.
مردم هیجان زده شدند و برایشان جالب بود؛ مردم می آیند و کلی عکس و فیلم می گیرند. گاهی هم مانند چند روز پیش که در بیاضه بودیم تا نیمه های شب می آمدند و مدتی را به تماشای محموله می گذرانند.
ما یک تیم ۱۵ نفره هستیم که ۵ نفر مسئولیت رانندگی را بر عهده دارند؛ ۱ نفر راننده ماشین اصلی و ۴ نفر راننده ۴ کشنده هستند. همچنین ۲ کارگر برای تعویض لاستیک و خرده کاری های خودرو همکاری می کنند و ۱ نفر مسئول تنظیم ارتفاع سیستم بوژی است. ۱ نفر اپراتور مسئول بررسی وضعیت بوژی و ۲ نفر هم تکنسین برق همراه ما هستد. این افرد برخی ساکن تهران، شیراز و اصفهان هستند و در طول مسیر نیز برخی از افراد تیم که به شهرشان نزدیک هستند برای یکی دو روزی می روند و به خانواده هایشان سر می زنند. اما هر چه دور تر می شویم دیگر این امکان را از دست می دهیم بنابراین تمام تلاش مان را خواهیم کرد که هر چه زود تر محموله را به تهران برسانیم تا همه عید نوروز در کنار خانواده هایشان باشند.
بله دقیقا همانطور که در فیلم دیده می شود جاده و محموله دارای عرض برابری هستند و در همه مسیر راه پشت سرمان بسته می شد و راهی برای عبور خودروها نمی ماند. ما نیز مجبور بودیم این محموله ترافیکی را به پارکینگ های کنار جاده هدایت کنیم تا جاده کمی خلوط شود. ممکن است هر ۱۰ کیلومتر این شرایط به وجود بیاید و گاها ماشین هایی که پشت سرمان در ترافیک گیر کرده بودند با ایجاد سر و صدا توسط بوق ماشین شان فضا را خشم آلود می کردند اما خب ما نمی توانستیم کاری انجام بدیم تا زمانی که محموله به پارکینگ برسد.
برای حمل بزرگترین جابجایی ایران زمان زیادی را سفر کرده ایم؛ اگر مسیر باز باشد و هیچ گونه مشکل برقی وجود نداشته باشد به صورت معمول روزی ۷۰ الی ۸۰ کیلومتر اما معمولا به دلیل وجود تابلوهای راهنمایی و رانندگی، کابل های برق و یا موانع دیگر در مسیر گاها روزی ۳ الی ۱۰ کیلومتر را طی می کردیم.
ماشین حمل بار ما کشنده و بوژی بود؛ عقب کشنده ها اتاقکی با ظرفیت ۳ الی ۴ نفر دارد. خورد، خوراک و استراحت مان را در این اتاق ها انجام می دهیم.