ورزش های کاربردی و آسان برای رانندگان در جاده
فروردین ۱۴, ۱۴۰۳شرایط، مدارک و مزایای اجاره ماشین سنگین + نکات مهم
فروردین ۱۸, ۱۴۰۳شغل رانندگی کامیون از دید عموم رانندگی در جاده و رساندن بار از مبدا به مقصد است غافل از اینکه همه چیز آن گونه که به نظر می رسد نیست! رانندگی یکی از شغل های محبوب و پر خطر محسوب می شود که به دلیل در آمد و سود بالایی که دارد افراد را وسوسه می کند تا در این حیطه پا بگذارند اگر شما نیز به رانندگی علاقه دارید به شما پیشنهاد می کنیم که این مقاله را تا انتها دنبال کنید چرا که قصد داریم شما را با مزایا، معایب و دیگر ویژگی های این شغل آشنا کنیم تا بتوانید آگاهانه نسبت به انتخاب این شغل اقدامات لازم را انجام دهید.
مهارت های لازم
یکی از اصلی ترین مهارت ها و نیازهای شما برای اینکه راننده کامیون شوید دریافت گواهینامه پایه یک است داشتن این گواهینامه اولین قدم برای رفتن به سمت این شغل است و پس از آن باید مدتی را به عنوان شاگرد راننده در سفرها حضور داشته باشید تا با چم و خم کار آشنا شوید. این مدت می تواند از سه ماه تا ۱۲ ماه بلکه بیشتر هم طول بکشد؛ بسته به هدف و میزان توانایی شما این مدت زمان می تواند متغیر باشد. از جمله دیگر مهارت های مورد نیاز برای این شغل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آشنایی با تجهیزات ماشین های باری و سنگین
- آشنایی با روش صحیح بارگیری
- نکات لازم برای ایمنی حمل بار
- نحوه حمل وسایل سنگین
- شناخت بیشتر قواعد و اصول راهنمایی و رانندگی
- آموزش دیدن در زمینه ارائه گزارش
- آشنایی با نحوه پنچر گیری و دیگر خرابی های جزعی ماشین
- توانایی تنهایی به سفر رفتن
- آشنایی با راه و جاده
- آشنایی اولویه با عملیات امداد جاده ای
شرایط اخذ گواهینامه
افرادی که قصد رانندگی با کامیون، اتوبوس و تریلی را دارند باید نسبت به دریافت گواهینامه پایه یک اقدامات لازم را انجام دهند تا بتوانند اجازه تردد داشته باشند. شرایط دریافت گواهینامه رانندگی کامیون به شرح زیر است:
- داشتن حداقل سن ۲۵ سال
- کسب نمره قبول در آزمون آیین نامه
- کسب نمره قبولی در آزمون های رانندگی در شهر
- گذشت ۲ سال از مدت زمان دریافت گواهینامه
- قبولی در معاینات جسمی
ویژگی ها و مزایای شغل رانندگی کامیون
این شغل مزیت های زیادی دارد که می تواند، توان تحمل دوری از خانواده را به شما بدهد؛ از جمله مهم ترین ویژگی های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. هر زمان دل تان بخواهد کار می کنید
رانندگی ماشین های سنگین یکی از آن شغل هایی است که شما می توانید آقای خودتان باشید، هیچ ناظری بالای سر شما وجود ندارد و شما می توانید هر زمانی که دل تان خواست کار کنید، غذا بخورید، استراحت کنید و بخوابید. این شغل آزادی زمان دارد و هر زمان دلتان خواست شروع به کار کنید. البته اگر برای مجموعه ای کار نکنید این یک مزیت برای شماست.
۲. سفرهای زیادی می روید
این شغل فردی سفر دوست می طلبد؛ چرا که ممکن است یک روز بار شمال به شما بخورد و یک روز جنوب؛ اگر به مسافرت و سفر کردن علاقه دارید رانندگی ماشین های سنگین این امکان را به شما می دهد تا از شهر های مختلف، طبیعت و مناطق دیدنی شهر های گوناگون دیدن کنید. شما می توانید به راحتی بدون گرفتن مرخصی، بدون خرج و مخارج رفت و برگشت، رزرو بلیط و غیره یک مسافرت عالی با ماشین را تجربه کنید.
۳. محدودیت ندارید
این شغل وابسته به یک شرکت نیست و شما می توانید با شرکت های حمل بار مختلف قرار دادد ببندید و با توجه به سلیقه و میل خودتان روزانه یا هفتگی کار کنید.
۴. درآمد چشم گیر
یکی از اصلی ترین دلیل انتخاب این شغل پر خطر میزان درآمد آن است؛ آن هم در شرایط اقتصادی امروز که همه با توجه به خرج و مخارج به دنبال کار های مختلفی برای تامین نیازهای خود هستند. اما نکته حائز اهمیت این است که در صورت خرابی یا به وجود آمدن مشکل کامیون ها هزینه های بالایی دارند اما به همان نسبت هم دستمزد سفرها مناسب و چشم گیر است.
۵. شغل پایدار
همانطور که می دانید رانندگی یکی از شغل های پایدار است که روزانه مردم نیاز به رفت و آمد و ارسال وسایل به منظور اسباب کشی یا تجارت و کسب و کار دارند و شما می توانید با انتخاب شغل رانندگی کامیون از مادام العمر بودن آن بهره مند شوید.
معایب شغل رانندگی کامیون
هر شغلی سختی خود را دارد اما اگر به آن علاقه داشته باشید می توانید از پس سختی های آن نیز بر بیایید. رانندگی کامیون نیز مانند هر شغل دیگر سختی های خود را دارد از جمله معایب آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. ساعت کاری بالا
این شغل معمولا برای رساندن محموله از مبدا به مقصد است که گاها ممکن است مسیر درون شهری و یا بیرون شهری باشد و شما مجبور به ۳ الی ۴ روز رانندگی باشید؛ نشستن های طولانی مدت و خیره ماندن به جاده از جمله معایب این شغل محسوب می شود که شما می توانید برای رفع خستگی خود ورزش های جاده ای انجام دهید.
۲. خطرات جاده ای
حادثه همیشه در کمین است همانطور که می دانید باید احتیاط های لازم را برای رانندگی در جاده انجام دهید تا از بروز مشکلاتی مانند تصادف و چپ شدن جلوگیری کنید. همانطور که از وضعیت جاده ای کشور آگاه هستید می دانید که رانندگی در جاده های نامناسب نیازمند صبر و حوصله فراوانی است.
۳. رعایت کردن ضوابط کاری تعیین شده
کاملا درست است که راننده کامیون شغل مستقل است اما باید بدانید هر شغلی قوانین و چهارچوب های خاص و مخصوص خود را دارد؛ این قوانین و چهارچوب ها توسط سازمان راهداری کل کشور تنظیم می شود و هر کس آن ها را زیر پا بگذارد با عواقبی همچون باطل شدن مجوز رانندگی روبه رو خواهد شد.
۴.مدرن نبودن سیستم حمل و نقل
از دیگر معایب این شغل پر درآمد مدرن نبودن سیستم حمل و نقل کشور است و رانندگان باید برای صدور مجوزهای لازم و بارنامه زمان و انرژی زیادی را صرف کنند.
درآمد ماشین های سنگین چقدر است؟
داشتن درآمد بالا برای شغل رانندگی ماشین های سنگین به عوامل بسیار زیادی مانند: مالک بودن ماشین، باری که حمل می کنید، مسافت بین مبدا تا مقصد، درون شهری، بیرون شهری یا بین المللی بودن آن بستگی دارد که می تواند بر روی میزان درآمد شما به صورت ماهانه یا سالانه تاثیر گذار باشد. اما به صرت کلی درآمد مناسب و چشم گیری دارد که شما را تامین می کند؛ البته نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید میزان کارکرد خودتان هم هست. به عنوان مثال اگر در ماه دو بار ۴ روزه می برید نباید توقع درآمد خیلی بالایی باشید.
کلام پایانی
شغل رانندگی کامیون بسیار شریف است و شما می توانید با کمی دقت، تمرکز و کسب مهارت های پایه آن به یک حرفه ای تبدیل شوید و به زودی خودتان صاحب ماشین کامیون شوید. امروزه علاوه بر آقایان خانم ها نیز نسبت به این شغل علاقه نشان داده اند و اکنون در این زمینه فعالیت می کنند.